WWDC 2006
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

WWDC 2006

03.08.2006 | 08:06
Onda? 7. kolovoz je u trenu ovdje... Ima li kakvih predviđanja ili želja s vaše strane?
  • User
  • Posjetitelj
03.08.2006 | 16:56
1. Mac Pro ce izac najvjerojatnije
2. MacBookovi Pro sa Core 2 Duo procesorima
3. Novi iPod, ako ne touchscreen onda bar poboljsanja nekih jeftinijih modela

Eto moja predviđanja, lista je napravljena po vjerojarnosti
03.08.2006 | 18:24
dpasaric je napisao:
Onda? 7. kolovoz je u trenu ovdje... Ima li kakvih predviđanja ili želja s vaše strane?

1. Appleove dionice opet će proći kroz bloating-shrinking fazu
2. Jobs će opet šokirati developere
3. Adobe će pokazati unibin preview Photoshopa
4. Jobs će natjerati nekog voditelja projekta u nemilosti da skače na trampolinu sa iPhoneom kako bi pokazao da se signal ne gubi (ipodphonewifivoipdaebookreader)
5. Velika Svemirska Koza pojesti će Sunce
04.08.2006 | 00:11
Ja po prvi put ne očekujem ništa posebno. Zapravo i ne znam što bi me posebno razveselilo. Mislim da jedina stvar koja bi me zaista zainteresirala bi bio Mac Pro s 8 jezgri, ali koliko vidim Intel je najavio quad-core tek za kraj godine...
  • User
  • Posjetitelj
04.08.2006 | 15:26
A mozda umjesto 2 procesora svaki po 4 jezgre bude 4 procesora sa po dvije jezgre i 8 jezgri je tu
04.08.2006 | 19:31
sta nece izac leopard?
  • User
  • Posjetitelj
04.08.2006 | 19:47
Ruud je napisao:
sta nece izac leopard?

Vidis, leopard sam totalno zaboravio... Mislim da nece izac nego ce bit predstavljena neka \"skoro gotova\" Developer verzija, ali Apple uvijek zna iznenadit...
05.08.2006 | 07:17
Ma koji Leopard... pa nije još predstavljena niti dev verija... druge godine.
  • User
  • Posjetitelj
05.08.2006 | 17:09
dpasaric je napisao:
Ma koji Leopard... pa nije još predstavljena niti dev verija... druge godine.

Pogledaj ovaj crni CD na banneru koji ce bit na WWDC-u
www.blogsmithmedia.com/www.engadget.com/...6/08/wwdcbanner2.jpg

Bit ce govora o Leopardu... vjerojatno Developer verziji al bit ce govora
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
07.08.2006 | 03:57
Ako si pogledao sve bannere na svim slikama, najzagonetniji je onaj logić sa 64 bita. Aluminijski pro oblik vjerojatno kaže da će i pro na Intel. I, naravno, Leopard. Predstavit će novosti, a vjerojatno bi developeri trebali dobiti neku radnu verziju.
Adobe bi, možda... mogao predstaviti CS4, jer su za CS3 otvoreno priznali da neće ići na UB. Ne kažem da od tada počinje prodaja CS4...

Ima u rumorsima jedan komadićak hardvera koji bi mogao malo oživjeti GarageBand...
07.08.2006 | 04:08
Ma ne znam baš koliko je to \"zagonetno\" - trebaju se tek vratiti tamo gdje su bili s G5 - na jakom profesionalom 64-bitnom procesoru. To će sada konačno napraviti s Woodcrestom i to je to... ako budu tek \"dual core\" kao i stari G5, onda opet nisu napravili velik odmak... zato me i zanima da li će barem najaviti ono što je sam Intel već najavio - quad core procesor.
07.08.2006 | 07:52
Iskoristit cu ovu priliku i oprostit se od PPC.
Sayonara.
  • User
  • Posjetitelj
07.08.2006 | 21:24
duzun je napisao:
Iskoristit cu ovu priliku i oprostit se od PPC.
Sayonara.

Pa iskreno, sada kada su se stvari oko Intel tranzicije prilicno iskristalizirale ja vise ne zalim za PPC arhitekturom. Ono sto se mnogima cinilo kao Jobsovo ludilo ili kao \"nesto sto on zna a obicni smrtnici ne\" je zapravo bilo otkrice Intelovog odjela u Izraelu koji je stvarno uspio napraviti potpuno nove i izvrsne procesore, a jos je bolje to sta su potukli američke \"genijalce\".

Ponosimo se lijepom prosloscu i veselimo se jos ljepsoj buducnosti
07.08.2006 | 23:13
Slazem se da su Izraelci napravili dobar procesor.
Tolko dobar da su umislili pa bombardiraju sve oko sebe.
Napravi ce od Libanona veliko skladiste za Intel.

Salu na stranu.Core 2 Duo x6800 na 2.9Ghz ima bolje perfomanse nego
Pentium 4 EE oc na 6.37Ghz !!!
Mene vise muci na kakvu ce maticnu plocu to sjest ?
Kakav ce memoriski kontroler imat ?
To govorim jer ovo sto intel trenutno ima u ponudi ne prati bas mogucnosti procesora.
Bizarnost je jos veca jer svi cekaju ATi RD600 cipset koji ce imat najbolji memorijski
kontroler na trzistu.
AMD je kupio ATi,i nece valjda dat konkurenciji takvo nesto!
  • User
  • Posjetitelj
08.08.2006 | 00:27
Naravno, AMD je u zadnje vrijeme bio daleko ispred intela do izdavanja trenutnih Intelovih procesora. Sad se sve zahuktava i Intel vodi. Ne boj se - intel ce vec smislit neku mrcinu od chipseta (i mislim da ce taj zadatak dobit upravo izraelski odjel). Inace - ja sam do sada bio pretezito na strani AMD-a, bar sto se stolnih PC-a tice. Vise nisam, bar do izdavanja tog ATI-jevog chipseta. Lakse ce bit napravit par AMD-based mashina (ako AMD opet nadjaca intel) sad kad vec imaju OS na X86 platformi nego sto bi to bilo kada bi s PowerPC-a direktno prelazili na AMD. Da nije bilo izraelskog odjela, tko zna bi li tranzicije na X86 uopce bilo...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 10 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (926)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO