MacBook Discoloration
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Discoloration

• User
  • Posjetitelj
14.06.2006 | 05:32
Evo naletio sam na informacije da kuciste MacBooka pocinje mijenjat boju u zuckasto na odredjenim djelovima nakon 2-3 tjedna koristenja. Ima li netko kakvih iskustava s ovom pojavom jer malo me uplasilo s obzirom da sam potencijalni buduci kupac doticnog racunala?

Linkovi o tome:
discussions.apple.com/thread.jspa?thread...645&tstart=0
http://www.appleinsider.com/article.php?id=1802
14.06.2006 | 06:49
Vjerojatno slično kao Mac mini. Onaj gornji plastični dio je vidljivo žući kada se usporedi s novim iz kutije. Da ne bude zabune - nitko u prostoriji ne puši. Dobra vijest - meni to izgleda zanemarivo.
14.06.2006 | 16:41
Sad znate zasto je crni skuplji.
14.06.2006 | 17:52
LOL
  • User
  • Posjetitelj
15.06.2006 | 03:33
Da, bas LOL s obzirom da ni bijeli nije bas jeftin i od racunala te cijene ocekujem bar nesto kvalitetnije kuciste.

Meni se cini da se radi o (previsokoj) temperaturi koju kuciste prima od komponenata pa da zbog toga dolazi do promjene boje... Vidio sam negdje i da procesor dostize 80-85 stupnjeva bez problema, iako uz jedan trik ide do max 65.

Pitanje je jesu li svi MacBookovi pogodjeni ovim problemom ili samo odredjene serije?
15.06.2006 | 17:01
Riba je napisao:
Sad znate zasto je crni skuplji.

Da, znao sam da ipak postoji logicno objasnjenje zasto je crni toliko skuplji!
15.06.2006 | 19:50
Dakle, definitivno si kupujem crni
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
16.06.2006 | 06:20
dostize 80-85 stupnjeva bez problema...

Hm, MB bi mogao posluziti kao solidna površina za pečenje. Baciš gore par jaja, malo slanine i da vidiš veselja...
Možda su se flekice pojavile iz čisto, kako da se izrazim, egzistencionalnih razloga...
  • User
  • Posjetitelj
16.06.2006 | 20:06
Nadam se da ce do zime izdat drugu generaciju ili bar reviziju MacBookova (tad to cudo i mislim kupit). Ovu grijalicu sigurno necu uzimat. Prvi macici se u vodu bacaju...

Mozda ce u iducim revizijama bit i 64bitni Core Duo pa cu ipak pricekat, samo nek Apple napravi KVALITETAN notebook za nas obicne smrtnike.
16.06.2006 | 22:47
mozda bi vas moglo zanimati..

\"So, I think I have to mention this, because it's been an issue since day 1. The black mat finish on the MacBook sucks. The display, sure, I can
handle the nicer contrast that looks ok in MOST settings with the gloss finish, but the finish on the black just sucks really badly. The oil from
my skin (which I'm NOT an oily guy!!!) collects like crazy. I have a cleaner now, that I can remove this, but I'm not anal enough to do it after
every use. That's just dumb. After ONE week of use, it looks like EVERYTHING has worn down by a factor of 10x! The response around the
internet is that the black finish is due to the problems that started with the black Ipods. I actually own a black Ipod nano 4gb and the FIRST
one I purchased had to be returned, much like a great many did, for poor case coding from day 1 which produces a GREAT many scratches
from even the SMALLEST amount of wear. Well, the second go round with paint jobs has responded to these issues, however, its not high-
gloss or polished like the white models, which even the Apple sales reps. that I've talked to have a HUGE concern over, as well! I predict
within 4 months (or even sooner) that people will start to get these and ANOTHER class action lawsuit will be out to address this problem. I'm
seriously disappointed in this. WHY do you pay a premium for the black paint job (sure you get more hard drive space, and DVDRW) and get
crap?! grrrrrrrr (#2)\"

ostatak -> www.johnwaller.org/apple/macbook/
17.06.2006 | 02:04
nmrzlja1 je napisao:

\"So, I think I have to mention this, because it's been an issue since day 1. The black mat finish on the MacBook sucks.
WHY do you pay a premium for the black paint job (sure you get more hard drive space, and DVDRW) and get
crap?! grrrrrrrr (#2)\"

ha, dakle evo nas opet znaci, ipak nema logike zasto crni kosta toliko puno vise
  • User
  • Posjetitelj
17.06.2006 | 05:42
Mene ovo sve navodi na zakljucak da je macbook sklepan na brzinu radi postivanja rokova i kao takav se ne isplati uzimat. Crno kuciste kupi masnocu, bijelo se skoro topi (ne topi se al mijenja boju zbog topline)... Apple, sta ti je ovo trebalo...
17.06.2006 | 06:53
Ocekivat da ce iduca generacija MacBook'a bit bez mana je ipak malo naivno.
Zavirite malo u kucista svojih G5-ica prije nego sto ih prodate.
Nikad vise takvih \"romanticnih\"strojeva.
Apple je sad velika firma,i ne interesira ih nas sacica frikova koji bi da im comp ne mjenja boju.
Nikad vise!
17.06.2006 | 08:24
Kada bi znao koliko tutnji iz mog PCa od pustih ventilatora koji ga hlade nebi ti ni palo napamet da pitaš takvo što a šta se tiće žutila to je ok jer je žuta super boja to su oni namjerno napravili kako bi za koju godinu dobio žuti a ne bijelu MacKnjigu
s druger strane uvjek moš uzet crni marker te ga opiturat u crnu
  • User
  • Posjetitelj
17.06.2006 | 20:27
John J.Rambo je napisao:
Kada bi znao koliko tutnji iz mog PCa od pustih ventilatora koji ga hlade nebi ti ni palo napamet da pitaš takvo što

Kad vidim u tvom potpisu ono \"Pentium 4\" odma mi je sve jasno. Prescott jezgra, jel tako? Osobno nikad, ali NIKAD ne bih uzeo Intelove procesore za stolni PC. AMD šuta dupe

Za laptope ipak glasam za Intela, odnosno glasao sam dok nisam vidio ovu brojku 85...

I da, imam se pravo bunit protiv zutila jer mi tvoj procesor, odnosno pecnica nije mjerilo kakvu bi temperaturu moj procesor trebao imat. Sve sta ide iznad 65 stupnjeva u moju kucu nece, pa makar morao lagano declockat svoj buduci MacBook.
  • User
  • Posjetitelj
17.06.2006 | 21:02
E da... sjetio sam se jos jedne stvari... Jel mozda toliko visoka temperatura rezultat one plastike na straznjoj ventilaciji sta su je zaboravili maknut tvornicki ili je bez te plastike 85 stupnjeva? Ako to vrijedi za ovaj bez plastike, onda me strah uopce pomislit sta se dogadja kad je ta plastika jos na macbooku!?
  • User
  • Posjetitelj
18.06.2006 | 02:12
Ahah nevjerojatno ali eto imao sam se priliku upoznat s crnim MacBookom danas... Stvarno elegantno racunalo i ostao sam bez daha, ali ipak mi se cini da mu bijela boja vise pristaje. Na crnoj se pristojno vide sve packe od prstiju a i trackpad je vidljivo izlizan. Bez obzira na to - prekrasna masina i prekrasno radi! Covjek ciji je komp nema apsolutno niti jednu aplikaciju koja nije PowerPC Binary (osim ovih sta su dosle s macbookom), ali eto cak ni meni u pocetku nije palo napamet da radim pod Rosettom. Eto, sad sam 100% siguran da necu uzet nikakav PC laptop za fax

Ali da se vratim na temu - malo sam ispipavao MacBook da vidim gdje se najvise zagrijava. Podrucje dlanova je hladno, doljnja lijeva strana je isto vecinom hladna, a doljnja desna strana iznad baterije je prilicno topla. Provjerio sam i jel ima onu plastiku koju ne bi trebao imat na ventilaciji straga i nema je. Steta jedino sto nisam imao pristup internetu da pomocu nekog programcica checkiram temperaturu procesora...
19.06.2006 | 09:32
jedno pitanjce
dali se može normalno radit na tako malom ekranu
ja sam pobornik bar 15\" ili15,4\" iako mislim da su jednostavniji za prijenos
PS
ništa loše nisam mislio o onome gore samo šala i meni je pun kufer PC-a i windowsa ali šta se tiće procesora to je tada bila zvjer (cca3 god)
al sada već pomalo štuca
a ventilatori du radi grafulje i 2 hdd-a
dok je procesorski skoro nećujan HM...
jesi radio na tim 13.3\" knjigama kakava je slika jeli komodno za radit na njemu
  • User
  • Posjetitelj
19.06.2006 | 16:28
Ma sve ok, malo onaj moj odgovor mozda izgleda napadno al nisam mislio napadat . Ekran na MacBooku je odlican. Meni se osonbno svidja onaj reflektivni sloj, a rezolucija pristaje onom ekranu. Sve se lijepo vidi i sve radi odlicno, tako da je MacBook pravi izbor, samo da saznam nesto vise o tom grijanju i \"diskoloraciji\". Meni je jedan frend isto rekao da mu je premalen ekran pa da ce zbog toga uzet PC ali eto ako bude srece i ako uzmem MacBook prije nego sto on ista kupi onda cu ga uvjerit u suprotno. Sta se mene tice, da MacBook ima rezoluciju 1024 x 768 ili da ima samo mirroring a ne prosirenje desktopa na drugi monitor onda ga ne bih uzimao, ali apple je napravio odlican posao oko njega!

Dakle nemas straha da ce ti sve bit presitno, a i ekran je malo veci nego sto mi se cinio na slikama
19.06.2006 | 17:58
i sam komp je malo veći nego se činio na slikama
19.06.2006 | 18:31
kako vidim a i nadam se da svi ovdje nemaju loših misli već da pokušavamo jedni drugima pomoć oko prelaska na mac ili oko kojekakvih problema koji se javljaju sa macom ili wind smeća na koga smo nažalost svi orjentirani samo iz jednog razloga a to je financijska situacija u HR
tako da nam ne preostaje ništa drugo nego se orjentirati na ilegalan software kojeg ima u izobilju i loš hardwer kojeg proizvodi i prodaje svaka budala
a u mjesto da guštamo u opciji plug&play koji je kako se ćini i glavni adut appla osim one glupe fraze kako nema virusa ali sada je prešao na intel
19.06.2006 | 20:21
malo off ttoppic
13.3'' - sve super, no ipak jos zalim za gasenjem serije 12\" PowerBooka, prekrasan stroj koji stane u svaki ruksak (neusporediv s crnim MBookom) - prenosivost i trajanje baterije mi je najvaznije, jer od notebooka trazim da bude mobilan (i donekle sto hladnij da si bas ne opecem lap ), a desktop eksplozivan..
a to kako mu alumijski shell pristaje odlicno, tj. najbolje ne treba ni spominjati..
19.06.2006 | 22:51
malo offtopic 2
true... radio sam par dana na iBooku na kojem si sad ti i oduševio se storjem. Najbolji laptop ikad. Od tad sam se zaljubio u seriju 12\". Malo mi je isto žao šta su ju ugasili i šta PB (12\") nikad nije imao backlight keyboard... da je još to bilo.. UF...
21.06.2006 | 05:25
tribute to off topic:
malo mi je zao sto nisam zrtvovao par tisucica vise i uzeo pusljednju 12\"PB seriju umjesto ovog ibooka, dodatnih rama, diska, missa, torbe, no mislim da ce ibookova plastika bolje podnjeti moje maltretiranje no sto bi to aluminij..
21.06.2006 | 06:31
User je napisao:
Ekran na MacBooku je odlican. Meni se osonbno svidja onaj reflektivni sloj,
nadam se nemas dojam kao da si pred ogledalom dok radis u svijetloj okolini..
  • User
  • Posjetitelj
21.06.2006 | 15:48
nmrzlja1 je napisao:
nadam se nemas dojam kao da si pred ogledalom dok radis u svijetloj okolini.. [/quote]

istina je da sam ga vidio u malo tamnijem okruzenju ali ionako svi monitori imaju slabu vidljivost pri jacim svjetlosnim uvjetima. Ako ti CRT gleda prema nekom prozoru obasjanom suncem, tesko da ces sta vidit na tom dijelu koji reflektira npr . A i LCD bez reflektivnog sloja mora imat opako pozadinsko svjetlo da bi ista vidio dok laptop na plazi drzis u krilu i pijuckas svoj sokic

Ali eto, uspio sam se vidit i u \"ogledalu\" tako sto sam iskljucio pozadinsko osvjetljenje
21.06.2006 | 22:46
OK, po svemo što sam ovdje (i drugdje) pročitao ispada kako je MacBook ipak opako precijenjen stroj i kako itekako postoji dobar razlog pljunut nekoliko tisuća kuna više za MacBook Pro.

Kontra MacBook-a ide:
1. to što je pokretna pećnica,
2. što nakon 3 tjedna normalne uporabe izgleda pohabano,
3. što nema čak ni mediokritetnu grafičku karticu,
4. što nije portabilan poput starih low-end Book-ova,
5. što nema modem (a kao prijenosnik trebao bi biti opremljen za priključak na net u nekoj vukoj..ini koja nema public wireless access point -- trenutno je to gotovo cijela HR)

U prilog mu ide to što je Mac i što ima mirroring i uporabljivu rezu, ali to nije dovoljno da se za tu cijenu ubode nešto što ima tehničke greške čije uklanjanje možda smanji temperaturu pečenja i što veoma brzo čak niti više ne izgleda cool, već shabby.

Čak i ja -- kao dugogodišnji Mac-ovac koji je itekako pušio HR cijene koje su prije bile i još bezobraznije nego sada -- nisam dovoljno nabrijan \"uštedjeti\" par tisuća kuna kupovinom MacBook-a.

Šteta samo što MacBook Pro od 15,4\" nema S-video, niti FW800, a i Superdrive je, u najmanju ruku, poputno outdated.

Dakle, ako želim imati jednaku ili bolju grafičku karticu nego na PowerBook-u, i sve ostalo što imam, onda moram pljunuti preko dvadeset tisuća kuna za 17\" surfersku dasku -- ili odustati od novog Book-a za sada.

