Smrznuti iMac (Switcher)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Smrznuti iMac (Switcher)

16.05.2006 | 05:04
Danas mi se dogodilo nešto prestrašno - bar za mene. Radio sam neke letke u Pages-u (cca 2,5 sata bez prestanka) i nakon toga sam posao išao ispisati kao PDF datoteku. Usred \"ispisa\" komp se smrzne i - ništa. Radi samo miš. Restart, digne se i opet ništa, samo se vidi desktop i strelica - ni docka, ni izbornika. Zvao sam \"Filex\", pokušao sam par njihovih savjeta, ali opet ništa. Na kraju sam napravio reinstal OS-a (bez formatiranja) i sad radi super. Jedino moram ponovno skinuti updateove. Da li je netko imao sličnih iskustava i da li tko zna zbog čega se to moglo dogoditi? Ja mislim da je možda zbog Adobe Acrobata, pošto sam skužio da se na Mac-u sve živo može ispisat u PDF i bez Adobe-a. Da nisu bili u kakvom konfliktu? Baš me zanima - ne bih htio proći ponovno istu stvar...
16.05.2006 | 15:29
Reinstalacija vjerojatno nije bila potrebna, no ponekad je mozda najbrze rjesenje jer ne gubis vrijeme trazeci uzrok a na nogama si za manje od sata. Inace postoji nekoliko stvari koje mozes napraviti u ovim slucajevima no uglavnom zahtjevaju tipkanje po terminalu a dosta ljudi nema zeluca za to.
Nemam iskustva sa Acrobatom, no kao sto si i sam primjetio sam sistem nudi sve PDF funkcije koje mogu zatrebati normalnom covjeku. Ono sto je cudno je da je bilo problema i nakon restarta.
16.05.2006 | 23:46
za ovakve stvari je katkad dosta dobro imati techToolPro i eDrive instaliran.ako sta popizdi bootas drugy system i popravis zajeb.meni se desilo slicno(moja greska) a trebalo mi je manje od 10min da vratim.ali imas i drugu foru.bootas eDrive i uzmes sve fileove iz svih direktorija na drugi hard,bacis boot system u smece,ispraznis,bacis osx install dvd,bootas njega,instaliras sa updates,i vratis sve fileove nazat na boot hard.i svi programi ostanu radit kao da nista nije bilo u kurcu.i love osx! isprobano i treba manje od 45min na G5.neznam ime za to ali ja to zovem clean install sa starim progs.
17.05.2006 | 06:37
A klasika nakon restarta - safe boot, novi user, disk util?

Reinstalacija sigurno nije bila potrebna, to je malkec drastičan način za srediti stvar, ali ako si brzo sredio problem - ok.
17.05.2006 | 22:42
Otvorio sam disk utility (ali sam morao dići komp sa DVD-a) i napravio test harda, sve je bilo u redu, ali nakon restarta sve po starom. Sa novim userom se nisam uopće sjetio, no kako rekoh sad sve radi OK. Nadam se da se neće ponoviti, sad sve što radim, radim vrlo, vrlo polako i bez žurbe...
17.05.2006 | 22:46
Za dpasaric: Molim te kako se radi safe boot? Dal' se diže sa CD/DVD-a? Koja tipka se drži pritisnuta - da znam za nedajbože ubuduće.
18.05.2006 | 07:05
SHIFT pri bootu.

Inače to radi ovo:

Safe Boot is a special way to start Mac OS X 10.2 or later when troubleshooting. Safe Mode is the state Mac OS X is in after a Safe Boot.

Starting up into Safe Mode does three things to simplify the startup and operation of your computer:

It forces a directory check of the startup volume.
It loads only required kernel extensions (some of the items in /System/Library/Extensions).
In Mac OS X 10.3.9 or earlier, it runs only Apple-installed startup items (some of the items in /Library/StartupItems and /System/Library/StartupItems - and different than login items).
Mac OS X 10.4 Tiger only: It disables all fonts other than those in /System/Library/Fonts .
Mac OS X 10.4 Tiger only: It moves to the Trash all font caches normally stored in /Library/Caches/com.apple.ATS/(uid)/ , where (uid) is a user ID number such as 501.
Mac OS X 10.4 Tiger only: It disables all startup items and any Login Items.

Taken together, these changes can work around issues caused by software or directory damage on the startup volume.
18.05.2006 | 17:42
Primljeno na znanje, hvala.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 11 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO