01.10.2014 | 12:05
smayoo kaže:
Kupiti ukradenu robu i ne prijaviti to u trentuku kad imaš razloga posumnjati da je ukradena - to je suučesništvo u kaznenom djelu. Ne samo da ti može murija banuti na vrata i oduzeti računalo, nego možeš i kazneno odgovarati. Garancija ti, naravno, ne vrijedi.
Serijski broj je na svakom Macu napisan uvijek i negdje na kućištu, straga, sitno... Nađi ga i utipkaj na licu mjesta preko mobitela pa ćeš odmah vidjeti, prije plaćanja, ne moraš niti upaliti Mac.
Ali ja u svakom slučaju ne bi kupio Mac preko oglasa (da je 100x "tvornički zapakiran") a da ga ne upalim i napravim neke osnovne testove, zavrtim AHT, otvorim Disk Utility i provjerim što je s diskom, itd.
Znači mogu me locirati po tom serijskom broju. E super. Drugo dali taj seriski broj pise i negdje na kutiji? Mislim kako drugacije doci do njega ako je kutija tvornički zapakirana sa onim tankim prozirnim najlonom a recim lik kaze da ne zeli to pokidati tj. raspakirati ga.
Smayoo daj molim te malo mi prokomentiraj ove test programe. Koji se koriste za testiranje ispravnosti memorije, hdd i slicno te koji se koriste za testiranje brzine tj. snage, onda recimo za provjeru boja ili sl. na monitoru.
Hvala ti puno.
P.S.
e da, dali stvarno nasa murija radi lociranje po serial numberu nekog proizvoda koji se spaja na net. Ma ja to cisto sumnjam. Osobno nekako mislim da me netko i prevari i proda mi ukradeno mac racunalo da se ne bi nista desilo. Naravno ni bih ni isao u kupovinu kad bih posumnjao jer ne zelim nista bez garancije palacati tolike novce.
Thx !