29.01.2006 | 04:37
User je napisao:
A sta je s 64-bitnim Intelima?
\"Stari\" iMac ne bih vise uzimao na tvom mjestu jer je to ipak proslo doba, a novi ne bi uzeo dok 64bitni model ne izadje (ako je u planu, ako nije onda bi)... Znam da ce me sad napast neki da to ne treba jednom Macu u personal computer klasi ali ako se planira ubrzo takva masina zasto odma grabit prve macice? Ako 64bitni iMac Intel nije ni u planu onda bi ipak uzeo 32-bitnu Intel verziju radije nego 64bitni G5.
Prelazak na Intela zasada je Appleu dosao kao udarac u stomak a mene njihove marketinske postapalice tjeraju na povracanje.
Doslovno su izludili developere: peglaj PowerPC kod, peglaj AltiVec, onda .. ne, ne zaboravi, peglaj univerzalni kod, peglaj ... tko zna sto kao Intelov ekvivalent AltiVecu.
Ona stupidne reklame: novi iMac dvaput je brzi od G5 iMaca. Pa dakako da jest, kad ima dva procesora. Sto, smatras me budalom koja ne zna zbrojit da su 1 + 1 = 2?
Onda detaljno usporedjuju perfomance jednoprocesorkog G5 iMaca s Core-Duo Macom. Poala morona! Ali zasto ne usporedjuju koliko je Core Duo dobar kad se usporedi s dual-core G5? Nema sanse da pokrenu takve testove, makar i iLifeu.
Onda sute o degradiranju arhitekture: prije su se busali sa 64-bita, dumbarali na sve bubnjeve o prvom kucnom 64-bitnom racunalu (G5 iMac). A sta je sad? Pojela maca jezik?
Ako se bavite dizajnom, videom i sl, kupujte G5 strojeve dok ih ima. Svi vi ostali, kupujte nove igracke koje ionako nicem ne sluze sljedece 2 godine.
Dotle Apple mozda nesto smisli kako bi nadomjestio 64-bita, superbrzu sabirnicu i AltiVec o kojima vecina profesionalnih korisnika na Jabucnjaku ovisi.