03.12.2015 | 09:01
Pozdrav svima !
Molim za savijet. Kupio bih si neki NAS kako naslov kaze, iskljucivo za filmove ( mkv 1080p,blu-ray 1080p) i mozda storage slika. Ono sto me muci jer se ne kuzim bas naj naj oko tih NAS rijesenja a koliko vidim da svi spominju da je bitan transcodeing tj. snaga samog CPU-a na NAS-u.
Svi uredjaji u mojoj kucnoj mrezi i vise su nego dovoljno jaki za play-anje moje kolekcije i nije im ( mi ) potreban transcodeing. Naravno to se spominje kad se krene pricati o Plex-u kojeg i ja zelim instalirati na sve uredjaje i NAS ali mi nije potreban taj transcodeing vec samo passthrough do uredjaja koji ce vrtiti video ( mac mini, SmarTV, popcorn hour, tablet, laptop i dr.... ).
Imam priliku vrlo povoljno uzeti NAS ZYXEL NSA325 v2 pa me zanima dali bi on onda zadovoljio moje potrebe ili ako ne, moze li neka preporuka za NAS koji moze na sebe instalirati PLEX i da moze primiti 2 diska tj. 2 x 4tb.
Evo ovaj imam priliku kupiti novi za 600kn
www.zyxel.com/products_services/nsa325_v2.shtml?t=p
Ono sto pokusavam dobiti je ustvari da kad pokrene recimo plex na TV-u da mi se otvori kao videoteka sa coverima filmova i kad kliknem na njega da se vide osnovni podaci o filmu i onda da mogu pokrenuti film. Isto tako na mac-u ili na tabletu ili laptopu.
Napominjem da gledam da prodjem sto jeftinije. Nije mi potrebno nista vise od ovoga.
Hvala puno !