13.01.2015 | 12:31
Pozdrav svima !
Dobio sam dva
UPS-a APC Back CS 500 VA BK500EI. Na oba je baterija otisla pa sam ih zamjenio jacom tj. umijesto 7,2Ah sam stavio od 9,0Ah. Malo sam autonomiju produzio
.
Još prije negoli sam ih dobio negdje na forumu sam procitao a sada ne mogu naci gdje, da APC bas nema neku softversku podrsku za Mac racunala dok na windows platformi se moze svasta podesavati preko njihovog softvera PowerChute Personal Edition.
Nakon toga sam malo trazio po iTunes Storeu i nasao neki softver koji sluzi upravo za podesenja rada racunala u slucaju nestanka struje ali kosta 42,00$ ili 45,00$, cini mi se, ne sjecam se vise. To mi je bila puno za izdvojiti i nekako sam odustao od kupnje dok ne stignu nove baterije.
Baterije jucer stigle i na 1. UPS odmah nakon malo punjenja ( 5 sata ) prikljucio monitor i MacMini. UPS fino prepoznat od OS X 10.10.1 i sve podeseno za par minuta. Stvarno ne znam sto bih vise trebao od podesenja. Gore u baru se ispisuje baterija i njen postotak i u svakom trenutku znas koliko jos ima baterije.
Osobno sam podesio da se svi programi pogase kad se baterija spusti na manje od 10% i da se nakon toga ugasi.
Drugi UPS je predvidjen za WIFI Ubiquiti sistem sa kojim sam spojen na lokalnu gradsku mrezu i preko koje imam internet i za WIFI router s kojim dalje dijelim internet po stanu preko LAN-a i WIFI-ija. Tako kad nema struje na net radi za tablet,laptop i mobitele.
Eto toliko !