memorija za macbook
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

memorija za macbook

20.10.2006 | 19:26
evo,odlucio sam podebljati memoriju pa bih molio za savjet. imam priliku da iz amerike narucim origigi apple memoriju,no 2 gb kostaju 600 dolara i to mi je nevjerovarno skupo.kod nas je cak i jeftinije,ali nisam ziher da se kod nas prodaje bas njihova memorija. koje su alternative,kingston? i koliko je ta njihova memo stvarno bolja,ako upoce je.. hvala na strpljenju i odgovorima na moja jednom dijelu vjerovatno debilna pitanja.
20.10.2006 | 21:13
ja imam kingmax-a 2 gb... radi ko beba
28.10.2006 | 00:45
Mika je napisao:

takodjer
28.10.2006 | 04:07
strija je napisao:
Mika je napisao:

takodjer

Isto...
28.10.2006 | 05:48
A sta da kazem.
Kingmax,beba,također,isto.
30.10.2006 | 17:24
ah,onda je sve jasno. a gdje je dobavljiva u hrvata?
30.10.2006 | 18:06
Mislim da ima u hg s(h)(r)potu
30.10.2006 | 23:30
dodes u hg spot i kazes da ti triba ram za lap, onda te on pita koji, oda kazes za maca, onda te on malo blido gleda, pa mi kazes ddr2 na 667 MHz, pa onda prodavač sjedne i razmisli, i kaže: mislim da to nemamo, onda mu kazes da ima u cjeniku i kad se uvjeri pita te koliko? 512?? a kad mu ti kazes dvi gige, on se sruši sa stolice.. nekako napiše račun i onda kad ti ga da vrijeme je da se ti pridržiš jer možes kupiti pola pc-a za te pare...
ali se isplati svaka lipa
31.10.2006 | 00:13
ma znam frend mi takoder ima macbooka,i ugurao je 2 giga unutra,apple orig memo i to leti,to skace.. cak se razmisljam i origigi uzeti,ako im vratis svojih 512mb dobijes 2gb za cca 2250kn..
31.10.2006 | 08:45
a kako hoćeš.. sad je malo bed s tom memorijom jer su cijene skočile u nebesa... imo sam više sreće nego pameti i dobio memoriju za 1.5 k kn.. al ne ide više...
predlažem da ako ti nije frka da pričekaš, cijene će oped pasti...
31.10.2006 | 17:06
mislis? sta,otprilike do iza nove godine?
31.10.2006 | 21:37
tako nešto, ili čak iza siječnja. Pogledaj malo sljedeći mjesec. Možda baš pred božić bude jeftinija. Sada je negdje oko 1500 kn u hgspotu (2gb), a trebala bi se spustiti za nekih 200 kn do tad, pa možda ti uspije ušparati za wow prepaid game card
  • FulKul
  • Posjetitelj
03.11.2006 | 00:11
koja je oznaka rama da pogledam na netu, samo DDR2-667 ili jos nest drugo?
  • FulKul
  • Posjetitelj
03.11.2006 | 00:17
dobro, hvala, nasao sam SO-DIMM 1024MB PC2-5300U CL5 (DDR2-667)
12.11.2006 | 20:36
e. ovako...

kao prvo pozdrav svima, tek se evo registrirah...

pa da ne dužim...

u predragom nam Hgspotu (kojeg ja iz dna duše mrzim, ali i kupujem tamo, jer nekad nema druge, to i sami znate) sam odlučio kupiti RAM za svoj voljeni MacBook (\"better\") i to nekako na brzinu... pogledao sam okvirno cijene na netu, i strovalio se u hgspot po 512 za početak. čovjeku za pultom koji piše onu šifru na papirić (uistinu sofisticirana metoda, bajdvej) kažem ovako \"dobar dan, treba mi RAM za laptop\"... on pita \"kolko?\". ja kažem 512. on počne pisat šifru na papir nakon što je pogledao na svoju pc-kantu. ja ga zbonjeno pogledam i kažem, al treba mi za mac-a. on se smiješi blaženo, i kaže, \"da, da, izvolite\" i baci se na beskrajan razgovor sa nekom bakom koja je unuku kupovala monitor za krstitke, il tak neš. i ja sav sad zbunjen gledam u šifru, neki tam broj, i mislim si, pa ovaj mora da je vidovit, pa ga ipak priupitam \"jel to za mac-a dobro?\" i on kaže \"da, da! za laptop!\" ... reko dobro, neću bit dosadan, pa nek on priča s onom bakom koja se čudi zašto su svi izloženi monitori tako tanki... i tako ja uvjeren da kupujem dobru stvar odem do pulta, pljunem lovu, i odem po robu, stavim u torbu pa kući pa van. treći dan, nakon kupnje, idem ja to instalirat, i nakon povlačenja krhke (ali začuđujuće čvrste) poluge u macbooku izvadim jedan RAM, i drugi, i pokušam ugurat ovaj novi, no skužim da APSOLUTNO ne paše, i da NIJE JEDNAK ko ovaj Appleov. tu je dio kad sam popizdio i na prodavača i na bakicu koja je kupovala monitor.

sutra idem u hgspot derat se. hehe... al prvo pristojno. no ne vjerujem da će mi išta htjet pomoć.

jel ima neko neku ideju šta da radim sa ovim so-dimm KINGMAX 400, 512mb, pc3200??? oće neko kupit? apsolutno nikad nije ušao u komp!

uglavnom, ovaj post je manje više samo nadopuna na ove vaše RAM-talk-ove, i da pokažemo kako je lijepo kupovat u hg-spotu.
13.11.2006 | 05:57
Ako još imaš račun, probaj zamijeniti. Mojoj frendici su zamijenili matičnu za PC koji sam joj sastavljao (ona je htjela sa integriranom grafičkom, a uvalili su joj bez). Jedino ne vraćaju pare... Dakle robu zamjenjuju SAMO uz original račun. Reci da si se slučajno zaje... i prije svega - ne svađaj se s njima, ako oni nisu, budi barem ti gospodin.
13.11.2006 | 18:23
Meni su za čudo dva puta vratili i lovu.
14.11.2006 | 06:32
evo vratiše mi pare, ali samo jer nisu imali RAM koji sam htio na lageru. mislim, meni je svejedno, al zadovoljavajuće je dobit pare natrag.

uglavnom bili su ljubazniji nego očekivano.

ali da, čim kažeš \"Mac\" tip padne sa stolca... nije da mi smeta
14.11.2006 | 17:09
Koliko god teško bilo išta pošteno nabaviti u hr (kad je u pitanju nova roba), ja tamo više ne kupujem... Definitivna odluka... Nisam tamo bio godinu dana, a nadam se da neću morati ni drugu
Btw... www.nabava.net --> većina malih firmi tu kupuje robu, neke stvari su jeftinije, neke precijenjene. That's life...

PS
Za MB ti trebaju dvije identične memorije (memorijska modula) zbog sharane grafičke kartice.
15.11.2006 | 06:13
Pitaj u \"Filex-u\".
  • User
  • Posjetitelj
15.11.2006 | 08:19
Evo kad je i o hgspotu vec ovdje rijec onda cu i ja uletit malo.

Uglavnom nakon hrpe problema sa diskom iz mog macbooka, napokon sam skupio neku paru da taj isti disk i zamijenim. E sad, to mi je preskupo da bih si dopustio rizik pa sam zato izvadio pokvareni disk iz svog macbooka i s njime otisao u hg-spot kako bi ga usporedio s onime koji kupujem i bio siguran da je sve u redu. Diskovi su fizicki, naravno, 99% identicni i tako je moj novi Samsung uspjesno zamijenio starog Fujitsua i moj MacBook ponovno radi punom parom . Da i ne kazem kako sam obisao par trgovina prije hg-spota i nitko nije imao serial ata diskove za laptop. Bravo HG-Spot!

Komponente su preskupe da bi se kupovale napamet ako nisi 100% siguran u to da su kompatibilne. Tako je trebalo napravit i s ovim memorijama. Uzmes jedan modul sa sobom i pokazes ljudima sta trebas i to je to
17.11.2006 | 06:10
evo da zatvorim topic,kupih 2 transcend modula od 1gb u powercomu. nije beg cicija ..to letii.. to skacee.. razlomio na rate pa ajd..
17.11.2006 | 16:36
Koliko si platio, ako se smije znati?
Koliko se sjećam, Transcend-a je bilo na MAksimirskoj malo niže od powercoma (u smjeru maksimira), Downtown ili tako nešto se zvao komp. shop...
btw
www.nabava.net/katalog/trazilica.php?sst...;amp;od=&do=
17.11.2006 | 18:46
cca 2470 mislim
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 15 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (891)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO