15.05.2006 | 13:33
odgovor je najjednostavniji - DA! Je, moguće je!
Opširnije (čitaju samo oni koji imaju vremena!) Ja već 2 imam vanjsku odvratnost za nekih 400kn, prvo sam unutra imal Pioneer 109, sad imam zadnji zimski model NEC-a, obadva modela rade bez problema. Dakle pod problem bi mogla osvanuti samo neka inkopatibilna pržilica, no to bi te netko na ovom siteu sasvim sigurno već upozoril Treba kupiti jeftilen, jer to traje godinu ili malo više, ako puno pržiš, a i Apple tu kaska za zbiljom, prvo nudi već slabiji model, i nema nikakvu veću kvalitetu nego imaš po pc bofl dućanima! Superdrive mi je bil jedno od prvih razočaranja na G5-ici jer je otkazal nakon godinu dana, a u Appleu je bil 6000kn skuplji od Combo gnoja, zato ga čuvaj ko oko u glavi, no i on se da zamjeniti, mislim na superdrive!
Kaj se USB2 tiče, mislim da i tu ima puno dogmatizma, pogotovo kad to još poprimi politikantska razmišljanja, najme nedavno sam lijen da furam svoj G5 na neki mix gdje sam tjeral audio 5.1 i video, dakle jako zahtjevno, sve to spojil na friendov laptop 2.66, na USB2 portove, i nisam primjetil veće probleme nego na mojim Firewire 2 (Oxford Chip)! Vjerovali ili ne, tako sam iz lijenosti shvatil da USB2 sasvim dobro radi čak i za Audio i Video i to u vrlo kompleksnom zadatku, s puno realtime fileova, što je inače uvijek bila moja fobija pri opredjeljenju za Firewire protokol. Naravno ja i dalje čuvam FIREWIRE diskove, no ovdje, to bi samo trebal biti moj indirektni odgovor na tvoj upit da li USB2 ili FireWire, s obzirom da nemam iskustvo s USB2 pržilicom.