MacBook steka kad je spojen na struju
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook steka kad je spojen na struju

• User
  • Posjetitelj
31.08.2006 | 20:54
Ljudovi! MacBook me zafrkava kad je spojen na struju. U biti mozda nije vezano za struju ali krajnji lijevi dio tipkovnice se osjetno zagrije a nakon nekog vremena od kada ga spojim na struju pocne stekat dok rad ne postane nemoguc, odnosno stalno se vrti BeachBall i programi se zaustave, pa se nakratko pokrenu i onda opet stekanje...

Dok radi na bateriji sve ok. Stavio sam mu i onaj SMC Firmware update i drzim ga na ravnoj i tvrdoj podlozi i jos sam Onyxom sve pocistio ali ne znam sta da mu vise napravim... Mozda stvar uopce nije vezana uz napajanje nego uz OS ili je neka glupost uletila s neta...

Evo sad je na punjenju trenutno i ne steka al uopce ne sumnjam da ce se kasnije opet desit neki od gore navedenih simptoma.

Kad je na bateriji onda je sve OK.
01.09.2006 | 01:40
Mnijenja sam da si tipičan primjer žrtve ...
  • User
  • Posjetitelj
01.09.2006 | 19:19
Danas je nesto hladniji dan pa mrcina radi OK, ali jucer nije bilo bas puno toplije a uz njega je stajao HPov laptop i bilo mi je muka gledat kako Tiger stuca pored Windowsa

Uglavnom ako se gornji slucaj ponovi... topic je tu...
01.09.2006 | 21:30
A da ti to nije zbog \"orginalnog\" rama... a i pitanje šta je predhodni korisnik radio s njim, pošto si u drugom postu rekao da je rabljen...
  • User
  • Posjetitelj
02.09.2006 | 00:26
mika je napisao:
A da ti to nije zbog \"orginalnog\" rama...

Pa da je do rama stekao bi i na bateriji... ne? Uglavnom ako se ponove simptomi onda cu probat izvadit. Inace javljali su se nakon nekog vremena kada bi se baterija napunila 100% i kada bi ostao spojen na struju.

mika je napisao:
a i pitanje šta je predhodni korisnik radio s njim, pošto si u drugom postu rekao da je rabljen...

Laptop je bez najmanje ogrebotine a i vidio sam kako ga je covjek cuvao. Inace ima i Titaniuma G4 koji jos dan danas radi ko beba pa sam uvjeren i da je o MacBooku jako brinuo. Sta se toga tice - nema straha!
02.09.2006 | 17:11
Što ga natjeraše da ga tako brzo proda!
  • User
  • Posjetitelj
02.09.2006 | 19:30
amplus je napisao:
Što ga natjeraše da ga tako brzo proda!

Ja Inace ga ne bi ni prodavao...
05.09.2006 | 23:52
koliko si ga platio,ako nije tajna..
ja isto kupio macbook black narucio iz amerike
  • User
  • Posjetitelj
07.09.2006 | 18:17
Jedan dio isplatio jedan odradio al ne mogu ti onda tocno rec heh...

Sto se tice onog problema sa stekanjem:
Dignuo sam bateriju, maknuo onaj \"L\" poklopac i vidio 2 Appleove memorije, svaka po 512 MB originalni modul kako sam i pretpostavio. Izvadio sam ih, provjerio jel ima prasine i vratio ih i stavio onaj \"L\" poklopac. Nije sjeo iz prve pa sam ga malo pritisnuo i skuzio da iako su memorije sjele, bilo je jos mjesta da ih se malo pogurne unutra s poklopcem i sad radi bolje nego prije iako se BeachBall tu i tamo jos pojavi ali nešto rjeđe. Čitao sam negdje da je ovaj novi SMC firmware update dobar ali da ima još mjesta za ispravljanje... Čekat ću idući - valjda će bit bliže savršenstvu.
08.09.2006 | 19:46
moj macbook black mora na popravak. danas mi se pokazala crna poruka: you must restart your computer,sto ja i ucinio i odonda nista. ekran sflesa,i led diodica gori cijelo vrijeme. nakon svih pocija stisni ovo upali ono sa apple support stranice,nema mi druge nego na popravak. i da,u vezi famozne crne boje:ljevi dio na donjoj strani,pokraj utora za baterije lagano se guli,kao ja nakon tjedan dana na moru, i ispod mat boje izranja dartvejderski sjajna crna. damn:angry:
  • User
  • Posjetitelj
08.09.2006 | 22:55
coste je napisao:
moj macbook black mora na popravak. danas mi se pokazala crna poruka: you must restart your computer,sto ja i ucinio i odonda nista. ekran sflesa,i led diodica gori cijelo vrijeme. nakon svih pocija stisni ovo upali ono sa apple support stranice,nema mi druge nego na popravak.

