20.12.2016 | 22:50
U mojem iMacu 3 trebao bih zamijeniti sistemski HDD od 1 Tb, nakon cca 25.000+ sati rada postao je nepodnošljivo spor, iako redovito koristim sve sistemske alate za ubrzanje i čisšćenje, uglavnom onaj shit koji nakon nekoliko sekundi veli da je "Gotovo"...
Na Njuškalu sam našao nekoliko SATA 5,25" HDD-a po 2-3 Tb kojima bih zamijenio taj sistemski, pa me zanima kakva tko ima iskustva sa tim zahvatom, koji disk (marka, model) bi preporučili?
Da li bi bilo kakovih problema sa sustavom ako bi stavio 3 Tb HDD umjesto tog originalnog od 1 Tb?
Ima li tu nekih specijalnih detalja na koje kod kupnje diska treba gledati ako je namijenjen za iMac?
Jasno je da bi se cijela priča poklopila i sa ostalim potrebnim stvarima kada se već iMac otvara - od čišćenja ekrana pa nadalje, nadam se da zahvat ne bi bio prekompliciran, hardverski sam sklopio podosta Win-računala u životu, no iMac nisam nikada imao u rukama na taj način, pa mislime da uz detaljne video-tutoriale na YT i sa pripremljenim priborom (od vakuumskih sisaljki nadalje) ne bi trebalo biti nekih prevelikih problema...
Kako kod Applea nikada dosta savjeta i pametnih stvari, svaki savjet i detalj su bitni i dobrodošli!