18.04.2006 | 14:31
evo situacije...
majka mi je nedavno otkrila to cudo tehnologije koje mi nazivamo internet. gnjavi stalno ili sestru za njezin iMac ili starog za njegov Powerbook. naravno sestra neda, a starom je cijeli posao na kompu i ne zeli da mu iko to dira.
sjetio se ja da imam jedan clamshell iBook. 366 MHz. Reko bi joj da to koristi na os 9, ali najvise skoro koristi Skype, koji se naravno ne radi za manje od panthera ako se ne varam.
e sad, znam da je moguce pokrenut os x na tom kompu. ako se ne varam Riba ima jednog. al ajde da prodjemo to opet. Znaci, prvo... uguram unutra sto je vise ramam moguce... to bi trebalo bit 512mb, zar ne?
Drugo... HDD. premali je ovaj koji je unutra. gdje mogu kupiti veci? i koji ide unutra? vidio sam da ljudi svasta guraju unutra, ali sam citao na nekim forumima da ako je predebeli, da ce tipkovnica virit van. Ja bi njoj neki 10-20GB stavio unutra. cito tolko da se sistem slobodno vrti na njemu
Trece... Sad dok sam u ameriki jos 2 tjedna, mislim mozda narucit DVD drive za njega. ovaj je bio prva seriaj pa se proizvodio samo sa CD driveom... postoji li neka fizicka prepreka ome da izvadim CD i stavim DVD drive koji se ugradjivao u kasnije modele
Cetvrto... U njega mogu ugraditi airport, jel tako?
Peto... Koliko ga je komplicirano rastaviti? Rastavljo sam iMaca- flat panel i jedan aluminijski powerbook. Jel ovo puno teze?
Sesto... Skype treba mikrofon. iBook ga nema. Niti iam audio ulaz. kako da to rijesim, a da je financijski isplativo. vidim na skype stranici nude neke usb telefone. vasa misljenja o tome?
sedmo (i zadnje)... Mail, Safari i Skype... kako ce to sve radit da napunim iBooka do jaja?
LJudi, znam da je puno pitanja, ali bio bih nevjerovatno zahvalan da netko odgovori na njih ASAP, da obavim kupovinu sto je prije moguce u americi, pa da me jeftinije ispadne. KO najbolje odgovori ima pivu od mene ili ako treba mozda nesto da vam donesem odavdje
hvala i pozdrav