Jesi probao dic Apple Hardware Test ako moze jos upalit? Ubacis prvi DVD od MacBooka i drzis D kad upalis... Ako moze upalit jesi probao cistu instalaciju s eraseom?

coste je napisao:
i da,u vezi famozne crne boje:ljevi dio na donjoj strani,pokraj utora za baterije lagano se guli,kao ja nakon tjedan dana na moru, i ispod mat boje izranja dartvejderski sjajna crna. damn:angry:

Meni se nista nije gulilo samo mi je touchpad izlizan vec pa na njemu ima te \"vejderski\" crne, ostalo sve Ok...
09.09.2006 | 01:19
izvadih memoriju,ocistih ju(bila je prekrivena nekim bijelim prahom,nije ono sto mislite )i onda se uspio upalit. sad sve ok.ali kad se dize,prije nego sto se pojavi siva jabuka vidim neki upitnik ali samo na djelic sekunde:sick:

u vezi boje:laptop mi je za gaze i sve se bojim kak ce izgledat nakon 10ak klupskih gaza.
imas kakav tip u vezi zvucne kartice..?
09.09.2006 | 01:25
ps. budem napravio test kad dodem doma,jos sam na poslu.
  • User
  • Posjetitelj
09.09.2006 | 03:27
coste je napisao:
izvadih memoriju,ocistih ju(bila je prekrivena nekim bijelim prahom,nije ono sto mislite )i onda se uspio upalit. sad sve ok.ali kad se dize,prije nego sto se pojavi siva jabuka vidim neki upitnik ali samo na djelic sekunde:sick:

Probaj otvorit Startup Disk i selektirat Volume s Mac OS X-om. To ti se pojavljuje jer ti nije nasao drive s kojeg treba bootat pa trazi iduci. Nakon ovoga sa startup diskom vjerojatno nece.

coste je napisao:
imas kakav tip u vezi zvucne kartice..?

Nemam heh... Mislio sam ga i ja koristit za gaže al su mi uletila 2 gramofona po ultrapovoljnoj cijeni ... Ako se dobro sjecam, Mika je u jednom drugom topicu preporucio dobru zvucnu pa pitaj njega...
09.09.2006 | 20:23
vidjjeh preporuka u vezi maye,ipak mislim da cu na m-audio. frend koji isto dj-a s lapom preporucuje mi iskljucivo fw kartice ,sto radi napajanja,sto radi kvalitete zvuka(navodno nekakav laagani sum radi usb-a)
11.09.2006 | 21:09
www.appleinsider.com/article.php?id=2024

Mozda je ovo rjesnje za tvoje probleme.
  • User
  • Posjetitelj
12.09.2006 | 03:07
wortex wrote:
www.appleinsider.com/article.php?id=2024

Mozda je ovo rjesnje za tvoje probleme.

