31.07.2015 | 17:28
ITelektronika kaže:
Ako recimo za servis kojeg ti preporučiš na ovom forumu klijent nije zadovoljan onda ima pravo na žalbu koja će biti uvažena s strane foruma?
Čuj, ovdje se već (i to ne jednom!) događalo da se ljudi registriraju samo da bi postali jedan jedini post pljuvačine po serviseru koji ovamo niti ne zalazi, niti ga je itko ovdje preporučio. Nikakvih dokaza, iz priče je vidljivo da postoje propusti u najmanju ruku s obje strane, ali eto - dođu, hračnu na nekog i više se nikad niti ne ulogiraju na forum.
Više puta sam izrazio svoje osobno mišljenje da mi se ne sviđa da netko koristi jabučnjak za prepucavanje sa serviserom i blaćenje, ali nismo takve postove brisali (jer, ako se i ne slažem s time osobno, s tim u vezi nije donesen nikakav konkretan stav uredništva).
Dakle, kratak odgovor na tvoje pitanje je - da.
smayoo kaže:
Tu se reball prestavljao kao pouzdano i dugotrajno riješenje. On to nije. Ako se ne varam pokušao si me ubjediti da je ali nisi provjerio. Uređaj iz članka je zakazao nakon 1g i nekoliko mjeseci.
Ribin laptop je bio crkao nakon cca 4 godine. Nakon reballinga je radio još godinu i pol pa crkao opet. To je cca 40% produljenje životnog vijeka.
(Kad smo se bili dopisivali na tu temu, nisam bio znao da je crkao opet, no to i nije bitno za diskusiju i ne znam zašto to opet izvlačiš.)
Knjigovodstveno se informatička oprema amortizira u 2 godine. Dakle, za informatičku opremu su dvije godine ono što je 20 godina za zgrade. Dakle, to JEST dugotrajno. Ako je servisni zahvat produžio životni vijek stroja za 3/4 zakonskog roka amortizacije, to JEST dugotrajno rješenje.
Prije nego krenemo u diskusiju o tome je li to pouzdano rješenje, moramo definirati što znači "pouzdano" u kontekstu ove teme.
Ne želim time reći da je neisplativo nego dati informaciju pa neka stranka/forumaš slobodno odluči ali upoznat s svim nedostatcima i prednostima pojedinih metoda.
S tim se svakako slažem.
Uvaži moje isprike ako sam te time uvrijedio. Nije bila namjera.
Uvažavam, hvala.
Prebaciti ću većeras rezultate testova pa ćemo si malo raspravljati.
Dapače, rado.