06.11.2014 | 04:12
Pozdrav,
Odlucio sam nakon dugo godina koristenja windowsa preci na os x i kupiti apple racunalo. Moj izbor je mac mini. Prvo sam planirao kupiti Verziju sa quad-core i7 procesorom no kako su tu seriju povukli zbog novih minija to je propalo.
Sada mi je izbor pao na minija sa i5 dual-core 1.4Ghz procesorom, 500 giga hard i uzeo bih odmah u startu 16 giga rama jer smatram da je memorija trenutno bitnija od procesora, tj. mislim da procesor moze dulje trajati, a da potraznja za memorijom raste sve brze pa ako moram birati rade bi uzeo vise memorije. Cilj mi je da mi komp traje barem 4 godine,a sa 16 giga rama valjda ce izdrzat tolko...
Moje pitanje je dali se slazete da bi mi to bilo ok, ta konfiguracija ili ako imate kakav drugi prijedlog ili bolju opciju slobodno predlozite, molim vas za savjet.
Napominjem da sam financijski ogranicen, nemogu ulozit trenutno preveliku svotu novaca, a novi komp mi treba...
Inace nisam zahtjevan korisnik, surfam po netu, fejs, slusam muziku (youtube), malo se bavim web dizajnom...
filmove bas ne gledam na kompu, tu i tamo koji, cak nisam niti gejmer neki (uvelike i zbog toga sto mi je trenutni komp prafi fosil
)
Jedino sto bih mozda zelio jest odigrati far cry 2, eventualno 3 i civilization ako bi stigao....
eto, molim vas za savjet i preporuke....
hvala na pomoci unaprijed