Nazalost za moj nije... Moj problem je manje ozbiljan od random shutdowna ali zasad nisam vidio rjesenje osim drzat komp na ohladjenoj podlozi dok se puni. A po CoreDuoTempu procesorska temperatura ne ide iznad 60-63 stupnjeva dok je na normalnoj podlozi odnosno na nekoj mramornoj iznad 50 sto bi trebalo bit ok ali...
Jednostavno mi se nekad sve zblokira na 10-20 sekundi (nekad mogu micat prozore, nekad ne) i zavrti se beachball a komp je dosta topal... Jel ima neki utility gdje se moze povecat broj okretaja ventilatora? Vise godina sam rabio PC pa mi i malo vise buke na MacBooku ne skodi
12.09.2006 | 04:35
ja smatram svoj mac alatom koji bi morao biti izdrziv, koji bi trebao koristit svojoj svrsi maksimalno, zato iscjedi svu energiju iz njega, ako ne izdrzi onda nesto ne valja, zato i kupujemo macove

MacBook je divan stroj, koristi ga moja sestra, ima okus gotovo kao moj iBook koji radi istom tempom kao i onog hladnog zimskog dana kad je izasao iz kutije, nije superBRZ!!kao macbook no obavlja svoj posao vise nego odlicno; imam osjecaj da s intelom stvari vise nikad nece biti iste..

btw. apple predlaze svima tko koristi njihove prijenosnike opremljene Sudden Motion Sensorom(onaj koji parkira glavu tvrdog diska u slucaju pada..) u klubovima ili na mjesima izlozenim vibracijama da ga iskljuce jer bi stroj u nezeljenim trenucima mislio kako pada, pa nastupaju stanke, beachball, kasljucanje itd.. itd..

iLove my PowerPC
  • User
  • Posjetitelj
13.09.2006 | 01:19
nmrzlja1 je napisao:
btw. apple predlaze svima tko koristi njihove prijenosnike opremljene Sudden Motion Sensorom(onaj koji parkira glavu tvrdog diska u slucaju pada..) u klubovima ili na mjesima izlozenim vibracijama da ga iskljuce jer bi stroj u nezeljenim trenucima mislio kako pada, pa nastupaju stanke, beachball, kasljucanje itd.. itd..

Problem je sta se moj nikad nije zatresao u radu i ne koristim ga u klubovima ni nista... Jos nisam Live DJ a i na nastupima necu koristit MacBook (bar dok mi ne bude zatrebao)

Ja mislim da je moj problem do grijanja iako ima i SMC firmware pdate i sve ali ga jednostavno nesto zakoci kad se malo jace ugrije. cim ga stavim na hladniju podlogu odma je sve ok. Jedino sta ventilator nikad ne ubrzava osim jednom kad je bio stvarno malo vruci. Trebao bih neki utility da dignem RPM ventilatora.
13.09.2006 | 02:32
inace, cuo sam, procitao, na ne znam vise kojem siteu da nemarno stavljaju termo pastu izmedju proc. i heatsinka - stvar je bila i kod G4 bookova, stavljali su je navodno previse, tip se upustio u avanturu, namazo pastu ravnomjerno u tankom sloju i izgubio prosjek od 20ºc na MacBook Prou
  • User
  • Posjetitelj
13.09.2006 | 19:25
nmrzlja1 je napisao:
inace, cuo sam, procitao, na ne znam vise kojem siteu da nemarno stavljaju termo pastu izmedju proc. i heatsinka - stvar je bila i kod G4 bookova, stavljali su je navodno previse, tip se upustio u avanturu, namazo pastu ravnomjerno u tankom sloju i izgubio prosjek od 20ºc na MacBook Prou

Da, i ja sam to vidio, samo jel znas mozda jel kod obicnih MacBookova isti problem? Meni se procesor kreće između 45 i 63 stupnja, ovisno o podlozi na kojoj ga držim i opterećenju što mi se čini OK i ne znam jel mogu izvuć još koji stupanj niže, ali ako mogu odma ću ga otvorit Nije bitno sad oće bit hladniji nego šta je, samo da nema tih random beachballa...
13.09.2006 | 21:40
paaa, ne bih ti preporucio da ga ides otvarati i osobno mislim da nesto drugo utjece na to da ti se pojavljuje loptica s plaže, jer neki intelBook strojevi dosezu 80 - 90ºc pa ne stekaju, vidio to osobno na MBPro.. meni je ne zamislivo raditi na takvom stroju, ludim od topline kad mi je cpu na ibooku 58ºc (prosjek oko 38º uz surfanje i Qtime filmici.. )

sta kaze hardware test..
stavi nesto poput renderiranja videa u final cut pro(sto bi trebalo podici temp.) i takvog odnesi u servis, te trazi da nesto poduzmu jer bi to ovaj stroj morao izdrzati bez beachballa na takvom zadatku..

postoji utility kojim gasis 2. core pa ti je stroj hladniji, manje trosi batt.(neznatno manje).. ne znam kako se zove..

procackaj malo po: discussions.apple.com/ ima preporuka..
  • User
  • Posjetitelj
14.09.2006 | 03:40
Hvala! Sad bar znam da nije do temperature... Hardware Test kaze da je sve tip top... no troubles found, i to sam ga ukljucio nakon 3 sata koristenja
  • User
  • Posjetitelj
16.09.2006 | 19:53
Mislim da sam napokon rijesio problem!

Nakon sto sam obavio ove dvije stvari cini mi se da vise nema zastoja i beachballa cak i nakon intenzivnijeg koristenja:
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=303319
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=2238

Vec sam se uplasio da ce moj dragi Mac kad-tad vec morat na servis. Sreca da sam naletio na ova uputstva!

Pao mi je kamen sa srca! Napokon sve radi kako treba!
  • User
  • Posjetitelj
17.09.2006 | 03:36
Ipak sam malo prenaglio ali sam ipak naletio na uzrok problema. Izgleda da nesto nije u redu s Fujitsuovim diskom u MacBooku:
discussions.apple.com/thread.jspa?thread...64&tstart=75

E sad pomagajte... Sta mi sve treba da bi mi se uvazila garancija (s obzirom da je komp iz Amerike) ? Ocito je da moram mijenjat disk . Jel se mogu na garanciju pozvat negdje u Splitu ili komp mora do ZG?

Razmisljam i o alternativi - da uzmem drugi disk koji bi stavio u laptop a da ovaj bacim u externo kuciste samo ne znam oce onda opet bit beachballa kad taj externi koji je trenutno u kompu bude spojen?

17.09.2006 | 06:22
U firmi smo imali jedan Powerbook kojem je nakon dva mjeseca crkao hard. Ako ga mislis slati da ti to srede pod garancijom pripremi se da ces biti bez njega najmanje mjesec dana, a jos ce biti i natezanja jer im nece biti ocito u prvih 30 sekundi da je disk krepao. Procedura je da oni prvo moraju utvrditi kvar, onda ako se ne varam cekaju rezervni dio iz Nizozemske.
Najbolje je pregristi i kupiti novi hard na svoju ruku i zamijeniti ga, pa ces barem s njim dobiti 3 godine garancije, sto ne vrijedi za ovog koji ce ti Apple staviti...a mozes birati i potencijalno brzi model.
  • User
  • Posjetitelj
17.09.2006 | 18:00
Hvala, Riba! Tako cu i napravit, sad treba skupljat za novi hard hmm...

Nego, razlika izmedju hardova istog kapaciteta na 5400 i 7200 okretaja je nekih 300-tinjak kuna. Jel se isplati dat toliku razliku, odnosno jesu li performanse bas toliko vidljive?

Inace ne bi bio problem dat dodatnih 300kn ali trenutno nisam bas pri lovi
17.09.2006 | 19:58
Navodno se primjeti, kad sam ga ja kupovao razlika u cijeni je bila puno veca.
  • User
  • Posjetitelj
17.09.2006 | 23:19
Aha, razumijem. Pa, s obzirom da ga planiram koristit ko primarni komp, mislim da cu ipak onda ustedit za brži disk. Hvala!
18.09.2006 | 17:18
insight nudi okay info o komponentama:

(primjer hdd koji je u mom iBooku )
uk.insight.com/apps/productpresentation/...%26S%3D1065%26M%3DTO

(i ne zaboravi da novi hdd iz nije u Journaled HFS+ File Systemu)

:cheerS:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 9 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (902)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO