16.12.2015 | 20:26
Danas sam kupio ženi MacBookAir i dobio poklon bon od 900kn u iStyle-u (akcija vrijedi do 17.12, pa požurite).
Pošto iPod a niti jedan drugi uređaj ne ulaze u tu kombinaciju, želio sam kupiti novi miš (nisu ih imali), pa sam kupio/uzeo novu Apple tipkovnicu.
Kako imam 10.10.3 na MBP, tako sam upario tipkovnicu (tu nije bilo problema), ali problemi nastaju kad sam želio pojačati i smanjiti zvuk. TO NE RADI! Niti druge tipke ne rade koje su na funkcijskim tipkama. Imam F1, F2, ... Ovo je užasno i strašno. Čitam po netu i vidim, traži 10.11. E Pa, ne budem zbog toga nadograđivao sistem.
Druga stvar je kako nema nikakve indikacije napunjenosti baterije, u stvari ima, ali je ikona baterije prazna (opet valjda treba 10.11). Ne dao Bog puniti preko računala bateriju jer se tada odspoji od BT-a i prijavi se kako neki drugi uređaj sa svojim kodom. Kad odštekam USB iz kompa, tada se naravno onaj "drugi" uređaj ne makne i tipkovnica se ne spoji na konp.
Ajde dobro. Skinem BetterTouchTool (koji radi na 10.10.3) i postavim tipke, ali opet problem s volume up i down, ne stišava i ne poglašnjava zvučnik kad držim pritisnutu tpku, već trebam tipkati.
Druga stvar, na Option tipki nema više ikone već piše alt / option, na Command tipki već dugo nema jabuke, ali je ikona ostala, ctrl je prešao u u control. E da, dodali su i znak @ na dvojku (neka si ga nabiju odostraga) kad se tolike godine nisu udostojili nacrtati, mogli su ga i sad izostaviti. fn tipka nema nikakvu ulogu. Ajde, Shift radi, kao i Command.
Ergonomija je na dnu, plitke tipke nisu za dugotrajno tipkanje, strelice su usrali, L i D su normalne velićine, ali su U i D 1/2 normalne, loše opet jer se teško pogode tipke (stisne se gore, umjesto desno).
Nagib tipkovnice je premali i bilo e dobro podložiti. Vrlo je lagana i lako klizne po glatkom stolu. Veličina je još manja od prethodne.
Dobra stvar u svemu je kako su tipke veće po 1mm sa svake strane. Ima bateriju koja ako traje kao i u prijenosnicima, tada bude OK.
Više mi pristaje kao veliki daljinski za Apple TV, nego tipkovnica za računalo. Za 1.083,16kn ipak se trebalo dobiti više, a i kompatibilnost sa starijim sistemima je trebala biti veća.
Sve u svemu, promašaj Apple-a. Preporuka je kupiti stare tipkovnice dok ih još ima jer AA baterija bude za kupiti i za 20 godina.