09.01.2017 | 11:16
JOHN kaže:
Neznam zašto si se osjetio prozvanim mojim postom, koji uopće nije bio upućen tebi kao osobi nego isključivo dijelu tvoje izjave da se sve pa i svaki posao/pokušaj mora naplatiti kao da je odrađen na potpuno zadovoljstvo korisnika, a s druge strane ne očekuješ uspjeh(jer dobrim dijelom sumnjaš da će ga biti)
Osjetio sam se prozvanim jer sam dao primjer upravo iz vlastite prakse i posla koji radim, a na kojeg si se ti referirao. Ali ja nisam napisao da se
sve i svaki posao mora naplatiti bez obzira na rezultat. Napisao sam, konkretno za spašavanje podataka, da ljudi koji su za to specijalisti, ovisno o tipu problema, nekad naplate po kB spašenih podataka, a nekad naplate utrošeni sat, bez obzira na rezultat. Onda, kad je Žabac na to (neinformirano) reagirao, sam dao primjer da je tako slično i u mom poslu jer se moraš upustiti u jako puno nepoznanica.
da takve svakako treba opaliti po džepu zbog lošeg održavanja itd. I svakako mislim da pokušaj i izgubljeno vrijeme netreba raditi pro bono, ali ne ga i naplatiti kao da si uistinu uklonio kvar. To mi nema smisla, ništa drugo.
Pa - i to sam napisao. Da je onaj koji naplaćuje izgubljeno vrijeme svakako u gubitku i s time, jer je za to isto vrijeme mogao znatno više naplatiti da se prihvatio posla s izvjesnim ishodom. Dakle, pokušaj se nikad ne naplaćuje po punoj cijeni, nego tek da namiriš stvarni trošak.
Još jednom, žao mi je što si moj post shvatio kao uvrijedu, pa ti se ovim putem ispričavam ako ti to što znači.
Znači i prihvaćam je.