28.12.2016 | 15:31
O stopi inflacije, načelno, sve kapitalističke ekonomije NAMJERNO održavaju stopu inflacije od 1-3% godišnje kako bi stimulirali vlasnike novca da ga ulažu, umjesto da ga čuvaju "u čarapi". Tako da mi 20% u 10 godina nekako premalo. Ali nemam sad neke precizne brojke pa da se ne upuštamo dalje.
Moram reci, ono sa cime se ne slazem da je apple danas napredniji od prosjeka. Ja bas mislim da je nekada bio (prije 10+ godina) vise nego danas napredniji od prosjeka (bez obzira na tvoju tezu da je nekada ponuda bila dosta uza nego danas, sa cime se isto 100% ne slazem).
Mac OS X je, u vrijeme kad se pojavio (2001), bio daleko, drama, neusporedivo napredniji od Windowsa 2000, ili 98, ili ME (božesačuvaj...
). Danas je ta razlika, iako vrlo značajna, ali ipak neusporedivo manja.
Međutim, ako gledamo hardver, razlike su bile male, uz ogradu da se, naravno, radilo o posve drugačijoj arhitekturi (PowerPC vs Intel).
Što misliš da se može, u smislu hardvera, usporediti s "razmakom" kojeg Mac danas ima od "medijana" s Thunderboltom, retina rezolucijom ekrana, pa čaki i touchpadom (koji, koliko god da je već skoro 10 godina star takav kakav jest, i dalje neusporedivo bolji od gotovo pa bilo čega drugog na tržištu)?