21.06.2006 | 23:27
hm.. je...
najme.. monitori izgledaju prelijepo u obije varijante. Glossy se ne primjeti, igrao sam se i sjednim i s drugim u osvjetljenim prostorijama. (MBP će uskoro biti dostupan u glossy i matt varijanti). MB je predivan stoj, discolorization je manje vrijedan spomena po mom mišljnju, jer ne mora bit da je tako sa svakim, a pošto sam probavao u dučanu, gdje dnevno prođe masa ljudi, nekako ne vjerujem u to... naravno mogu biti u krivu, jer svaki komp poprima žutu boju nakon nekog vremena, pa evo i moj Dual G5 je na fron panelu poprimio žućkastu boju, no mene to osobno ne smeta. primjetim kad se zagledam u stoj, al WTF... stroj je star 3 god. naravno da ne bi se takve stvari trebale događati nakon 3 mjeseca ili nakon mjesec dana ili uopće, al ipak.. radi se o consumer strojevima i ni PC-ji više ne drže do klase, zašto bi apple. Naravno, od appla smo navikli na savršenstvo, no ipak... i Apple je proizvod ljudskih ruku, a ne nekog božanstva i normalno da će nakon nekog vremena imati tragove
Ista stvar je s mobitelima.. kolko smo pazili na svoje mobove kad smo ih kupili, upravo jer sam za njih platili kolko jesmo, a nakon nekog vremena postanju predmet šutiranja. Naše fiktivno poštovanje tehnike nije odgovor. Sve stari u životu. Nema ničeg savršenog, pa tako ni apple nije savršen.
Šta se tiče pokretne pečnice, da se vratim na temu, zar ti stvarno misliš da se MBP manje grije? ista je stvar, grije se još i više.
Low end bookovi.. pa.. nikad nisu bili tako low end po cijeni. Danas ih bar možeš usporediti sa PC-jima i dobiti omjer cijena. Ispada da je MB najjeftiniji dual core na tržištu, sa naravno, preslabom grafikom, al za takav stoj ja osobno ne očekujem neku x1600 unutra
ako već kupujem takav storj on mi služi za legiero obavljanje poslova koje trebam obaviti usput dok se negdje nalazim. Ne mislim takav stroj koristiti za rendanje ili neke kerefeke, osim ako nije potrebno. A ni MBP to ne može pružiti. Po meni nema adekvatne zamjene za desktop računala i laptop je uvijek sidekick stroj, uvijek je Robin ili Chicho, a ne primaran stroj na kojem radiš. Ako netko želi laptop kao primaran storj, nek si ode kupiti Janicu od končara i instalira na njega OSX pa će bit sretan. Naravno ne niječem da se na laptopu ne može puno toga napraviti, dapače, al.. ipak to nije desktop i po meni u ovoj formi u kojoj se nalazi nikad ga neće zamijeniti.
Eh.. još jedna stvar.. modem... ni MBP nema modem, jer se podrazumijeva da ako već ideš na mobilnu varijantu imaš i mobilnu vezu, zar ne? ili više nisamu vukojebini, pa ne znam kako je to kad ovisiš o modemu