22.05.2017 | 07:10
smayoo kaže:
NHF, naravno. I ja tim istim podacima vjerujem. Neću reći da ne vjerujem tvom računu, jer me nije direktno ni briga. Ono što sam ti htio objasniti je - da je model Mid 2010 i da kod njega ima problema s termosondom kad mijenjaš HDD, a kod 2009 modela ne bi imao taj problem.
To ćemo doznati kada budem otvarao iMac3 po prvi puta, jer do sada nije nikada ni dirnut.
smayoo kaže:
Nije mi stalo da se s tobom nadmudrujem, samo sam ti htio ukazati da su ti dva podatka koje daješ - u nesuglasju.
Može biti, no moji podaci su ipak TOČNI. I bolje da vjeruješ meni, nego nagađaš sa pokrićem nekih - kako i sam priznaješ ne baš pretočnih - sajtova. Ja ti dajem podatke koje sam iMac daje o sebi, a broj uređaja se slaže sa računom, pa je time za mene sve jasno, kako to tumače razne baze podataka - nebitno je.
smayoo kaže:
Moja je pretpostavka da si pobrkao račune, tj. da ti je ovaj račun kojeg gledaš od nekog drugog iMaca (piše li na njemu serijski broj?), ili pak da si imao neki ozbiljan servis na njemu u proteklih 8 godina (od 2009) koji je uključivao zamjenu matične ploče pa ti je ugrađena matična ploča novijeg modela u staro kućište.
Nisam pobrkao račune jer sam u životu kupio jedan jedini iMac, ovaj sa kojeg i sada pišem odgovor, i sa njime sam dobio i jedan jedini račun, na kojem je od imena kupca do serijskog broja itd itd, znači SVE što nepobitno dokazuje sve što treba dokazivati. Na servisu nije bio NIKADA, iako je par dana nakon isteka dvogodišnje garancije kihnuo "moćni" DVD, zbog bolesnih cijena nisam ga nikada otvarao ili mijenjao (kupio sam vanjski USB DVD Samsung, i od tada je prošlo više godina negoli sam ga koristio, ni ne sjećam se kada sam zadnji puta pokretao DVD...). Znači, od MB, HDD, i svega ostaloga, uključivo neispravan DVD - sve je još original na njemu i u njemu.
Kako uskoro treba sjesti neka bolja lova, imam opciju i da iMac odnesem na servis u Graz, tamo su dva velika servisa, a po nekim dopisivanjima sa Austrijancima još u vrijeme maštanja da popravim DVD, prije cca skoro 6 godina (pisao sam o tome i na Jabučnjaku), zapamtih jedino da je kod njih puno jeftinije (konkretno, za čišćenje i zamjenu DVD-a - jasno, sve originalno i uz Apple garanciju - cijena bi bilo kod nas cca 2500 kuna u iStoreu, kod njih - 1500 kuna... znači, samo otvaranje, čišćenje ekrana i zamjena DVD-a ušteda je već 1000 kuna, a gorivo i vinjete do Graza i natrag - 200 kuna...)... sada da im dam da ugrade SSD i veći HDD, jasno je da će ušteda biti i debelo veća, no i cijena posla će biti veća (kada tu nema kandidata), no treba misliti pozitivno... problem je jedino nagovoriti ih da mi to odrade u jednom danu, da dođem ujutro i da do kraja radnog vremena odrade to (da ne idem par puta do Graza bezveze, iako ni to nije neki veliki problem - vinjete će ionako još vrijediti ako je gotov unutar 7 dana), preduvjet za to je da se naručim sa terminom dosta prije, no rekli su da ni to nije nerješivo....