06.11.2006 | 00:32
Kao prvo htio bih pozdraviti sve clanoe ovog foruma. Dugo vremena sam trazio hrv forum u vezi applea, i ovo je jedina stranica/forum na koji sam naletio.
Kao dugo godisnji korisnik PC sam odlucio da je vrijeme da se pomaknem prema gore na ljestvici korisnika i da kupim neku masinu s Mac osom. Na razno raznim forumimam sam pokusavao skupiti sto vise informacija u vezi doticnih racunala i Mac osa samog po sebi (vecinom bezuspjesno) i pokusati odluciti da li ce mi doticni pasati. Kako nisam dosao do kvalitenijh informacija (zakleti PCasi su pljuvalo po Macu, ekipa kaj koristi Mac su se kunuli u njega itd., znate vec kako to ide) odlucio sam se tu raspitati.
Sad cu napisati za sto mi komp sluzi pa ce te mi mozda moci dati neke savijete.
1.)dooosta surfanja
2.)muzika i filmovi
3.)pisanje tekstova za faks
4.)igranje warcrafta 3 (to je jos mozda i odlucujeci faktor u ovom odabiru).
posto financiski ne stojim bas najbolje, odluka je pala na MacBook (onaj bijeli, najjeftini). cijena od 9500kn bi se jos mogla i pretrpiti, a imam potrebu za prijenosnim racunalom, tako da iMac na zalost otpada.
dakle imam par pitanja za vas.
1.) kvaliteta izrade MB (plastika, tipkovnica)
2.) kvaliteta ekrana
3.) nadogradivanje memorije (da li to mogu sam obaviti ili trebam odnijeti u apple servis, ako trebam, da li mogu odnijeti memoriju koju sam sam kupio ili oni ugraduju samo unu koju ce mi prodati i po kojoj cijeni)
4.) kako warcraft 3 radi na doticnom Macu (ajmo reci s 1,5GB Rama, uz njega dobijem 512mb i jos bi kasnije nadokupio 1gb), da li zapinje i u kakvim se detaljima da igrati.
5.) da li postoji ikakva sanse da WoW radi na njemu?
i imam jos jedno pitanje ne vezano uz Maca. recimo da nagovorim prijatelja da ga kupim na njegovu tvrtku (da izbjegnem porez), kako se onda placa. da li moram odmah (tj. on) platiti kesom ili se moze amexom na rate..?
to bi bilo za sad to, nadam se vasim odgovorima i unaprijed se zahvaljujem.