MacBook pro 13 (2015) - nadogradnja SSD-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook pro 13 (2015) - nadogradnja SSD-a

14.02.2016 | 13:49
Pozdrav,

Prije nekoliko dana kupio sam predmetno računalo u verziji od 128GB , sada sam skužio da sam se zajebao jer trebam minimalno 256GB SSD-a, može pomoć na što trebam obratiti pažnju pri kupovini novog SSD-a i smijem li navedeno zamjeniti sam,a da ne nastanu komplikacije pri eventualnom servisu i slicno?
14.02.2016 | 13:56
www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+13-Inch...SD+Replacement/38520

Tu gledaj kako se mijenja i što kupiti treba.
Ja bi na tvom mjestu kupio ovo minidrive.bynifty.com i na tome držao svašta od muzika do temp datoteka.
S druge strane, ako ti ne smeta (viri 1/2cm), možeš i običnuSD katicu kupiti (što bržu to bolju) i staviti je u slot

EDIT:

SSD košta 400$
SD katica i adapter koji ne viri uopće je 140$
14.02.2016 | 14:02
Hvala ti na brzom odgovoru...

Na SD karticu sam totalno zaboravio,mislim da mi se više isplati uzeti bržu SD karticu...tnx
14.02.2016 | 14:34
Kako je SSD skup, a i što budeš sa starim. Prodati?
microSD ide do 200GB, tako da imaš dosta prostora, a SD ide do 512GB.
14.02.2016 | 16:25
Nije mi namjera pametovati, ali stvarno ne kuzim o cemu razmisljate kada kupujete RACUNALO sa diskom od 128GB. Pa mobiteli danas imaju toliko :/

To je jos gora kupovina nego iPhone 6s sa 16GB

Imam ti ja ovaj Nifty, ali ne radi bas pouzdano. Nekada se sam od sebe unmounta (kartica se vjerojatno ugrije). Negdje sam ga zagubio po ladicama, jer ga vise i ne koristim, ali dobro dodje za ovo sto ti je Zabac napisao. Neke manje bitne stvari drzis tu, da oslobodis glavni disk.

Obicnu karticu ako kupis, slomit ces je u torbi jer viri preko 1cm (probao sam i tu varijantu)
14.02.2016 | 17:00
Što se tiće kartica, ja imam jednu SanDisk Ultra 80 MB/s SDHC I Class 10 32GB (www.bhphotovideo.com/c/product/1185199-R...2gb_card_80mb_s.html)i nikakvih problena s njome, niti sa slotom na kompu (10.10.3 je trenutno gore).
Ali, Mushkin istih karakteristika (možeš mislit) radi sranja i isštekava se i uštekava, dugo joj treba da je komp prikaže i kad je unmountam isto dugo traje.
Mislio sam kako je to slučajnost. Uzmem Lexar 4GB SDHC Class4 (kupio na rasprodaji za par kuna) i isto ponašanje.
@drlovric, mozda bi mogao probati s ovakvim nećim www.sandisk.com/home/memory-cards/microsd-cards/extreme-microsd
Gotovo saqm siguran da je u tome caka.
15.02.2016 | 10:41
Extreme kartice imam u foto aparatu za slikanje i to sve stoji sto pricas. Medjutim meni ova namjenska za rMBP radi probleme kada je dugo mountana.

www.amazon.com/Transcend-JetDrive-Storag...JDL360/dp/B00K73NWK0

Mislim da se tu ipak radi o pregrijavanju. Nisu te kartice dizajnirane mozda za takav rezim rada, da glume hard disk. Ne znam, lupam napamet.

Ili mozda samo ja imam problematicnu kopiju
15.02.2016 | 11:44
I mene taj Jet drive zafrkava... Ponekad se sam od sebe unmounta, ponekad ga neće prepoznati pa ga treba fizički izbaciti pa ponovno ubaciti, jednom sam ga morao formatirati kako bi ga prepoznao.
U svakom slučaju ne preporučam SD karticu za pohranu bilo kakvih važnih podataka, jednostavno nisu dovoljno pouzdane za takvo što.
Ja na nju stavim filmove i serije koje gledam kad idem negdje na put, pa ako ih pobriše nema velike štete.
15.02.2016 | 12:19
Probe radi, probajte s kvalitetnijim (SanDisk) karticama i onda pratite ponašanje. Meni je krtica dosta dugo u kompu (pr mjeseci) i nisam primjetio čudno ponašanje, osim one Mushkin i Lexar.
Ako se katica ne pojavi gotovo trenutno i ako se gotovo trenutno ne unmount-a, nešto nije kako treba.
Isto tako, jako sam zadovoljan s ADATA stickovima, www.adata.com/en/ufd/feature/145 , em su metalni, em rade onako kako treba (mount i unmount ide glatko bez zastoja).
15.02.2016 | 13:26
Nisam siguran da li je činjenica da ti je krtica dosta dugo u kompu - dobra ili loša? I... Kakve veze ima Katica s tim? I tko ti je uopće Katica? Tvoja supruga? Ili...?
15.02.2016 | 13:45
smayoo kaže:
Nisam siguran da li je činjenica da ti je krtica dosta dugo u kompu - dobra ili loša? I... Kakve veze ima Katica s tim? I tko ti je uopće Katica? Tvoja supruga? Ili...?

Hehe… sve se vraća sve se …..
@ žabac, bolje da si neki dan šutio
15.02.2016 | 16:27
KaRtica.
15.02.2016 | 16:27
15.02.2016 | 17:00
Ej Zabac, ni link ti ne radi
Zanima me koji to model preporučaš, gledam za sebe neki stick.
15.02.2016 | 17:56
Bio zarez, sad radi.
www.instar-informatika.hr/usb-memorija-a...ray/0703346/product/
Imam ovakav ali plavi 64GB nedavno kupljem i dva od 32GB koje imam valjda 5 godina.
21.02.2016 | 13:48
Pri kupovini Maca imao sam ogranicen budget, MacBook pro retina 13" 128GB je bio dodatno snižen pa sam ga kupio ,ali istina da,glupo da na Macu i iPhone-u sada imam isto memorije...

Kupio sam ovu www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=28983

I zadovoljan sam,na njoj držim multimediju...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, jmirakul, m@xym, Riba, robee, rusty, temeljnik, Anonimci (450)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO