Cover za alu wired keyboard - ali Hrvatski layout
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cover za alu wired keyboard - ali Hrvatski layout

03.12.2016 | 22:29
Sklona sam prolijevanju kave po tipkovnici.

Pa sam si zato prije nešto vremena kupila na OWC silikonsku zaštitu za mac wired aluminum keyboard. (Koristim striktno mac tipkovnicu na žicu jer sam navikla da imam number pad i strelice tu di jesu. )

Nažalost nisam očekivala da ameri imaju drugačiji raspored nekih tipki, pa ne paše baš najbolje na moju hrvatsku tipkovnicu.

Za informaciju, razlika je:

Tražila sam okolo još covere s EU layoutom ali nisam baš ziher da nalazim prave stvari, jedino nekakve koji kao pašu na sve varijante, ali mi se nekako ne da pljunuti $40 da vidim paše li stvarno ili ne...

U HR Apple dućanima nisam našla ništa.

Pa da pitam - ima li tko iskustva glede keyboard covera?
04.12.2016 | 08:32
Za prvu silu moža pomoći.
Ovo je univerzalno i može za svašta drugo poslužiti.
04.12.2016 | 11:09
zabac kaže:
Za prvu silu moža pomoći.
Ovo je univerzalno i može za svašta drugo poslužiti.

kao u malim trgovinama oni što tipkaju za kruh i ono
i u pekarama isto hahaha
04.12.2016 | 11:54
Ok, ja imam bežičnu i nisam sklon bilo kakvom proljevanju, ali ne perem prste kao kirurg prije operacije, pa se jednostavno mora zamazati, jer je bijela. Moja je stara par godina i nakon drugog čišćenja mogu je baciti, jer piše kako ona hoće. Reci mi kako ti održavaš tipke da nisu zmazane ?
04.12.2016 | 12:39
Malo alkohola na vatu i ribam. Sve ode.
04.12.2016 | 12:40
Ne znam sto vi radite, ja sam ih prao sa vlaznim maramicama ili dobro ocijedjenom krpicom i nisam ih niti jednom unistio. Nije to rocket science, samo ne smije tekucina uci unutra.

Istina, vec neko vrijeme ne koristim Apple tipkovnice.
04.12.2016 | 12:41
zabac kaže:
Malo alkohola na vatu i ribam. Sve ode.

To ćemo primjeniti, kad kupim novu...trebao sam prije pitati
04.12.2016 | 12:48
Riba kaže:
Nije to rocket science, samo ne smije tekucina uci unutra.

Ok, onda nek košta 20-30$... ekvivaletnt odgovora bi bio...nemojte slučajno namočito GoPro kameru. Svijestan sam da apple ima cijene, ali brate moj, daj mi nešto za tu cijenu. Prvi put sam, neznanjem pošpricao tipkovnicu s uređajem za pranje stakom...my fool, ali sam drugi put "prao" tipkovnicu upsidedown na krpici, na kojoj sam namočio tu tekućinu za staklo i krepala je
04.12.2016 | 13:46
Bežična mi je stara jedno 6-7 godina i čistim je prema potrebi vatom malo namočenom u benzin za čišćenje. Još je uvujek u full funkciji a poslije čišćenja izgleda ko nova.
Zamjena je isto mini ali sa kablom iz kine, zbog toga što neki put zna zezati blutut kod instalacije ili dizanja sistema. Ziher je ziher.
04.12.2016 | 14:44
Sredtva za pranje stakla su zadnje što si trebao koristiti na njoj, ona su agresivna i ubojita za kontakte unutra. Uglavnom, sve već piše ovdje:

support.apple.com/en-us/HT204172
04.12.2016 | 15:02
A usput, osim dizajna ta Apple tipkovnica nije posebna ni po čemu unatoč svojoj cijeni. Koristi najjeftinije moguće mehanizme za kontakt dobro poznate još sa Sinclair ZX Spectruma

Isprika Tini što smo joj oteli thread, ali barem sam jedini dao koristan link pa imam poštedu.
04.12.2016 | 16:55
Riba kaže:

Jesi tu osobno isprobao?

Možda ju i naručim... jedino me ljuti poštarina skoro 100 kuna iz UK, za TO... fakat nisu normalni.
04.12.2016 | 16:57
cariblanco kaže:
Ok, ja imam bežičnu i nisam sklon bilo kakvom proljevanju, ali ne perem prste kao kirurg prije operacije, pa se jednostavno mora zamazati, jer je bijela. Moja je stara par godina i nakon drugog čišćenja mogu je baciti, jer piše kako ona hoće. Reci mi kako ti održavaš tipke da nisu zmazane ?

Ne znam za bežičnu ali ova moja alu na žici se super da čistiti, sve silazi s alkoholom ili benzinom. Samo ne smije biti onak šljap šljap mokro.
04.12.2016 | 17:49
tinat kaže:
Riba kaže:

Jesi tu osobno isprobao?

Možda ju i naručim... jedino me ljuti poštarina skoro 100 kuna iz UK, za TO... fakat nisu normalni.

Da, ta poštarina je malo ripoff. Nisam je osobno isprobao, ali traži skin za "international ISO" (110 keys) a ne "US ANSI" raspored i to bi trebalo biti to.

Našao sam recimo ovo:
www.editorskeys.com/imac-ultra-thin-wired-protection-cover/
www.stickerboy.net/collections/apple-key...apple-keyboard-skins
05.12.2016 | 00:40
Ovaj editorskey sam i ja gledala. Description im je malo čudan

The covers are made of durable, ultra-thin silicone and perfectly molded to fit both the 110-key ISO (European) Ultra-Thin Keyboard.

fit both...? Nešto fali u tom opisu. Jer ima puno i onih koji su kao univerzalni, valjda imaju te kritične gumbe spojene u jednu površinu. Uglavnom odatle i dolazi moja nedoumica. Ovaj kojeg sam ja krivo kupila ima taj zeznuti enter gumb krivo, ali to mu nije jedina mana. Da je, ja bih ga izrezala ili neznam, nešto. Nego naprosto ne sjeda dobro na gumbe, kao da je za milimetar prevelika pa se diže i na mjestima gdje bi naoko trebala pasati...

Nadala sam se zato da će se javiti netko i reći "e ovog ja koristim taj je dobar" ili "taj ne paše"

Možda da ipak pitam na nekom UK forumu, veće tržište i to... thanks za linkove anyway.
05.12.2016 | 07:01
Slazem se, da se raid o par funti sto bi bila fer cijena za to vrijedno bi bilo rizikovati, ovako bolje naci necije iskustvo iz prve ruke. Sretno....
06.12.2016 | 19:00
tinat kaže:
Sklona sam prolijevanju kave po tipkovnici.

Pa sam si zato prije nešto vremena kupila na OWC silikonsku zaštitu za mac wired aluminum keyboard. (Koristim striktno mac tipkovnicu na žicu jer sam navikla da imam number pad i strelice tu di jesu. )

Nažalost nisam očekivala da ameri imaju drugačiji raspored nekih tipki, pa ne paše baš najbolje na moju hrvatsku tipkovnicu.

Za informaciju, razlika je:

Tražila sam okolo još covere s EU layoutom ali nisam baš ziher da nalazim prave stvari, jedino nekakve koji kao pašu na sve varijante, ali mi se nekako ne da pljunuti $40 da vidim paše li stvarno ili ne...

U HR Apple dućanima nisam našla ništa.

Pa da pitam - ima li tko iskustva glede keyboard covera?

Jesi li gledala u hgspotu...sad mi je sinulo ovo dok čitam. Otišao sam i kupio novu bežićnu tipkovnicu za 999 kn, ajd bar kabel za punjenje je uključen ( isti kao od ajfona )
Dok sam tražio tipkovnicu, vidio sam u nekoj okruglog plastici narolano nešto s bijelim slovima tipkovnice, kad se malo bolje prisjetim, izgledalo je kao za apple. Hgsopt u Utrinama, ako nisi već provjerila.
06.12.2016 | 19:51
Evo sad sam pogledala, ali nisam našla za Apple. Samo za Logitech:
www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=17426
To je vjerojatno bilo to. Al dobro, it's the thought that counts

Gledala sam inače primarno po ovim našim domaćim apple dućanima, Filex, Finder, iStore, iDucan, iStyle ... tamo bi bilo logično da ima toga, ali izuzev par zaštita za macbook, nisam našla što tražim
06.12.2016 | 20:00
Nema druge, folija ti ne gine.
06.12.2016 | 20:10
zabac kaže:
Nema druge, folija ti ne gine.

Ti si kao političar, gledaš samo jednosmjerno....možda se @tinat odvikne od kave
06.12.2016 | 21:47
Unaprijed se ispričavam što komentar nije konstruktivan, ali - uzeti takvu skupu tipkovnicu pa joj navući kondom - to je meni isto kao da se odvezem 370 km od Rijeke do Boraje da bi se najeo najbolje janjetine u Hrvatskoj, tamo me dočeka kilo taman friško pečene, od plećke i ja onda po njoj, prije jela, iscijedim tubu kalodonta. Onog od mentola.
06.12.2016 | 22:02
Nitko te ne tjera da to koristiš.
07.12.2016 | 00:22
Ma naravno. Meni je to grozno jer tipkanje po takvoj gumi mi ga čini puno sporijim i nepreciznijim. Ja bi onda na tvom mjestu radije uzeo neku Logitechovu tipkovnicu koja ima vrlo sličnu veličinu, udaljenost i hod tipaka te isti mehanizam kao i Apple tipkovnica (sveukupno, vrlo sličan osjećaj tipkanja), a košta nekih 150kn pa bi je koristio bez kondoma i bez straha da ću proliti kavu po njoj. Štoviše, kupio bi si odmah dvije, da mi druga stoji za rezervu u ormaru.
Ali - ako tebe to veseli ovako riješiti, samo daj.
07.12.2016 | 07:11
Ili razmisli o necem ovakvom:

www.jabucnjak.hr/clanci/hardver/nespretn...ca-itajte-dalje.html

Isprobano podnosi nezgode.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, smayoo, temeljnik, VanjusOS, Anonimci (523)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO