27.08.2015 | 09:02
Pozdrav svima,
Odlučio sam se na kupnju polovnog MBP 13R prijenosnika, iz 2013/2014 godine, pa me zanimaju iskustva zadovoljnih korisnika iz prve ruke. Imam stolno računalo kje mi je primarno, te mi je glavni adut prenosivost, a htio bi i nešto ozbiljnije raditi na istome. Pod ozbiljnije računam, RubyMine, VIM, Sublime Text, 10-20-30 tabova u browseru. Znam da se 13" ne može mjeriti sa dva FHD ekrana, no zanima me koliko je takav mali prijenosnik ugodan za ozbiljan rad. Plus, danas, sutra trebati će mi za predavanja (malo sam kasniji student)
Cijena novog u HR mi je preskupa te između 6500/8500 mogu uzeti polovan na Njuškalu, čak i sa garancijom. Hoće li mi biti dovoljno 4Gb RAM-a? Model sa 120Gb diska? Ili da ciljam na 8Gb. Povremeno planiram vrtiti i virtualke, ništa teškog, uglavnom server based Linux mašaine. Također, vidim, da ništa osim HDD-a, odnosno SSD-a ne mogu nadograditi. Je li možda bolja opcija stariji 1280x800, što mi se čini mala rezolucija, no barem su nadogradivi. Također, kako funkcionira priča sa produženim jamstvom u HR? Pretpostavljam da uređaj mora biti u garantnom roku.
Merci