23.09.2016 | 20:35
smayoo kaže:
Koristiti vanjski disk kao primarni sistemski disk je crtanje vraga po zidu. Ako imaš beskrajno puno vremena i fale ti puste stotine sati godišnje izgubljene u istjerivanju duhova na windowsima koje si nekad koristio, onda svakako napravi ovakav setup kakav si napisao, pa javi koji je stupanj frustracije.
Ako već baš baš moraš tako (umjesto da otvoriš komp i zamijeniš disk unutra), onda koristi Thunderbolt, a ne USB3. Glavni nedostatak USB-a je collision mode komunikacije. Nominalno je brzina velika. Ali svi uređaji vise na istom hub-u (internom, unutra u Macu). Svaki put kad mrdneš mišem, padne ti throughput pri prijenosu podataka, da karikiram.
Smayoo sve je to Ok sto ti kazes ali mene ubi ovo "sporoca" na internom hdd. Pa ono, sto god da krenem otvoriti treba mu 100 godina. Cista bruka.
Sto se tice ugradnje pa nisam bas za te akcije. Racunalo je jos pola godine pod garancijom a radi se o zadnjem modelu iMac 21.5" Retina display i sad da ja to idem rastavljati i da jos nesto shebem. Pa valjda bih se ubio od muke kad bih vidio sta sam napravio.
Ima li netko da to odradjuje vrhunski a ne da se brinem dok mu dajem komp u ruke i da to odradi posteno a ne da me izlevati i nakon njegovog posla da mi komp vise nikada ne radi kako treba, sa stalnom pojavom novih fleka prasine jer nista vise nije dobro zabrtvljeno i vraceno na svoje mjseto.
Kad bi mi to sve bilo tako odradjeno ja bih bio najsretniji kad bih mogao disk ubaciti unutra. Odmah ubacim neki sa velikim kapacitetom (1tb) i mir bozji.