12.11.2006 | 20:36
e. ovako...
kao prvo pozdrav svima, tek se evo registrirah...
pa da ne dužim...
u predragom nam Hgspotu (kojeg ja iz dna duše mrzim, ali i kupujem tamo, jer nekad nema druge, to i sami znate) sam odlučio kupiti RAM za svoj voljeni MacBook (\"better\") i to nekako na brzinu... pogledao sam okvirno cijene na netu, i strovalio se u hgspot po 512 za početak. čovjeku za pultom koji piše onu šifru na papirić (uistinu sofisticirana metoda, bajdvej) kažem ovako \"dobar dan, treba mi RAM za laptop\"... on pita \"kolko?\". ja kažem 512. on počne pisat šifru na papir nakon što je pogledao na svoju pc-kantu. ja ga zbonjeno pogledam i kažem, al treba mi za mac-a. on se smiješi blaženo, i kaže, \"da, da, izvolite\" i baci se na beskrajan razgovor sa nekom bakom koja je unuku kupovala monitor za krstitke, il tak neš. i ja sav sad zbunjen gledam u šifru, neki tam broj, i mislim si, pa ovaj mora da je vidovit, pa ga ipak priupitam \"jel to za mac-a dobro?\" i on kaže \"da, da! za laptop!\" ... reko dobro, neću bit dosadan, pa nek on priča s onom bakom koja se čudi zašto su svi izloženi monitori tako tanki... i tako ja uvjeren da kupujem dobru stvar odem do pulta, pljunem lovu, i odem po robu, stavim u torbu pa kući pa van. treći dan, nakon kupnje, idem ja to instalirat, i nakon povlačenja krhke (ali začuđujuće čvrste) poluge u macbooku izvadim jedan RAM, i drugi, i pokušam ugurat ovaj novi, no skužim da APSOLUTNO ne paše, i da NIJE JEDNAK ko ovaj Appleov. tu je dio kad sam popizdio i na prodavača i na bakicu koja je kupovala monitor.
sutra idem u hgspot derat se. hehe... al prvo pristojno. no ne vjerujem da će mi išta htjet pomoć.
jel ima neko neku ideju šta da radim sa ovim so-dimm KINGMAX 400, 512mb, pc3200??? oće neko kupit? apsolutno nikad nije ušao u komp!
uglavnom, ovaj post je manje više samo nadopuna na ove vaše RAM-talk-ove, i da pokažemo kako je lijepo kupovat u hg-spotu.