03.03.2006 | 07:37
Eh,
vidio sam da i u Classic forumu ima nesto na temu Pioneer 110D + Toast pa da dodam koju rijec.
Danas sam kupio vanjsko kuciste + gore navedenu przilicu. Trazio sam nesto sto cu moci koristiti na 9-etki koja mi je idalje primarni OS, na miniju koji naravno vrti 10-tku i na Windozama.
Kuciste je \"Mobile Storage Solution\", USB 2.0 + FireWire, kupljeno u Zoli.
Prvo sma sve spojio na PCja preko USBa i zaprzio obican CD. Sve OK. Na dotisnom PCju nemam bas nista sto mi je vazno pa mi je bilo zao bacat DVD za nista, ali valjda radi. BTW na Windowsima je Roxio pravio Desktop przenje.
Onda sam stvar spoji na Minija (FireWire) i iz Tosta 6 kopirao jedan DVD koji je bio ubacen u interni Minijev pogon. Sve Super.
Onda sam sve spojio na svoj iBook - OS 9.2, ali Toast 5.0 kojeg imam gore nije ni primjetio Pioneera. Sto-kako, odem na Internet i skinem Update za Toast 5 na 5.21. Oko 20 MB i kad sam sve instalirao u folderu je ostao stari 5.0 i novi 5.21.
Tu ima fora: nakon istalacije se pojavila poruka da su extenzije \"USB Authoring Support\" i \"FireWire Authoring Support\" prebacene u folder Extensions (Disabled). Mozda one prave problem kod prepoznavanja pogona, npr. kao u slucaju koji je opisan u Classic forumu tu na Jabucnjaku.
Anyway, kad sam pokrenuo 5.21 on je sad htio serijski broj - koji naravno nisam imao, ali sam zato pokrenuo stari 5.0 i on je uredno prepoznao Pioneera. Metnuo sam DVD u interni drive na iBooku a prazan DVD u vanjski i sve fino iskopirao, no problems.
Uf, nadam se da ce ovo sve nekom nesto pomoci.
Igor