Novi Mac u kući
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi Mac u kući

23.12.2006 | 17:28
Dobar dan svima! Pošto me dugo nije bilo na forumu (nisam imao kompjuter 1 i pol mjesec) evo da vam kažem što ima novoga... Nakon mjesec i pol čekanja da mi dođe iMac napokon sam ga dobio. Znaći 17 inchni intel core 2 duo 2.0 ghz iMac. E sad nastaju prvi problemi. Što se tiće boot campa. On radi ali kad instaliram windows xp (service pack 1) i oću instalirat drivere komp se zbrejka i ne radi baš najbolje. Mislim to je vjerojatno zato jel treba imat SP2 a ne 1. A drugo me zanjima to da kad sam u windowsima on moju grafičku karticu prepozna kao ati mobility radeon x1600.E sad dali to znaći da ja u svojem 10000kn vrijednom iMacu imam grafćiku za laptope??? Hvala svima na odgovorima.

PS. Eucryl. ajde mi se molimte javi za GP.

Pozdra
  • User
  • Posjetitelj
23.12.2006 | 17:51
Jedino rjesenje koje ja vidim je da prvo s BootCampom vratis sve na staro odnosno da imas samo particiju s Mac OS-om, a zatim odes na neki PC, uzmes te windowse koje imas i slipstreamaš tako da ti budu sa SP2 odma pri instalaciji. Slipstreamanje ti je metoda kako ukomponirat SP2 ili neku drugu microsoftovu nadogradnju u instalacijski CD Windowsa, odnosno od ovoga kojeg imas ces pokupit instalacijske fajlove i \"stopit\" ih sa fajlovim od SP2 i to sprzit na drugi CD. Detaljno objasnjenje potrazi na Googleu.

Nakon sta si slipstreamao Windowse, onda ispocetka kreni s instalacijom preko BootCampa

A sta se graficke tice, uopce me ne bi cudilo da je mobility s obzirom da je iMac ipak masina kojoj je cilj da bude sto kompaktnija i da se sto manje grije. A moze bit i da je graficka samo downclockana.

Al ipak nemoj da te to zabrinjava jer se jos uvijek radi o dobrom hardwareu
23.12.2006 | 23:01
Prvo cestitke na novom stroju.
Sta se tice X1600,prijatelj mi je ima u PC-u,i mogu rec da nije nista bolja od one u iMacu.Cak nesto losija!!!
Boot Camp radi samo sa XP SP2.
24.12.2006 | 16:54
Krugoval,
Nije bas odgovor na tvoj problem ali zasto ne probas Parallels?
  • User
  • Posjetitelj
24.12.2006 | 17:14
sasyu je napisao:
Krugoval,
Nije bas odgovor na tvoj problem ali zasto ne probas Parallels?

Zato jer se najvjerojatnije hoce igrat ako vec spominje da mu je graficka bitna

Ah ta neozbiljna mladez...

btw krugoval ako ti ne trebaju Win programi nego samo igre, mozda bi bila dobra shema da razmislis i o ovome:
www.transgaming.com/index.php?module=Con...play&ceid=24

Vecinu poznatijih Win igara s time mozes igrat na Macu bez Win
24.12.2006 | 17:19
di se taj cider moze kupiti(evenualno skinuti) i jel postoji koji takav slican program ali da otvara win programe na macu (zanima me samo za autocad) da imam sto manje posla sa windowsima
24.12.2006 | 18:03
BootCamp i Windowsi XP rade s NULA problema. Naravno, poželjno je da se pročitaju upute prije instalacije koje jasno kažu da se mora imati SP2 verziju za instalaciju. Ne pali SP1, pa onda upgrade.

Unutra je ATI Radeon X1600 na PCI Express busu, vrlo solidan GPU.
24.12.2006 | 18:59
User je napisao:

btw krugoval ako ti ne trebaju Win programi nego samo igre, mozda bi bila dobra shema da razmislis i o ovome:
www.transgaming.com/index.php?module=Con...play&ceid=24

Vecinu poznatijih Win igara s time mozes igrat na Macu bez Win [/quote]

Please note that Cider is not an end-user product.
24.12.2006 | 19:05
andrej505 je napisao:
di se taj cider moze kupiti(evenualno skinuti) i jel postoji koji takav slican program ali da otvara win programe na macu (zanima me samo za autocad) da imam sto manje posla sa windowsima

Starije verzije autocada mozes pokretat sa Crossoverom.

www.demonoid.com/files/details/557520/1627364/
24.12.2006 | 20:57
duzun je napisao:
andrej505 je napisao:

Starije verzije autocada mozes pokretat sa Crossoverom.

www.demonoid.com/files/details/557520/1627364/

koliko vidim odlicna stvar. evo popis stvari koje bi trebale raditi www.codeweavers.com/compatibility/browse...me%5D=ASC;curPos=150
24.12.2006 | 22:26
krugo,ako nije bad, gdje si uzimao iMac?
pozdarv!
24.12.2006 | 23:16
u mac galeriji. platio sam avansno pa mi je došao nakon mjesec i pol
  • User
  • Posjetitelj
26.12.2006 | 20:10
duzun je napisao:
Please note that Cider is not an end-user product.

Hmmmm previdio sam to... Dakle jos ga razvijaju. No imao sam prilike isprobat njihovu Cedegu jos davno kad se zvala Winex i stvar odlicno radi!

Kad Cider izadje bit ce to dobar proizvod
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 46 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (856)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO