15.03.2015 | 17:12
update:
dakle, nakon što sam kontaktirao OWC u vezi problema s SSD-om, rekli su da je vjerojatno problem u Data Doubleru (ladici/nosaču za disk) i da im ga vratim pa će mi poslati novog. to su i učinili: poslali su mi novu ladicu, rekli su da su staru testirali i da je imala neki problem, ali da ova nema.
u međuvremenu mi je Sank posudio eksterno kučište i dosada mi je SSD bio u njemi u radio je bez problema. dakle, čini se da nije stvar u njemu.
jučer sam ponovo namontirao sve to u komp i - ništa. kad sam ga upalio sistem uopće nije vidio SSD, nije ga bilo. onda sam danas ponovio radnju, izvadio disk i još jednom ga testirao u eksternom kučištu i sve ok. vratio sam ga nazad u komp i - radi. nažalost, radio je sat-dva, kao i prošli puta, te je nakon toga nestao, uz upozorenje da ga softverski izbacim prije nego ga ištekam. sve kao prošli puta.
dakle, evidentno je da nešto ozbiljno ne štima. ili sam ponovo dobio ladicu koja šteka ili mi komp ne prihvaća na mjestu optike SSD. samo ne znam zašto bi onda radio i tih sat-dva.
sad sam već prilično očajan zbog ove bizarne situacije. iskeširao sam lovu za komponente koje ne mogu koristiti, a sad nemam još barem 500 kn za servis koji na kraju može ustanoviti da ne zna u čemu je problem...