14.03.2006 | 18:21
BOK,
Mobitel: Nokia 6230
Mac: PB, 17\", 1.5 , OS 10.4.5.
S obzirom da bi PB htio iskoristiti kao putujući ured probao sam spojiti svoj mobitel preko bluetootha da ga koristim kao ext. fax modem ali imam problem.
Moj PB normalno kuži mobitel kada ih povežem ( bluetooth file exchange) i tada mogu normalno skidati slike i melodije sa mobitela na PB i obrnuto.
Zato sam odlučio iskoristiti mob. kao ext. fax modem ali još uvijek to nisam uspio. Koristim Pagesender kao fax software i dodan je u print center. Moj mobitel sam ubacio kao bluetooth modem preko Print & Fax pref. tako da mislim da sam sve poštelao OK. U Pagesender prefs. mi nakon kompletnih postravki nudi mogućnost odabira bluetooth modema tako da je i to OK.
Ali, kada pokušam poslati fax Pagesender se spoji sa mobitelom i to je OK. ali se odmah nakon toga veza prekida. Probao sam i automatski i manualno poslati/primiti fax ali se uvijek nakon uspješnog spajanja odmah odspoji.
Naomena: U VIP-u sam aktivirao VIP.fax tako da je i tu sve sređeno.
Inače moram dodati da što se tiče internet connecta sve šljaka super. Svoj PB sam spojiio na sve moguće vrste modema ( klasični, ADSL over Ethernet, Wi-Fi ADSL i VIP Vodafone Mobile connect karticu) i nema nikakvih problema. Tako da mi, za putujući ured, još fali mobilni fax.
HVALA
POZDRAV