Sorry što sam toliko zagnjavio, ali sam ljut jer nekako ne mogu naći dostojnu zamjenu za svoj PB. Možda čujem ovdje neku utješnu riječ. Možda MacBook diskoloraciji unatoč ima koju skrivenu prednost ili možda se netko od dilera skulira i ugleda po cijenama na EU ili ponudi diskoloracijski rabat.
21.06.2006 | 22:46
Uzgred, jel' netko usporedio LCD MacBook-a s onim MacBook-a Pro?
21.06.2006 | 23:27
hm.. je...
najme.. monitori izgledaju prelijepo u obije varijante. Glossy se ne primjeti, igrao sam se i sjednim i s drugim u osvjetljenim prostorijama. (MBP će uskoro biti dostupan u glossy i matt varijanti). MB je predivan stoj, discolorization je manje vrijedan spomena po mom mišljnju, jer ne mora bit da je tako sa svakim, a pošto sam probavao u dučanu, gdje dnevno prođe masa ljudi, nekako ne vjerujem u to... naravno mogu biti u krivu, jer svaki komp poprima žutu boju nakon nekog vremena, pa evo i moj Dual G5 je na fron panelu poprimio žućkastu boju, no mene to osobno ne smeta. primjetim kad se zagledam u stoj, al WTF... stroj je star 3 god. naravno da ne bi se takve stvari trebale događati nakon 3 mjeseca ili nakon mjesec dana ili uopće, al ipak.. radi se o consumer strojevima i ni PC-ji više ne drže do klase, zašto bi apple. Naravno, od appla smo navikli na savršenstvo, no ipak... i Apple je proizvod ljudskih ruku, a ne nekog božanstva i normalno da će nakon nekog vremena imati tragove
Ista stvar je s mobitelima.. kolko smo pazili na svoje mobove kad smo ih kupili, upravo jer sam za njih platili kolko jesmo, a nakon nekog vremena postanju predmet šutiranja. Naše fiktivno poštovanje tehnike nije odgovor. Sve stari u životu. Nema ničeg savršenog, pa tako ni apple nije savršen.
Šta se tiče pokretne pečnice, da se vratim na temu, zar ti stvarno misliš da se MBP manje grije? ista je stvar, grije se još i više.
Low end bookovi.. pa.. nikad nisu bili tako low end po cijeni. Danas ih bar možeš usporediti sa PC-jima i dobiti omjer cijena. Ispada da je MB najjeftiniji dual core na tržištu, sa naravno, preslabom grafikom, al za takav stoj ja osobno ne očekujem neku x1600 unutra
ako već kupujem takav storj on mi služi za legiero obavljanje poslova koje trebam obaviti usput dok se negdje nalazim. Ne mislim takav stroj koristiti za rendanje ili neke kerefeke, osim ako nije potrebno. A ni MBP to ne može pružiti. Po meni nema adekvatne zamjene za desktop računala i laptop je uvijek sidekick stroj, uvijek je Robin ili Chicho, a ne primaran stroj na kojem radiš. Ako netko želi laptop kao primaran storj, nek si ode kupiti Janicu od končara i instalira na njega OSX pa će bit sretan. Naravno ne niječem da se na laptopu ne može puno toga napraviti, dapače, al.. ipak to nije desktop i po meni u ovoj formi u kojoj se nalazi nikad ga neće zamijeniti.

Eh.. još jedna stvar.. modem... ni MBP nema modem, jer se podrazumijeva da ako već ideš na mobilnu varijantu imaš i mobilnu vezu, zar ne? ili više nisamu vukojebini, pa ne znam kako je to kad ovisiš o modemu
22.06.2006 | 04:44
Tnx na odgovoru. Ma, nisam ja tolika picajzla koliko je to možda izgledalo prema mom post-u i kada čujem kako netko ipak nešto umirujućeg ima za iznijet u svezi MB-a odmah mi se jezičac na mojoj vagi između MBP-a i MB-a pomakne prema jeftinijoj varijanti. Jedino mi je malo blesavo, bez obzira što je riječ o potrošnoj robi, što ta potrošna roba počinje izgledati potrošeno i prije nego sam je počeo pošteno trošiti, a da nije jeftilen. No, diskoloracija je, slažem se u potpunosti s tobom, apsolutno minoran problem.

Više me brine zagrijavanje procesora. Naime, moj Alu PB rijetko ide preko 45 stupnjeva, a baterija je uglavnom ispod 40. Zimi baš dobro grije, ali ljeti je već i to previše. Da li si siguran da i MBP isto dogura do 85 stupnjeva (ali bez overclockanja grafičke).

A glede modema, ako se ubode account za neki mobilni broadband, onda on zaista nije neophodan (iako olakšava faksiranje ).

P.S. Sada već off-topic, ali moram ispraviti svoj navod. Istina, nismo u vukojebini, već u t-comjebini. Iako sam ADSL user još od testnog (HT) doba, ono što sam proživljavao gotovo kod svake selidbe/promjene/otvaranja novih ugovora dostojno je nove teme.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 44 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO