14.01.2015 | 13:18
juka kaže:
jesam !!! i dole na docku i na jabuci.. nije htjelo ? valjda se ništa nije poremetilo ?
Nisam još doživio da Force Quit preko jabuke ne radi. Možda si samo trebao pričekati malo dulje? Naime, ako si odlučio force quitati aplikaciju koja NIJE ta koja guši CPU, to može potrajati jer nešto drugo uzima CPU vrijeme.
Možda si force quitao Preview, a problem je bio u Finderu, kojem je trebalo napraviti relaunch?
molim te ako imaš neke usefull linkove, guidove za mac i tako to koje programe da instalam vidim da si voljan kad mi toliko pomažeš heh..
Vjerojatno ima toga po netu, ali ja nemam pojma. Nije mi nikad trebalo, cijeli OS je vrlo intuitivan, a onih par stvari gdje sam zapinjao pokazaše mi Jabučari.
activity monitora više nema na docku, ne kužim zašto je nestao.
Nije bitno, pokreni ga iz findera (Applications, pa Utilities, pa Activity Monitor) i onda, kad ti se pojavi na Docku, desni klik, pa options, pa keep in dock, ili ga samo mišem premjesti na mjesto na Docku gdje ga želiš.
Usput mislim da je nekako sporiji sad
Ništa osjećaj. Brojke. Activity Monitor.
i ovo me uvjek brine dakle evo 42 % je bateirija i piše da će se potrošiti za 2h i 40 min (a ništa ne radim, znam da procjena ovisi o tome što radiš trenutno)
Coconut Battery.