15.03.2017 | 23:11
Imam taj isti. Više ga ne koristim ja, nego sin. Unutra je 8GB. Puno znači. SSD, naravno, isto možeš ugraditi. U mome nije ugrađen, ali ljudi obično presele HDD na mjesto optike, a SSD na mjesto HDD-a. Ako kupuješ SSD, vodi računa da ti ne treba neki superbrzi jer ti je interface kojeg imaš SATA2 (3 Gb/s).
RAM ti treba 1033 MHz. Ako kupiš brži (1300 ili 1600), neće ti raditi, odnosno radit će ti ako ostaviše jedan keks starog RAM-a i dodaš jedan novog pa ćeš onda imati 6 GB umjesto 8. Možeš ga kupiti u nekom informatičkom dućanu kod nas, ako uspiješ naći 1033 MHz kekse.
Bateriju ti je najbolje kupiti zamjensku preko E-baya. SSD odaberi neki koji ti cijenom odgovara kod nas u dućanima ako misliš samo zamijeniti HDD za SSD. Ako želiš preseliti HDD na mjesto optike, treba ti taj replacement kit. To ti je vjerojatno najlakše kupiti preko macupgrade.eu. Ako to kupuješ preko macupgrade.eu, onda ti je najbolje sve kupiti tamo (i bateriju, i RAM, i to).
Servis bi ti sigurno pomogao što se grijanja tiče. Ako trebaš preporuku, taj moj, isti kao što je tvoj, je dva puta servisiran kod Darka u RAM servisu u Malešnici, u Zagrebu. Mogu ga od srca preporučiti.