Mac blackout
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac blackout

13.02.2015 | 00:15
Unaprijed se ispricavam ako vec ima neka slicna tema ili sam postavio na krivo mjesto ali sam malo ogranicem vremenom i netom za detaljnije pretrazivanje.

Naime, u samo par minuti sam ostao bez iphone-a i Maca. Kako sam stavio puniti iphone i nakon sta sam se vratio nakon nekog vremena vidio sam da uopce nije napunjen i da mi punjac uopce ne radi. Kako sam vec promjenio dva punjaca do sada mislio sam da je opet punjac riknuo. tada sam spojio iphone preko laptopa medjutim kada sam ga spojio nakon samo nekoliko sekundi moj mac je samo riknuo sam od sebe. Sada niti nemogu upalit niti napuniti ni iphone ni mac. Indikacija na punjacu mi uopce ne radi niti ista.

Zna li netko sto bi moglo biti????

Pozdrav iz dalekog Vietnama i zahvaljujem na pomoci!
13.02.2015 | 04:50
Možda je baterija krepala. Apple ima pod MAC-om stotine modela, pa da nešto preciznije napišeš. Ovdje ima nekoliko članova koji imaju i servise, pa ti možda i pomognu.
Nije mi jasno ćemu ona prva rečenica? To se dosta viđa, ne samo ovdje, već i po drugim forumima.
13.02.2015 | 05:36
Zabac hvala na odgovoru. Ako si mislio na onu prvu recenicu kako sam ostao bez iphonea i maca..doslovno sam ostao bez njih, bar za sada jer nisam doma a malo toga mogu napravit sada. Uglavnom, imam MacBook Pro (moja greska sto nisam napisao odmah). I ja sam pomislio na bateriju da je otisla ali mi nije jasno zbog cega, nije da prvi put spajam iphone na laptop.

Nadam se samo da je netko od clanova tko ima servis iz Splita ili bar okolice
13.02.2015 | 06:09
Jok. Mislio sam na ispričavanje, slične teme, krivo mjesto ....
Ima jedan, ali je iz Sarajeva.
Opet nepotpuno. Koji MacBook Pro? Ako je onaj kojem se dade mijenjati baterija, MacBook Pro 15-inch Core2Duo koji ima A1175 bateriju, onda je sigurno krepala. Meni su 2 otišle i treća se drži nekako. Unibody imaju bolje baterije.
Nisam pomogao. Ako upališ komp, instaliraj ovo: www.coconut-flavour.com/coconutbattery/
13.02.2015 | 08:14
MacBook Pro 15" unibody,mislim da je late 2010 ili mid 2011 vise nisam siguran, iskreno.Ako je vec otisla baterija, ne bih li trebao raditi ako je na punjacu?? I to me brine najvise sto mi sada ne radi magsafe, ona lampica za indikaciju uopce ne svijetli. Ne mogu ga uopce upaliti, nikakvih znakova zivota. I da, kokos je vec instaliran
  • Dijete
  • Posjetitelj
13.02.2015 | 08:19
Edited:
Vidim da ipak imas later unibody pa ne mozes bateriju vadit... Probaj nac za svoj model bypass smc i smc reset.. Trenutno hranim macke pa ne mogu guglat... I da mozda ti jako blijedo svijetli magsafe (to moze bit znak da je smc u banani) bez panike za sad...

Staro:
Bit ce da ti je usb zica od iphonea u krslusu i da se desio neki kratki spoj na usbu od macbook proa..
Ak je to scenarij, probaj sljedece... Krenimo sa mbp

Restart smca.... Izvadi bateriju, otkaci ga od punjaca, drzi tipku za paljenje 10 sekundi, vrati bateriju i punjac i pokusaj upalit..

Ako se ne upali, pokusaj sam bypassom smca, ne preporuca se radit dulje vrijeme na takav nacin jer se zaobilazi centar koji nadgleda temperature, ostale senzore u vezi struje i vrtnju ventilatora, pa u tom modu ventilatori rade na maxu (al barem ces vidjeti da li radi ili ne)

To procedura je da otkacis punjac, drzis tipku za paljenje 10 sekundi, dalje drzeci tipku ukljucis punjac i drzis power tipku jos 10 sekundi pa ju pustis i ponovo pritisnes....

Za iphone, uzmi drugu zicu...
13.02.2015 | 08:39
Sada kada sam malo bolje pogledao, magsafe svijetli, ali bas kako si rekao, jako blijedo. I to sam vidio tek kad sam pogasio svijetla.

Uglavnom, mislim da se sljedece dogodilo i to bas ustvari kako si opisao. Ovaj punjac od iphonea je takav kakav je pa sam zato i promjenio dva vec do sada jer se zica doslovno raspadne na konekciji i najvjerojatnije je doslo do kratkog spoja.
  • Dijete
  • Posjetitelj
13.02.2015 | 08:51
Prati proceduru za reset SMCa za svoj macbook pro:

support.apple.com/en-nz/HT201295

ak nece, pokusaj sa bypass smc...

Pisem ovo jer je meni prije nekoliko mjeseci macka (ha! Ko bi reko) pregrizla magsafe dok sam radio i nekaj je riknulo u kompu... Jednostavno smc ne daje informaciju magsafeu da pusti jaku struju pa ako dopustim da se baterija isprazni so kraja, mogu ili upalit pod smc bypassom ili bateriju stavit u drugo komp i onda kad se napuni, upalit ga i onda radi kako spada osim kaj mu treba pun q i 800 sa napuni bateriju.

U trazenjima sam naisao da mozda samo magsafe konektor na laptopu ima komadice metala, ali ja nisam te srece, mozda ti jesi, uzmi cackalicu, i pogledaj da mozda magnet nije povukao kakvo smece pa da punjac ne sjedi kak treba :

Bemu misha, sad skuzih da si u Vietnamu.. Planiram gore krajem godine... Sad ovo pomalo baca na ono kad nekom kazem da sam iz Zagreba, a on pita dal znam Velju....
Uglavnom, jesi li tamo neko dulje vrijeme? Radis li? ( sad vec ko punica zvucim -'S kim si? Kakav si?'
13.02.2015 | 11:20
Evo bar nesto, utvrdili smo da je bar iphone u redu, uz posudjeni punjac od kolege ponovno radi.. sto se tice mbp to ce ici vec malo teze jer vec kako sam rekao ogranicen sam netom jer sam tu di jesam. MafSafe je u redu, bar sto se tice konekcije. Probat cu resetirat pa bumo videli, nadam se samo da nece ostavit nikakve posljedice i da je rjesivo.

Vietnam? Samo sam prosao, tj jos prolazim, brodom
  • Dijete
  • Posjetitelj
13.02.2015 | 11:42
jos jedan pred spavanac:

Reset SMCa ne skodi, samo vraca na pocetne postavke sustav koji se brine za hrpu harveraja i na tvom kompu se radi ovako:

A
Shut down the computer.
Plug in the MagSafe power adapter to a power source, connecting it to the Mac if its not already connected.
On the built-in keyboard, press the (left side) Shift-Control-Option keys and the power button at the same time.
Release all the keys and the power button at the same time.
Press the power button to turn on the computer.
Note: The LED on the MagSafe power adapter may change states or temporarily turn off when you reset the SMC.

ako taj reset ne pomogne... i ne upali ti se komp, onda probaj sljedece

B
Iskljuci punjac iz kompa
Drzi tipku za paljenje 10 sekundi, i dalje drzeci ju ukljuci punjac i drzi tipku jos 10 sekundi
Nakon toga ju pusti i ponovo pokusaj upalit...
Ventilatori bi trebali radit ko ludi i sistem bi se trebao dici... ako se digne, napravi shutdown i pokusaj proceduru A

sretno...

laku noc
13.02.2015 | 12:27
Dijete hvala, uspio sam otvoriti i pogledati proceduru ali ne idje pa ne idje
A nije uspio ni plan B, nece da se upali, nista..
13.02.2015 | 12:42
Spržio si nešto žešće usranim iPhone kabelom. Servis.
13.02.2015 | 14:31
Ne mora biti da je kabel oštećen, može biti i neoriginalni...
Odspoji bateriju pa probaj... mislim da bi moglo pomoći

www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+13-Inch...ry+Replacement/10365

Evo tu ima malo o tom problemu:

forums.appleinsider.com/t/156688/macbook...-in-iphone-usb-cable
13.02.2015 | 16:03
Evo ga, opet ćemo o "originalnim" kabelima... Daj, nemoj, pliz...
Moj "originalni" kabel se nije raskeljio (iako se izolacija raspada pod prstima) samo zato što nikad ne mijenja ni mjesto, ni položaj. I zajebava otkad je telefon bio 3 mjeseca star.
A tzv. "kineska kopija" uredno radi evo već 2+ godine.
13.02.2015 | 16:23
Moj "originalni" kabel od telefona stoji na stolu i ne micem ga. Malo je pozutio, ali je u jednom komadu. Nist se ne ruli ili trusi. Nije pod suncevim svjetlom direktno.
13.02.2015 | 17:33
Ekipa svaka vam cast kad vam kabeli stoje na mjestu cilo vrime, to je kod mene nemoguce. sto radi putovanja stalnog, posla, uglavnom promjenio sam ih nekoliko. Ovo sa neoriginalnim kabelima izgleda samo meni nije radilo, stalno mi je izbacivalo poruku da nije vazeci kabel i slicno... Kako bilo, nesto se sprzilo i sad samo da vidimo sto i koliko ce to kostati Ali najgore od svega je sto mi mbp treba za posao a ja sam trenutno bez njega

Hvala svima na pomoci!
13.02.2015 | 17:37
Stoji na stolu onaj koji je bio u kutiji. Imam još dva za po okolo.
13.02.2015 | 18:03
IMG_0058.jpg

Kako sam ja shvatio kopije (ova moja) ima utikač od dva djela (vidi se spoj naslici), a "original" ima metalni dio napravljen od jednog dijela.
13.02.2015 | 22:49
smayoo kaže:
Evo ga, opet ćemo o "originalnim" kabelima... Daj, nemoj, pliz...
Moj "originalni" kabel se nije raskeljio (iako se izolacija raspada pod prstima) samo zato što nikad ne mijenja ni mjesto, ni položaj. I zajebava otkad je telefon bio 3 mjeseca star.
A tzv. "kineska kopija" uredno radi evo već 2+ godine.

Pa kablovi od 5-ice imaju i nešto elektronike u konektoru, nije samo žica... To je bila poanta
Da budem iskren, nisam istraživao čemu služi, je li neki konverter protokola ili štagod
13.02.2015 | 22:55
OK, i onda što? "Neoriginalna" elektronika je spalila preko USB porta cijeli Mac na mrtvo, a ne to što se raspala izolacija (po čemu su upravo tzv. "originalni" kabeli poznati)? Alo, ej...
14.02.2015 | 06:53
smayo zasto si tako pesimistican? Evo da javim da je spasavanje vojnika MBP-a zavrsilo uspjesno! havdic je na kraju pogodio sto treba, odspojiti bateriju i ponovo spojiti.. I evo ovo upravo pisem na mbp. Hvala još jednom svima, sad smo naucili jos nesto
14.02.2015 | 07:31
Super! Baš mi je drago da ipak neće trebati servis!
  • Dijete
  • Posjetitelj
14.02.2015 | 07:40
smayoo kaže:
Super! Baš mi je drago da ipak neće trebati servis!

Bravo Smayoo!

Hrvatska, puna života!
14.02.2015 | 09:13
smayoo kaže:
OK, i onda što? "Neoriginalna" elektronika je spalila preko USB porta cijeli Mac na mrtvo, a ne to što se raspala izolacija (po čemu su upravo tzv. "originalni" kabeli poznati)? Alo, ej...

Eto vidiš da ga nije spalila
14.02.2015 | 10:30
Tim bolje da nije. Ali to što se dogodilo ne može imati veze s "neoriginalnom" elektronikom u kabelu, nego s oštećenim kabelom.
14.02.2015 | 13:35
smayoo kaže:
Tim bolje da nije. Ali to što se dogodilo ne može imati veze s "neoriginalnom" elektronikom u kabelu, nego s oštećenim kabelom.

ta elektronika služi vjerojatno za orijentaciju konektora? pretpostavljam
može li ili ne šlusat 5V, nemam pojma... daj shemu pa ćemo znat
15.02.2015 | 08:04
havdic kaže:
smayoo kaže:

ta elektronika služi vjerojatno za orijentaciju konektora? pretpostavljam
može li ili ne šlusat 5V, nemam pojma... daj shemu pa ćemo znat

Pa zar USB ulaz u MAC-u nema zaštitu i kad se preoptereti, tada izbaci port iz pogona?
15.02.2015 | 10:50
Ovdje je vjerojatno zbog oštećenog kabela +5 šlusalo na data pinove.
18.02.2015 | 02:13
smayo nebi se slozija s tebom da je zbog ostecenog kabela doslo do ovoga. Neznam jesi pogledao jedan od ona dva linka sta je stavio havdic, uglavnom tamo je dosta njih opisalo kako im se dogodilo isto sto i meni nakon sto su ukljucili sa 'neoriginalnim' kabelom, nitko nije spominjao nikakva ostecenja. Kabel nije bio u najboljem stanju ali poslije kad sam ga secirao malo bolje nije tu bilo tako velikog ostecenja, Mozda je ipak bilo neko mikro ostecenje koje se nemoze vidit ovako golim okom. Činjenica je da sam imao 'problema' sa neoriginalnim kabelima stalno, malo puni pa ne puni, pa kada ga spojim na mbp mi izbaci poruku nešto kao 'taking too much power to charge device' i uopce mi ga ne prepoznaje tada. Kako bilo, nema vise ovih neoriginalnih kabela, neda mi se zahebavati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO