NAS Server za multimediju koji uzeti
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

NAS Server za multimediju koji uzeti

03.12.2015 | 09:01
Pozdrav svima !

Molim za savijet. Kupio bih si neki NAS kako naslov kaze, iskljucivo za filmove ( mkv 1080p,blu-ray 1080p) i mozda storage slika. Ono sto me muci jer se ne kuzim bas naj naj oko tih NAS rijesenja a koliko vidim da svi spominju da je bitan transcodeing tj. snaga samog CPU-a na NAS-u.

Svi uredjaji u mojoj kucnoj mrezi i vise su nego dovoljno jaki za play-anje moje kolekcije i nije im ( mi ) potreban transcodeing. Naravno to se spominje kad se krene pricati o Plex-u kojeg i ja zelim instalirati na sve uredjaje i NAS ali mi nije potreban taj transcodeing vec samo passthrough do uredjaja koji ce vrtiti video ( mac mini, SmarTV, popcorn hour, tablet, laptop i dr.... ).

Imam priliku vrlo povoljno uzeti NAS ZYXEL NSA325 v2 pa me zanima dali bi on onda zadovoljio moje potrebe ili ako ne, moze li neka preporuka za NAS koji moze na sebe instalirati PLEX i da moze primiti 2 diska tj. 2 x 4tb.
Evo ovaj imam priliku kupiti novi za 600kn www.zyxel.com/products_services/nsa325_v2.shtml?t=p

Ono sto pokusavam dobiti je ustvari da kad pokrene recimo plex na TV-u da mi se otvori kao videoteka sa coverima filmova i kad kliknem na njega da se vide osnovni podaci o filmu i onda da mogu pokrenuti film. Isto tako na mac-u ili na tabletu ili laptopu.

Napominjem da gledam da prodjem sto jeftinije. Nije mi potrebno nista vise od ovoga.

Hvala puno !
03.12.2015 | 13:49
Ako ces Plex Server vrtjeti na nekom racunalu, uopce ti nije bitna snaga NAS-a. NAS ce biti samo storage za pohranu podataka. I to ce raditi super. U tom slucaju usko grlo moze biti samo propusnost tvoje mreze, nista drugo.

Ako ces se osloniti na NAS da ti sve to radi, 99% da to ne moze korektno odradjivati NAS od 600kn.

Imas i trecu opciju da koristis racunalo da kovertiras video datoteke u svima citljiv format i da tako obradjene filmove, stavljas na NAS na kojem je Plex server koji ne radi transcoding.

Ja bi isto tako volio znati, za moje primjene, koji je to najuniverzalniji video format kojeg svi citaju
03.12.2015 | 16:57
Ajde da budem jos malo tocniji sto zapravo trazim. Znaci trenutno gledam filmove preko media centra popcorn hour a200 u kojem je instaliran 2TB hdd. E sad njega sam gotovo popunio a veci ne mogu staviti jer moj popcorn podrzava diskove do max. 2TB.
Osim toga u spavacoj sobi imam SmarTV i preko njega gledam isto tako serije i sl. Vrti sve kontejnere i sve vrste zvuka te podrzava titlove sa nasim znakovima ali problem nastaje kad te iste filmove pokusam vuci od popcorna preko mreze. Onda radi film ali titlovi nece. Dok sam bio na windozama onda sam imao instaliran plex na racunalu i onda vukao na taj isti SmarTV filmove od popcorna ali preko racunala i sve je radilo i titlovi.
E sada kako mi je ponestalo mjesta na popcornu mislio sam kupiti NAS i u njega ubaciti jos jedan disk i instalirati taj plex na NAS i onda vuci filmove direktno i na popcorn ali i na SmarTV u drugoj sobu.
U pravilu stream bi isao uvijek na jedan uredja. Znaci ne bi bilo nikada streamanja na popcorn i drugi TV istovremeno.
Osim toga na popcornu imam poslozeno videoteku kao sto se moze na plexu a isto tako zelim i na drugom tv napraviti.

Molim preporuku znaci za NAS koji to moze i da prima 2 diska po 4TB. Za sto manje para naravno...hahahaha...znam da to ne ide jedno sa drugim ali uvijek ima onaj koji je najjeftiniji a to moze i recimo koji je best buy...

Hvala Vam puno !!!
04.12.2015 | 09:30
sve jasno što se traži. Moj prijedlog bi bio Synology ali to prelazi bareb duplo preko tvog buđeta. into 2bay od synology da može komotno hostati plex i sve ostalo (bez transcodinga, dakle samo directplay/pass through) je cca 1000kn + PDV (novo).

Bilo što ostalo se ne usudim predložitit jer nemam iskustva sa drugim uređajima na kojim bi se eventualno trebao vrtit plex niti kada bi to radilo.

eventualno znam da NAS sa manje od 256MB rama i CPU ispod 1Gzh će imati popriločno problema sa Plex serverom (kada krene crawl librarya i hendlanje metadata podataka). Transcoding ni ne spominjem.
04.12.2015 | 09:49
Vec sam ranije spominjao aplikaciju Infuse. Burtalan app koji vrti sve zivo, i ne treba server nikakav. E sada su napravili app i za ATV4, koji je besplatan za sve iOS vlasnike licence.

To ce rijesiti ljudima jako puno problema, jer trebas samo mrezni disk (najjeftiniji moguci NAS ce biti OK), a ATV ce raditi hard work (ukoliko je potrebno transkodiranje u letu).

Interface je isto tako dobar. firecore.com/infuse

Ja bi radije, za iste pare, kupio jeftini NAS + ATV4, umjesto malo jaceg NAS, koji ipak nece savrseno raditi da se razumijemo
04.12.2015 | 10:19
Tu nije uopće pitanje potrebe transcodinga. Kao što je rekao Dandy njemu samo treba storage i mjesto gdje će hostatit GUI za pristup sadržaju. Svi klijenti mu mogu očito čitatit uredno kompletan content .

Dakle jeftini nas za skladište i to je to
08.12.2015 | 13:40
drlovric kaže:

Ja bi isto tako volio znati, za moje primjene, koji je to najuniverzalniji video format kojeg svi citaju

Ja bih rekao da je to h264 codec za video, aac za zvuk a sve to skupa u mp4 fajlu.
No mp4 baš i nema super podršku za titlove kao što to ima mkv.

Mislim da je rješenje, kao i uvjek, ffmpeg.
ffmpeg -i infile.mp4 -f srt -i infile.srt -c:v copy -c:a copy -c:s mov_text outfile.mp4

Nisam još probao, ali u biti ova linija koju sam kopirao neće dirati audio i video (nikakav transcoding, znojenje cpu-a i gubljenje kvalitete videa), nego će upakirati u mp4 fajl titlove. E sad, ovisi o playeru da li će ih znati čitati, iUređaji bi trebali.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO