19.10.2014 | 11:07
dxdandy kaže:
Moram priznati da sam cekao da vidim hoce li ipak obnoviti mac mini i sada mi je nekako zao sto jesu...barem meni. Ocekivao sam da ce biti jaci od prijasnje generacije a ono obrnuto. Htio sam si kupiti novi maca mini ali mi se cini da cu sada potraziti staru quad core verziju i nju kupiti ili cak kupim iMac koji bas nije bio u planu.
Čini mi se da je ono što bi ti htio da je MacMini različito od onoga što Apple želi da je MacMini.
Ako proučiš njihov Mac line-up i izbor komponenti, očito je da imaju fetiš na nisku potrošnju u radu. Najvjerojatnije su prosječnom amerikancu ova računala ukras na stolu gdje svako malo provjere mejl i surfaju po netu. Haswell s nebitno-koliko-jezgri i nebitno-koliko-megaherza je sasvim dovoljan danas za za sve uključujući i povremeno rekodiranje iPhone HD videa za upload na Youtube.
MacMini je mini komp, po meni prvenstveno namjenjen kao iTunes library server.
dxdandy kaže:
Sta vi mislite o novim dual core cpu-ima. Ja sam nekako razocaran sto nisu ubacili qudove.
Prvo, ovo je najvjerojatnije Haswell. Ako se ne varam to nije isti i5 od prije 3 godine.
Kao drugo, nije sve u procesorskoj snazi niti broju jezgri.
Kao treće, u njemu je Thunderbolt 2 i USB 3, te (pretpostavljam) brži RAM i SSD (ako ga uzmeš kao opciju).
Dovoljno da daju osjećaj brzine u radu kompjutera bolji nego i7 s 8 jezgri.
Za sve ostalo (obrada videa, fluidni rad s velikim fotkama, igranje i sl.) tu je MacPro, iMac i MacBookPro s jačim procesorom i diskretnom grafikom. S razlogom.