USPORENI iMac Intel
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

USPORENI iMac Intel

24.02.2006 | 00:48
Instalirao sam oko 800 fontova, drastično se usporio rad sa svim aplikacijama !!
Da li je važno gdje ih instaliram (All fonts - User - Computer)?
Sada imam 512 MB RAMA, ako stavim 2 GB, hoće li biti brz, kao prije instalacije
fontova.
Mogao bih reducirati inst. fontove za oko 100, ali mislim da to ne bi pomoglo.
Molim pomoć.

P.S. Takve probleme sam imao s PC-om, prije WIN XP Pro.
24.02.2006 | 03:55
Hm... naravno Macintoshi imaju velikih problema sa loadanjem fontova, tako da je to sto si ti ucinio smrt za tvog iMaca, uglavnom, sve te fontove vadi van osim sistemskih i utrpaj ih u neki svoj folder na HD-u, zatim nabavi neki font manager ( preporucam extensis Suitcase ) i ukljucij i iskljucuj ih po potrebi, sve ce ti bit jasnije kad si nabavis neki takav programćić! To je jedini naćin da ti Mac prede sa gomilom fontova! poz
24.02.2006 | 04:54
FOLIO je napisao:

Mogao bih reducirati inst. fontove za oko 100, ali mislim da to ne bi pomoglo.
Molim pomoć.

P.S. Takve probleme sam imao s PC-om, prije WIN XP Pro.

Aman, šta će ti 700 fontova na mašini? Ja se profesionalno bavim DTP-om, ali nikad ne držim više od 200 na sistemu, jednostavno nema potrebe za tim.
24.02.2006 | 05:33
Dobro pitanje. Ja imam samo one default fontove a kad bi i stavio neke po ovome bi se moj mini vukao ko puž pored impressuma.
24.02.2006 | 06:43
Zaista, čemu to? Meni je grafički dizajn posao i imam instalirano nešto manje od 200 fontova. Stroj radi vrlo brzo i bez problema.
24.02.2006 | 07:07
Hvala Amplusu, skinuo sam Extensis Suitcase Fusion - SAVRŠENO !!!
Reducirao fontove na 200-tinjak, sve leti.

Do prije 3 mjeseca radio sam na PC platformi (18 godina), a sada se polako prebacujem
na Maca. Nije lako ! Svaka pomoć mi dobro dođe, a da nema Jabučnjaka i pomoći, taj
proces bi bio puno sporiji.

Sa PM-G5 je puno lakše nego s iMacom Intel, mislim na instalacije, drivera periferije i razne pomoćne aplikacije.

Kad smo već kod fontova, molio bi da mi netko objasni: All fonts, User, Computer, te
one točkice desno (vjerojatno su to sys fontovi, koji se nesmiju micati).

Puno hvala svima na pomoći, dosadašnjoj i budućoj.

P.S. I ja radim grafički bumorekli design, jer oduvjek najviše radim pripremu za tisak.
Uspot tiščem i cuttam PVC naljepnice.
24.02.2006 | 08:29
Ne znam detalje oko Suitcasea, no pretpostavljam da su \"Computer\" fontovi oni koji se nalaze u /Library/Fonts (ti su dostupni svim korisnicima na sistemu), a \"User\" fontovi su oni koji su dostupni samo trenutnom korisniku i nalaze se u /Users/[username]/Library/Fonts.
24.02.2006 | 11:18
Na Macu nema problema s pismima. Evo, na racunalu imam instalirano 20,000 pisama (4 kompletne biblioteke: Adobe, Linotype, Monotype, Emigre) i sve radi ko puska, brzo i glatko.
24.02.2006 | 17:25
Ajde sad Zvonimir svih tih 20.000 fontova ubaci u system --> library--> fonts pa mi reci koliko ti traje startup sistema! ili imas tako puno vremena za listat sve fontove u PhotoShopu, freehandu, itd...! Ako vec imas neko rijesenje za pregled 20.000 fontova bez da ti se sistem neoptereti bilo bi ljepo da podjelis sa nama! Ja sam pokusao sve sto je u mojoj moci da imam dovoljno fontova bez da mi usporava sistem i jedino rijesenje je bilo da stavim extensis Suitcase da bi imao potpunu kontrolu nad pismima, ukljucujes ih i iskljucujes po potrebi radis svoje setove itd..., vrlo jednostavno! poz
24.02.2006 | 17:50
Eh, Zvonimire, sad pretjeruješ ! Vjerojatno su ti, ti svi silni fontovi u nekom folderu dokumenta, a ne instalirani u sys. Ako pa ne, koji je to OS i Mac ?
Inaće skinuo sam full demo Extensis, stalo mi je 22 dana korištenja.
Možda postoji neki free, jel znaš gdje - Amplus ?
24.02.2006 | 18:11
Dodji na iChat pa cu ti objasnit! ( javi se pa se mo sredit)
24.02.2006 | 19:27
Sorry, nisam jos imao vremena za iChat, ne kuzim ga!!!
Možda možemo učiniti nešto s e-mailom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
24.02.2006 | 21:19
FOLIO je napisao:
Eh, Zvonimire, sad pretjeruješ ! Vjerojatno su ti, ti svi silni fontovi u nekom folderu dokumenta, a ne instalirani u sys. Ako pa ne, koji je to OS i Mac ?
Inaće skinuo sam full demo Extensis, stalo mi je 22 dana korištenja.
Možda postoji neki free, jel znaš gdje - Amplus ?

Suitcase je jedno rjesenje.
Drugo je rjesenje Font Agent, koji radi bolje i brze.
Trece je rjesenje MegaType, ali ce to izici tek 2008.
Inace, u radu koristim OS X 10.7, i pisem ove poruke iz buducnosti.
25.02.2006 | 02:16
Folio samo kreiraj svoj account iz iChata ( odvede na .mac i tamo izaberes trial opciju .mac, zatim dobijes svoj username i pass u obliku e-mail adrese s kojim se logiras u ichat i dodas me u buddy list, javis mi se i sve sredimo
poz
25.02.2006 | 04:24
Meni je recimo dovoljan FontBook, sasvim lepo radim sa njim.

A kad smo već kod fontova na Meku, evo jednog vrlo finog linka sa Adobe foruma

discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=607630
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 23 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO