OWC Thunderbolt 2 dock
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OWC Thunderbolt 2 dock

26.06.2015 | 18:41
U nekoj sam fazi promjene radnog okruženja, uvjeta i opterećenja pa računam da će mi uskoro zatrebati tako nešto

https://eshop.macsales.com/shop/Thunderb...C/Thunderbolt2-Dock/

Ovako "na papiru" zvuči mrak, a cijena mu je trenutno ispod $200, $220 s dostavom, $275 s PDV, što se meni čini dosta dobrom cijenom.

Zanima me da li ga tko već ima i koristi? Baš tog OWC TB 2 dock, ne neki drugi, ne onog Belkinovog, itd, nego baš ovog?

Ako ima, volio bi malo čuti kakva su iskustva?

Ako (kad) bi ga kupio, prilično bi ga natovario. HDMI monitor, ethernet, thunderbolt vanjski disk, firewire vanjski disk povremeno, USB vanjski disk povremeno, USB žičani miš, USB žičana tipkovnica, USB printer, možda i dva. Pa mi je važno znati da li stvar radi stabilno ili benavi kad se natovari.

Hvala!
26.06.2015 | 19:09
Mislis kako bez ovoga ne bi mogao funkcionirati?
26.06.2015 | 20:03
Do sad sam mogao. Ali, kako rekoh, predstoji mi dosta izražena promjena radnog okruženja, opterećenja, i uvjeta. Takav komad opreme, ako radi glatko i pouzdano, štedio bi mi desetke i stotine sati vremena, a svaki sat možeš pomnožiti s 250-300 kn pa...
26.06.2015 | 20:57
Reci nam smayoo koji si thunderbolt vanjski disk uzeo i za koliko?
27.06.2015 | 07:49
Nisam još, ali mi je to dio "rješenja u paketu". Trebat ću vanjski disk velike brzine, dakle TB, i to takav da ga mogu nositi sobom, ali ako uzmem samo disk, onda onih 50-60% vremena što sam za svojim radnim stolom - ne mogu imati istovremeno spojen i disk, i vanjski monitor...
Ako uzmem vanjski TB disk koji ima daisy chain TB port, onda taj nije prijenosni, a mora mi biti.

Gledao sam ovaj: eshop.macsales.com/item/OWC/MOTGTBH5T10R/
Zanimljiv mi je i ovaj: eshop.macsales.com/item/Lacie/9000488/
ali malo zazirem od LaCie. Sjećam se da su nešto bili mućkali s internim formatiranjem diska pa su ljudi imali problema kad im je crkla elektronika da disk nije bio čitak ni u čemu drugom.
27.06.2015 | 09:24
Imam od LaCie NAS. Izvadio sam disk i uredno mi je Linux procitao sadrzaj. Nisam sad tocno siguran ali ext2 ili ext3 je bio FS.
27.06.2015 | 09:46
OK, to je bolja varijanta, ali to je NAS. Sjećam se točno priče o njihovom vanjskom FW disku i nekom glupom njihovom proprietary formatu diska iako se uređaj prema Macu ponašao kao normalni HFS+. Možda su odustali od te glupe prakse. Kad mi dođe vrijeme istražit ću.
27.06.2015 | 09:59
Nisam dugo pratio vanjske thunderbolt diskove, koliko vidim ipak su malo pojeftinili Ovaj LaCie mi izgleda malo bolje, a prednost mu je što dolazi s kablom, koji vjerovatno nije par $.
27.06.2015 | 10:41
Cca $25. Previše. Ali tako je to kad je ponuda premala.
27.06.2015 | 10:48
Zasto mora biti TB?
27.06.2015 | 11:14
Zbog brzine. Duh...
Na tom vanjskom disku bi trebali biti VDI virtualni diskovi od nekoliko virtualki.
Zašto virtualki? Zato što se radi o softveru koji ne postoji za Mac.
27.06.2015 | 12:37
a gdje ćeš hostat 2k12 win srv/hyper za VDI?
27.06.2015 | 17:18
VDI kao "virtual disk image" od VirtualBoxa, ne VDI kao "virtual desktop infrastructure"
27.06.2015 | 17:21
e to sada ima puno više smisla /slaps himself
27.06.2015 | 17:32
  • num
  • Korisnik
  • 3
27.06.2015 | 18:47
Ako nije u pitanju SSD onda između Thunderbolt i USB 3.0 i nema neke razlike u brzini...
27.06.2015 | 19:02
Teoretski. Praktično, razlika je ogromna. Low level hardverski USB protokol je i dalje utemeljen na prastarom collision detection principu. Čak i kad je jedan jedini uređaj sam na USB kanalu, ne može postići teorijski maksimalnu brzinu jer je cijeli interface tako složen da podrazumijeva ogroman collision overhead.
I za USB2 su govorili da je brži od FW400. Ja imam jedan vanjski disk koji radi i na USB2, i na FW400. Brzina i čitanja, i pisanja je na FW neusporedivo veća u svim uvjetima, nego na USB2, iako je USB2 deklarativno brži. Pa ti vidi.
  • num
  • Korisnik
  • 3
27.06.2015 | 19:33
Što se tiće samog protokola si u pravu. FW400 je doista brži od USB 2.0.
No sam transfer rate za HDD ne bude vidio nikakvu razliku sa Thunderbolt u odnosu na USB 3.0 jer je kod HDD toliko malen da je i overhead zbog USB 3.0 zanemariv, pa transfer rate bude identičan, ne teoretski već stvarno (isprobano).
27.06.2015 | 20:41
Je, vidim takve testove po netu. Točno je dok je taj HDD jedini na USB kanalu. Kad su dva, teoretska matematika kaže da su i dalje puno sporiji od ukupne širine pojasa koju USB3 teoretski ima, ali moje iskustvo je da strašno puno bandwidtha otpadne na collision. Ako probaš jednom kopiranje direktno s jednog na drugi USB disk zaključiš da ti je brže sve prekopirati na interni disk pa onda odande na drugi vanjski.

S obzirom da je za MBP thunderbolt dock praktički jedina opcija ako želiš jednostavno workstation desktop okruženje, TB dock mi ne gine kako god okrenem. A onda zašto ne imati jedan bitan vanjski disk na ultrabrzom kanalu kojem ništa drugo ne smeta, arhivski i backup diskovi neka se vrte na USB ili FW.
  • num
  • Korisnik
  • 3
27.06.2015 | 21:46
Slažem se.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO