macbook - random shutdown, garancija, disk
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macbook - random shutdown, garancija, disk

• User
  • Posjetitelj
10.10.2006 | 05:37
Evo napokon se i meni desilo ono na ciju spomen zadrhti svaki vlasnik macbooka - Random Shutdown Sindrom. Par dana nakon sluzbene objave o cemu se radi, i moj se macbook poceo slicno ponasati. Necu panicarit, necu plakat, necu rezat vene...

1. Samo zelim znat jel mi trebaju racun i ambalaza za uvazivanje garancije jer to nemam s obzirom da je komp polovno kupljen...?

2. Osim toga nedavno sam saznao da imam i fizicki problem s diskom u njemu... ako im napomenem da sam 99% siguran da se radi o tome oce se oni odma bacit da i to poprave ili oni sami moraju utvrdjivat sve ispocetka kao da nisu culi sta sam im rekao

3. Jel mogu odnijet komp u DePol ili u Lamu u Splitu pa da ga oni proslijede powercomu/appleu ili moram nac nekoga ko ce ga za mene odnijet u ZG?

Dakle po pitanjima se da zakljucit da ga definitivno saljem na popravak... Prezivit cu mjesec-dva s PCem i bez laptopa kad vec ne moze drugacije, no ako se ne mogu pozvat na garanciju onda ne mogu radit nista drugo nego cekat da crkne i spremit ga u ormar ili ga eventualno prodat za djelove...
10.10.2006 | 18:39
moj se josdrzi,ali sad me fakat strah. blazeni moj imac g5...
10.10.2006 | 19:29
i moj se drzi i nadam se da ce i dalje tako, nego ima 1 mrtvi pixel, jeli to razlog da ga vratim nazad?
10.10.2006 | 19:37
Ako je MacBook pod garancijom ne bi trebao brinuti. Obrati se \"PowerCom sistemima\" odnosno Macservisu na (01) 3322661 ili (01) 33 22 677 ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) i dobićeš neophodne informacije. Znali su biti ekspeditivni i profesionalni.

Koliko je meni znano, trebaće ti originalni račun ako nisi računar registrovao na apple.com. Na servisu ne otklanjaju samo prijavljene već apsolutno sve neispravnosti koje otkriju Apple-ovim standardnim hardverskim testiranjima.

Pretpostavljam da će oni tvoj MacBook samo proslediti u Nizozemsku, odnosno Irsku na servisiranje i da će ga vratiti posle nekoliko sedmica, 6-8. Mislim da dopremanje do Strmeca Samoborskog odnosno Sv.Nedelje neće biti tvoja briga, jer su pre samo par godina o tome brinuli regionalni dileri, tj. oni od kojih kupujemo Apple robu.

BTW. Apple ne priznaje jedan ili par mrtvih piksela kao razlog za reklamaciju.

Zanimljivo: http://www.macbookrandomshutdown.com
10.10.2006 | 19:48
ali bode oci!!!
  • User
  • Posjetitelj
10.10.2006 | 20:41
Dakle ako registriram komp na apple.com, onda ga mogu poslat bez racuna?

Puno hvala na odgovoru btw
10.10.2006 | 20:52
User je napisao:
Dakle ako registriram komp na apple.com, onda ga mogu poslat bez racuna?

Iskreno, nisam siguran da to još važi. Trebalo bi. Moja su iskustva od pre par godina i u svemu su bila vrlo pozitivna osim dugog i činilo se nepotrebnog čekanja na transfer računara iz ZG.
Okreni onaj telefon ili se obrati emailom Apple podršci, a još bolje ako to može u tvoje ime obaviti telefonom neko iz USA, GB ili druge EU zemlje, predstavljajući se kao, recimo, brat koji ti je ostavio svoj MacBook tokom ljetošnjeg boravka u Hrvatskoj. Takj metod funcionira iznenađujuće dobro, mada će sa druge strane veze po svoj prilici biti neka zbunjena plavuša nalik onima iz viceva.
  • User
  • Posjetitelj
13.10.2006 | 20:12
Poslao sam mail maloprije pa cemo vidit... Hvala profesore, puno ste pomogli
15.10.2006 | 05:43
user stvarno si uletija u kašetu brokava.Kada sam pročita kako to sve ide oko popravka hvata me jeza da mi je momentalno prošla kroz glavu misao o TOSHIBI ili dellu naravno na duo plTFORMI
o kakvom se to uopće kvaru radi da nam laicima približiš
  • User
  • Posjetitelj
15.10.2006 | 19:47
Kvar ti je opisan negdje na jabucnjaku pod novostima, ja mislim. Radi se o otopljenoj izolaciji. Uglavnom do njenog otapanja moze doc u razmaku od nekoliko dana do nekoliko mjeseci i tada se, vjerojatno zbog pregrijavanja, macbook nasumicno gasi. Jos jedna stvar... Nije to bas random shutdown. To je prije uzrokovano pregrijavanjem kompa zbog opterecenja i to se zna. Kad radim s malim brojem nezahtjevnih aplikacija onda radi ko blesavo (osim sta mi tu i tamo zasteka zbog ostecenog diska btw), a cim pokrenem nesto imalo zahtjevnije - komp se malo vise zagrije i gasi.

Poslao sam eMail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript u vezi garancije negdje u cetvrtak-petak no nisam jos dobio odgovor. Vidio sam na apple.com da po serijskom broju moj macbook ima jos oko 200+ dana garancije, sto je vrijeme otkad je proizveden a ne kupljen, dakle i ovako i preko racuna imam jos ohoho pravo na garanciju. Samo ne znam moze li se serijski broj koristit kao jedini uvjet za uvazavanje garancije. Volio bi da mi neko tocnije objasni malo o garanciji ako ima kakva saznanja.

btw cimer ima HPov laptop na Core 2 Duo koji se isto voli lijepo zagrijat pa cemo sad vidit je li to do platforme ili greske u proizvodnji.
  • User
  • Posjetitelj
15.10.2006 | 20:11
btw jel se moze komp odnijet u DePol ili Lamu u Splitu da ga oni proslijede PowerComu? Zna li netko?
15.10.2006 | 20:34
User je napisao:
btw cimer ima HPov laptop na Core 2 Duo koji se isto voli lijepo zagrijat pa cemo sad vidit je li to do platforme ili greske u proizvodnji.[/quote]

G4 PowerBook se grija i vise o MacBook-a pa jos uvik radi.
G5 iMac prve serije je moga grijat citavu sobu pa radi.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
15.10.2006 | 21:04
duzun: G5 iMac prve serije je moga grijat citavu sobu pa radi.

Ma OK Uzzy, ako ti je soba 5 Kvadrata...

al da radi - radi...
15.10.2006 | 23:39
Sizunicu di si ti u zadnje vrime?
Veliku sobu imas???
  • User
  • Posjetitelj
16.10.2006 | 00:15
A da mi netko proba pomoc?
16.10.2006 | 00:54
www.apple.hr/scr/support/
Nazvat pa pitat.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
16.10.2006 | 01:11
Sizunicu di si ti u zadnje vrime?

Ma tu sam, al na drugom kraju sobe pa me ne vidiš;)

Ajd mi posalji mail ili PP jerbo sam izgubio..
16.10.2006 | 17:38
ima jedan mali programcic za vlasnike macbooka (pro), minija i slicnih intel macova smcFanControl. Radi upravo ono sto pise u nazivu, mozes podesavati minimalnu brzinu vrtnje ventilatora. Isprobano na crnom Macbooku, dosta je hladniji nakon sto sam mu digao ventilator s defaultnih 1500 okretaja u minuti na 2800.
Istina, malo je sad bucniji
  • User
  • Posjetitelj
16.10.2006 | 20:55
E ovo bi moglo pomoc privremeno, hvala!

Sto se garancije tice, dobio sam odgovor od Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i kazu da ce mi za medjunarodnu garanciju vjerojatno trebat racun, dakle zasad nije dobro. Medjutim covjek koji je poslao mail nije zaduzen za medjunarodnu garanciju pa mi je predlozio da se obratim njegovom kolegi sto sam i napravio. Sad cekam odgovor... Drzite mi fige
  • FulKul
  • Posjetitelj
17.10.2006 | 23:42
e nemam pojma decki/cure, ali koliko da to ima ulogu mojoj kupnji macbooka, sto je jos gore mislim ga kupit u njemackoj, jako ga zelim, toliko da mi ni cijena nije bitna, jel adekvatnu zamjenu za te pare dobijem stvarno mamu od laptopa sa puno boljom konfiguracijom, pa vas pitam koliko da ovo utjece na moju odluku s obzirom da neznam dali smcFanControl odgadja vremenski da se desi neizbjezno ili on ipak stiti i koliko je veca potrosnja baterije zbog te \"pizdarije\"... tnx

PS: koliko sam \"osakacen\" nazovimo ju grafickom u macbook-u, mislim se koristit autocadom i tu i tamo zaigrati, u kojim je to granicama moguce/realno?
  • User
  • Posjetitelj
18.10.2006 | 00:47
1. savjet - pricekaj macbook core 2 duo... uskoro ce...
2. savjet - ne kupuj sadasnji macbook jer nikad ne znas oces kupit onaj defektni, a velike su sanse da hoces i da ces to primijetit mozda cak i nakon par mjeseci od kupnje
3. s autocadom (za kojeg ce ti trebat winblowsi) ne bi trebao imat problema, a tu i tamo se mos i naigrat... najzahtjevnije sta sam ja igrao na tome je Quake3 sa full detaljima al to je ionako vec prastara igra, no mozes pokrenut i neke novije i zahtjevnije naslove vjerojatno al uz poprilicne kompromise.
  • FulKul
  • Posjetitelj
18.10.2006 | 01:02
hvala, oke, razumljivo, onda tako mogu pricekati odma na leoparda, al tesko mi cekat, znas od oka bar kad bi to sve moglo?
  • User
  • Posjetitelj
18.10.2006 | 01:37
Rekli su na proljece 2007. da ce leopard izac ali kako su krenuli sa svime moglo bi se to desit i ranije

Sta se novih mrcina tice, moja procjena je negdje mjesec do 3 al moze svasta bit hehe. Znam kako je kad nestrpljivo cekas na macbook jer je i meni bilo tako al ipak se isplati cekat ... Nije da je meni zao sta ce ovi novi bit core 2 ili nesto nego cisto jer ce popravit neke greske s ovih prvih...
  • FulKul
  • Posjetitelj
18.10.2006 | 06:49
hvala ti puno, probat cu se skulirat jer mi je jako stalo do macbooka, jedva cekam bitno mi je znati kad cu ga imat pa se ne zivcirat previse jer znam da cu ga imat, ali vremenski ne zelim da je pre pre daleko ak ga vec sad mogu uzet, aw, hvala jos jednom
  • User
  • Posjetitelj
18.10.2006 | 23:47
Nema na cemu Slobodno posalji pvt poruku ako te jos nesto zanima...
  • FulKul
  • Posjetitelj
19.10.2006 | 02:53
  • FulKul
  • Posjetitelj
19.10.2006 | 02:53
jos nesto, ima li macbook osvijetljenu tastaturu i posto i gdje mogu kupit/dat zamjenit hr tastaturu?
  • User
  • Posjetitelj
19.10.2006 | 03:24
jos nesto, ima li macbook osvijetljenu tastaturu

Nazalost, ne.

i posto i gdje mogu kupit/dat zamjenit hr tastaturu?

Ne vjerujem da je to moguce. A sad mozda i je...
  • User
  • Posjetitelj
30.10.2006 | 03:42
Evo samo da obavijestim prisutne da je zadnji SMC update izgleda stvarno rijesio stvar po pitanju random shutdown sindroma i sad sam jaaaako sretan ... Sjetio sam se stare metode testiranja hladjenja koja je bila spomenuta ovdje - pokretanje New Gamea u Chessu u Computer vs. Computer modu. Nakon sto je komp odigrao dvije partije za vrijeme kojih su se ventilatori vrtili punom brzinom bez gasenja, uvjerio sam se da je novi Firmware Update rijesio stvar. Bravo Apple, iako je ovo trebala bit prva verzija firmwarea al bar sad ne moram slat MacBook u Zg na servis hehe...

Jedino cu disk trebat zamijenit a za to mi se ne da cekat 2 mjeseca na servis
  • FulKul
  • Posjetitelj
30.10.2006 | 07:07
sta ti je s diskom?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 6 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (877)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO