22.03.2015 | 09:48
energyman kaže:
Da ne otvaram novu temu. Već duže vrijeme namjeravam uzeti neki SSD za svoj MacBookPro9,2 (mid 2012 - non retina) ali nikako da ugrabim neku priliku. Naletio sam na aliexpressu da imaju neke akcije pa će teko ovaj petak 13. biti akcija za
256GB SSD, sa cijenom od 80$ (inaće je 110$). Ako ima netko malo stručniji pa da baci oko na karakteristike.
Za nestrpljive: Read 510MB/s, Write 240MB/s. Ukoliko se ne pokaže dobar u svakom trenu mogu vratit novce preko Buyer Protectiona. Da mu dam šansu?
Kliknuo sam na link koji si dao i tamo piše da je za taj F9 256Mb SSD read 350MB/s, a write 150MB/s, a ne koliko si ti napisao. Svakako provjeri još jednom. S obzirom da tvoj MBP ima SATAIII 6Gb/s sigurno biš ipak volio uzeti neki brži SSD jer će se to na tvom MBP i osjetiti.
Sad sam provjerio u čemu je caka. Ovisno o tome koju veličinu diska klikneš, tablica daje različite podatke za 256Gb verziju. Indikativno mi je da su svi kupci dali pet zvjezdica, moš mislit. Još kad sam kliknuo na Company info pa došao na stranice Ali Babe
. Pored toga išao sam provjeriti i neke druge proizvode i kod svih je isto 100% kupaca je 100% zadovoljno i svi uvijek samo dijele PET zvjezdica.
Ja razumijem da su financije uvijek problem, ali kupovati tek tako preko nekih web trgovina... Ne želim plašiti nikoga, pa ni tebe, možda samo upozoriti da ipak pripaziš gdje i što kupuješ.
Evo recimo imaš ovaj disk kod nas u Linksu:
SSD 240.0 GB OCZ Vector ARC 100
Za 929kn što je po zadnjem tečaju oko 130$, platiš i imaš ga ODMAH, imaš garanciju, ako ne radi brzo možeš zamjeniti za drugi, a i po karakteristikama je bolji od onog na Ali Babi koji doduše košta 112$, ali treba ga čekati da stigne i s obzirom odakle ga uzimaš nikad nisi siguran što ćeš dobiti. Jamstvo čak i da imaši ako ne radi onda brdo problema, trčanja oko pošte, pakiranja, vraćanja nazad.... Pitam se je li to vrijedno tih 28$ razlike???
Ako baš nećeš uzeti od naših trgovaca, zašto onda barem ne kakvi pouzdanije web trgovine poput OWCa, eBaya i slično?