Temperatura mac uređaja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Temperatura mac uređaja

15.02.2017 | 14:50
Kao što naslov govori,kako bih mogao provjeriti temperaturu uređaja, malo sam čačkao po mac-u ali nisam pronašao.Koja je vaša temperatura uređaja kod intenzivnijeg korištenja, obrada videa, lagani gaming ili nešto slično? Treba li se brinuti ukoliko se uređaj dosta grije kod intenzivnijeg rada?
15.02.2017 | 14:56
ja koristim aplikaciju TG Pro, prikazuje temperaturu i mozes ukljuciti autoboost opciju da ventilatori rade malo agresivnije nego po defaultu a mozes i rucno ih podesavati..

napravio sam screenshot da vidis kako to izgleda..
Prilozi:
15.02.2017 | 15:26
iStat Menus. Nije samo za temperature, nego i puno šire, ali je vrlo upotrebljivo.
Nije pametno brljati po radu ventilatora. Mac ima vrlo inteligentan algoritam upravljanja ventilatorima i treba ga pustiti da ih vozi bez uplitanja jer su onda sami ventilatori vrlo dobar indikator problema. Ako temperatura nije osobito visoka (npr. 80ºC), niti je CPU opterećenje veliko, a ventilatori se čuju i vrte brže od 2000 o/min, to znači da treba Mac otvoriti o čistiti od prašine.
15.02.2017 | 15:49
Hvala na javljanju.
Smayo a zanima me preko te aplikacije može li se provjeriti na koliko su okretaji ventilatori? Testirat ću danas kad upalim neki laganu igricu jer sam primjetio da pali ventilatore dosta brzo a uredaj nema mjesec dana, no možda mi se cini jer nisam koristio macbook nikada a i laptop vec godinama pa ne znam jel to normalno ponašanje.

smayoo kaže:
iStat Menus. Nije samo za temperature, nego i puno šire, ali je vrlo upotrebljivo.
Nije pametno brljati po radu ventilatora. Mac ima vrlo inteligentan algoritam upravljanja ventilatorima i treba ga pustiti da ih vozi bez uplitanja jer su onda sami ventilatori vrlo dobar indikator problema. Ako temperatura nije osobito visoka (npr. 80ºC), niti je CPU opterećenje veliko, a ventilatori se čuju i vrte brže od 2000 o/min, to znači da treba Mac otvoriti o čistiti od prašine.
15.02.2017 | 17:35
ScreenShot2017-02-15at17.34.35.png
15.02.2017 | 18:53
Odlično, hvala na primjeru!
22.02.2017 | 19:36
Zadnjih par dana se moj MacBook Pro grije vise nego sto je to inace bio slucaj. Evo npr, ne radim nista tesko, par PDF-ova otvoreno i jedan tab u FF, temp 73 stupnja i vent na 3300. Vidim da vam svima temp ne prelazi cca 50 (smayoo - mislim da imamo isti MacBook Pro mid 2012 non retina). Je li to razlog za zabrinutost? Mislim, ako njemu odgovara onda super ali ponekad je toliko usijan da ga ne mogu drzati na sebi kolko pece.
22.02.2017 | 19:38
Što kaže CPU?
22.02.2017 | 19:42
Koristi nekih 5-8%, idle vecinu vremena preko 90%
22.02.2017 | 19:44
Što je FF? Firefox? Ov zna gutati puno ako je Flash na stranici. Inaće meni je u mirovanje s Jabučnjakom gutao previše procesora (5-6%) dok je Safari gutao oko 0,1%. Kad bi radio, FF je znao opteretiti jako procesor.
Kada su mi sve četiri jezgre (četri su logičke, a dvije fizičke) radile na 370%, onda mi je temperatura bila malo ispod 100 stupnjeva.
U stanju mirovanja, temperatura je bola 60-ak stupnjeva.
22.02.2017 | 19:51
Da, Firefox. Imam otvorenu JIRA-u + nekoliko PDF-ova. FF mi vuce cca 1%. Sad sam ga sa SMCfancontrolom dignuo na najvise okretaje da se ohladi. Dosao je do 42 stupnja i sad sam opet vratio na default pa cu vidjeti koliko mu treba i na koliko ce se zagrijat.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO