27.03.2015 | 13:03
Ja imam MyBook Live 2x3 u raidu i mrzim ga.
Ima gomilu problema. Ja ga imam doma pa ga gledam 24 sata. Oni koji ga imaju u uredu vjerojatno i nisu svjesni što on radi nakon radnog vremena.
On se sam pali svako malo. Non stop nešto indexira. Zaspe na 10-15 minuta pa se probudi i opet nešto radi par sati. I tako cijeli dan, cijelu noć. Nakon kojih 15 dana od kupnje me to počelo jako živcirati.
Npr. radi thumbnailove slika koje su gore, izvorno su spomenute slike pa zato odmah to opisujem. Tu postoje dva problema. Taj broj thumbova je izgleda limitiran tak da on stalno kreira nove i briše stare. Ja recimo pošaljem gore desetak megabajta, to se iskopira u pol minute a onda glupi disk treperi i nešto radi sljedećih pola sata. Kad se spojim na njega u terminalu i pogledam procese, vidim da media crawler drži procesor na 70 do 100%.
Drugi problem je da taj dio ne prepoznaje najbolje TimeMachine backupove.
TimeMachine radi tak da kopira promjene a za ostatak diska samo napravi linkove na prethodni backup. Tak imaš iluziju da je svaki backup kompletan disk. To radi super. Ali neki servisi indexiranja u disku to ne prepoznaju nego svaki put prolaze kroz puste gigabajte i sve to iznova pregledavaju.
Ja sam napravio čak i firmware update i stvar je postala samo gora. Na kraju sam našao po forumima upute kak da te servise eliminiram i sad je mir. Nakon svakog kopiranja on još treperi možda desetak minuta pa ode u sleep.
Tak idiotski softver može valjda samo proizvođač diskova stavljat. Valjda žele da diskovi što prije umru od silnog roštanja.
Bilo što, samo ne WD. Mene nagovorilo na Bug forumu, tamo više nikad neću ić po savjete.
edit,
e da, na kraju sam zaboravio i poantu problema thumbnailova. Disk ih pravi za spajanje s telefona. Kako je zamišljeno, umjesto da šalje prek mreže na telefon originalnu sliku šalje thumbnail što je zgodno za liste tj. preglede sadržaja nekog foldera.
Problem je što spajanje s iPhona/iPada radi sporadično. Jednom se spoji, drugi put samo vrti onu kružnu animaciju da bi rekao time out. Plus, spajanje uvijek ide prek interneta. Čak i kad si na pol metra od diska, modem treperi od aktivnosti i sve je bolesno sporo. Totalno neupotrebljivo.