07.04.2017 | 20:13
Ukoliko ti nije hitno, bilo bi dobro pričekati još malo jer nakon 2015. iMac nije dobio refresh, koji navodno po vijestima od prije par dana dolazi ove godine (moguće negdje u 10.mj).
S obzirom da je imac dosta zatvoren i nema baš trivijalnu mogućnost nadogradnje (osim RAMa u 27" modelima), bilo bi dobro uložiti max koliko možeš kako bi imao model koji će te služiti što je duže moguće.
Osobno imam model iz 2010 godine (malo modificiran) koji i dan danas nema nikakvih problem sa radom, stabilnošću i brzinom. Najslabija točka mu je grafika, ali to opet nije ništa čudno za model u 7. godini života. S druge strane sve što želim i mogu igrati tu i tamo na njemu ide bez problema.
Dakle što se tiče model i onoga što je u ponudi, moj prijedlog je prvenstveno pričekati ako možeš, nakon toga uzeti ono što možeš platit jer ćeš na taj način kupiti stoj koji će te služiti duži niz godina.
Što se tiče konkretnog rada u vrsti aplikacija koje si naveo to će vjerujem drugi članovi koji i koriste navedene alate puno bolje komentirati nego ja.
Vezano za to gdje ga uzeti, ja sam osobno kupovao u HR svoj model jer tada kako sam imao info nisam mogao 3 godine jamstva dobiti ukoliko bi ga kupio vani. Da li je danas isto tako nisam siguran, ali možda bi vrijedilo i taj dio istražiti.