18.10.2006 | 23:01
Prespostavljam da pitaš na MB... E sad.. grafička koja je dodjeljena je zapraavo ok za nezahtjevne aplikacije poput cijelog iLife paketa, koji se na njoj vrti stvarn bezprijekorno. Iskreno, iako jako skeptičan šta je buildin grafika, moram priznati da sam ostao paf. NAravno, nije to profesionalna mašina, niti je unutra profesionalna grafika, al ono šta može povući je stvarno impresivno. Od th deklariranih tj dedicated rama, on zapravo uzima i više, tako da većin zavisi od toga kako je aplikacija pisana u smislu omjera procesor/grafička, ram. Tu se javljaju male nuspojave kod ne unibin aplikacija, kao šta je npr. Maya (u to doba sam stavio verzju 7, a o 8 niti ne pomišljam, makar bi možda bolje radila, ali i onako nije UB) u kojoj su većinu vremena krive boje na objektu koji se modelira. Šta se tiče UB aplikacija jedina koja nije radila kako spada je Quake 4, tj. nije bilo zvuka, no to me previše i ne čudi, s obzirom da je portana na sve moguće načine na sve i ništa. Tako da po mojem mišljenju, grafička je solidna. Ništa fansi, ali odraditi će bezprijekorno 2d posao, a za 3d.. treba UB, kao šta e npr Modo, koji bi trebao biti uzor programerima kako se piše program. Btw.. Bez obzira na to da maya pokazuje krive boje i tako sam u kišnom Dubrovniku (odmor) visio baš na njoj.