Gledanje televizije na Macu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gledanje televizije na Macu?

05.12.2014 | 21:04
Ima li tko iskustva sa nekim externim TV karticama, koje imaju drivere da rada na Macu..?

Isto tako, koji software bi se moglo koristiti za takvo nešto?

Ako netko ima iskustva, da je koristio, ili da koristi, nek opiše iskustva..

Hvala
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.12.2014 | 21:59
Na mac miniju koristim eyeTV Hybrid USB, a s njim dođe eyeTV 3 program s aktivacijskim kodom koji može i snimati TV programe. Isprobano i koristim povremeno.

Prethodni USB TV koristim povremeno jer na dnevnoj bazi koristim Elgato Tivizen WiFi koji se spoji na kućnu mrežu pa se TV program s njega može gledati na iPhoneu i iPadu uz pomoć besplatne aplikacije ili na Macu s eyeTV 3 programom koji u tom slučaju treba dokupiti. No, Tivizen više nije dostupan jer sad prodaju novi model eyeTV-W
05.12.2014 | 22:00
Odličan Terratec XXS USB TV Tuner.

U kombinaciji s odličnim EyeTV softverom.
06.12.2014 | 12:41
a ima li gdje to za kupiti u HR možda..?
06.12.2014 | 19:31
ja koristim uredjaj koji se zove SlingBox(model Pro sa Tunerom)..i gledam svoju IPTV ili SAtTV gde god da sam...na Laptopu...Tabletu,Fonu....
06.12.2014 | 20:52
Ja koristim AverTv usb tv karticu na koju se nakači antenski priključak.
Malo veči usb stick ništa preveliko.
Dolazi sa svojim softwareom koji omogučava snimanje tv programa.
Koristim ga od 2010 bez ikakvih problema.
06.12.2014 | 20:53
dajte ljudi točne modele tv kartica, slike, nešto...
  • Law
  • Korisnik
  • 6
07.12.2014 | 02:01
Ja koristim ovaj sa EyeTV u kombinaciji, to je stari model...

www.terratec.net/details.php?artnr=Ciner...B+XS+HD#.VIOnlhMvv4M

Mislim da je ovo sličan model, samo noviji

www.terratec.net/details.php?artnr=10723#.VIOn9hMvv4M
07.12.2014 | 08:25
@Law - kako si našao drivere za Mac za taj model, nigdje ne piše da ima drajvere za Mac?
07.12.2014 | 09:27
Ja koristim AVerTV Volar HD M (A835M) sa priloženim softverom. Radi besprijekorno.
I nije bila skupa. cca 300kn
  • Law
  • Korisnik
  • 6
07.12.2014 | 10:25
VanjusOS kaže:
@Law - kako si našao drivere za Mac za taj model, nigdje ne piše da ima drajvere za Mac?

Nisam trebao nikakve drivere, EyeTv ga je prepoznao sam po sebi, možda EyeTv sadrži drivere. Pošto nema neki bolji software od EyeTv gledao sam koji hardware podržava i ovaj koji sam kupio je pisalo da podržava. Mislim da s nijednim Terratec USB tunerom nećeš imati problema.

help.elgato.com/customer/portal/articles...tv-3-release-history
07.12.2014 | 18:50
Evo i jednog mog pitanja. Imam video karticu tj USB Gigabyte GA-U8000 koju sam koristio na windows platformi. Nigdje ne vidim da ima podrsku za OS X. Sta vi mislite dali bih ja to kako uspio upogoniti da radi ili ne. Probao sam ju ustekati u USB ali se nista ne desava. Dali bi sa tim EyeTv 3 softverom proradila. Mislim pitam ako tko mozda ima iskustva da ne skidam bez veze ako nema sanse da proradi.

Onda ide na prodaju pa nesto novo nabavljam.

Hvala !
07.12.2014 | 19:46
Je, to ti je samo za Windowse, nema podršku za OS X.
  • Law
  • Korisnik
  • 6
07.12.2014 | 20:14
@dxdandy: Nećeš znati dok ne probaš. S mojim USB tunerom su došli samo windows driveri, spojio sam ga sam mac-om i ništa se nije desilo. Pokrenuo EyeTv, on je prepoznao USB tuner i televizija radi. Ništa te ne košta probati.
08.12.2014 | 16:00
Kao i Law: I ja bih probao s EyeTV softwerom. I moja Terratec XXS je imala drivere samo za PC pa ju je EyeTV odmah prepoznao i od tada veselo radi ...
02.03.2015 | 22:42
može li mi tko reći je li ovo digitalni ili hibridni tuner? ne mogu skužit...

edit: radi se o AverTV Plug&Watch tuneru (koji se više ne proizvodi).
Prilozi:
02.03.2015 | 23:01
Rekao bih da je to digitalni DVBT Tuner za zemaljske (terrestrial) programe. Ništa od satelitskih...
02.03.2015 | 23:07
Što je poanta, gledati TV ili skidati emisije?
Meni MaxTv to GO radi kako spada.
02.03.2015 | 23:27
poanta je gledanje i snimanje, po mogućnosti, ali ako bih morao birati, važnije bi mi bilo snimanje.
ja sam na Bnetu pa mi treba hibridni model jer je kabelska u pitanju.
03.03.2015 | 10:40
MacSlavko kaže:
Kao i Law: I ja bih probao s EyeTV softwerom. I moja Terratec XXS je imala drivere samo za PC pa ju je EyeTV odmah prepoznao i od tada veselo radi ...

To je i moj princip bio, uz ogradu - prvo pregledam da li EyeTV uopće podržava dotičnu.
03.03.2015 | 12:25
@FINN
Ja koristim isti takav i koliko sam uspio vidjet u uputstvima, može skenirati samo DvB-T koji ti se nudi kad izabereš zemlju(HR).
Nigdje nevidim mogučnost kablovske tv.
Inače može snimati program tv i radia.
Ja ga koristim duže vrijeme i za ovo što je napravljen služi jako dobro.
03.03.2015 | 15:47
u nedostatku bilo kake Tv kartice,nije losa ni opcija gledanja ExYU kanala preko odredjenog addonsa za XBMC/Kodi....
koga zanima ,kako neka isprati ovaj Video....,a slika ispod jedan od kanala sa vase televizije...

03.03.2015 | 17:12
thx na ovom
03.03.2015 | 17:55
Vanjuška kaže:
MacSlavko kaže:

To je i moj princip bio, uz ogradu - prvo pregledam da li EyeTV uopće podržava dotičnu.

preskupa mi je ta opcija - samo EyeTV softver košta 70€, koliko sam vidio.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO