26.04.2017 | 11:44
Raspberry Pi (pretpostavljam da koristiš Raspbian OS) je linuxoid. Teoretski možeš dići na njemu X-window servis pa napraviti s Maca rlogin koristeći XQuartz i onda dobiješ "prozorasti" remote access na Raspberry preko mreže. Ali to sve skupa mi zvuči kao vrlo kinky
rješenje. Vjerojatno ne bi radilo dobro jer RPi ima limitirane resurse.
Inače, spojiti njegov HDMI izlaz na HDMI port od MDP-HDMI adaptera na MBP sigurno ne bi polučilo nikakve rezultate, osim možda kvara na jednom ili oba uređaja.
A što uopće imaš prikazano na video outputu od Raspberryja da ti treba monitor za njega? Mislim - ako ti samo treba konzola za pokrenuti neki program ili tako nešto, ili imaš neki web-bazirani interface na Apacheu, to sve možeš preko etherneta, s Maca. Otvoriš terminal i napraviš ssh na raspberry. Radiš sve isto što i s konzole. Ili otvoriš Safari/FireFox i ukucaš RPi adresu za URL i dobiješ web interface.
Jedina RPi primjena koja mi pada na pamet gdje se koristi njegov HDMI izlaz: (1) da ga koristiš kao media box uz TV (ono - Kodi, ili tako nešto) i (2) da ga koristiš kao low-end desktop računalo.