24.12.2014 | 22:46
bilo bi bolje da ti odgovori netko tko je vicniji editiranju videa i photoshopu, jer to je od svega spomenutog najzahtjevniji dio.
moje iskustvo elementarnog editiranja hd videa govori da je i mac mini mid 2011. bio dovoljan za takvo sto, pa mislim da bi se i sadasnji air snasao. kako bi se snasao sa puno photoshopa, ne znam iz prve ruke, ali mislim da bi mogao "zakasljati" na tezim stvarima (recimo ja sam u apertureu znao imati dosta trzanja kod nekih obrada fotki na prije spomenutom kompu).
ne pamtim koliko rama ima base model aira, ali ako trazis tezi multitasking, 8 gb rama je danas neki minimum za ugodan rad na macu, bez obzira na ssd.
prednost rMBP je i ekran, pa ti to moze doci do izrazaja u photoshopu ili video editiranju kada ti ful HD video moze biti prikazan u manjem prozoru a da je u punoj rezoluciji, pa ti ostaje dosta prostora za alatne trake i ostalo.
racunaj da na njemu imas i stock HDMI izlaz, pa ako konzumiras puno videa kojeg zelis gledati na telki, u ovom slucaju ne trebaju ti adapteri kao kod aira.
prednosti aira se mogu svest na dvije stavke. masu, koja je nesto manje, i cijenu. ali mislim da bi za vecinu tvojih zahtjeva bio solidan.
nadam se da ce ti netko uskociti sa savjetima oko photoshopa. ne bi te volio navesti po tom pitanju na krivi trag.