18.01.2007 | 21:08
Aluminium 1.67 Ghz PowerPC G4 - 512mb DDR2 SDRAM + 1gb naknadno
zaista cudan problem imam, ovi u servisu u svetoj nedjelji ili ne zele mariti za svoje kupce ili jednostavno nisu dovoljno strucni...
da krenemo: sve je pocelo jedno jutro kad sam ujutro otvorio ekran (nakon cijelonocnog sleepa), komp se probudio uz bljeskanje ekrana te zamrzavanje ekrana i rasteriziranje slike u neke rozkasto bijele tonove, te tako jedno 2 minute luduje, bljeska, te se vrati kao da nista nije bilo, nakon toga sve radi za pet...
Ja sam prvo pomislio da je mozda zbog temperature u sobi koja padne po noci ali to su vrlo male razlike...(u servisu su rekli da niti oni ne vjeruju da je to u pitanju) - no ja sam ga znao npr. radim doma spakiram ga brzo u sleep odem van- on je u torbi- vani je -5, pa opet u toplo i povratak iz sleepa...
i tako nakon ignoriranja problema neko vrijeme odlucio se ja za servis no tamo je ostajao cijele noci u sleeepu i kako god i oni nisu nijednom primjetili nikakve pojave koje sam ja opisa, nego tek kad sam ja dosao u servis i malo ga protresao odnosno lupkao lagano prstima ispod po kucistu i evo problema, brejkanje ekrana.
lik u servisu je rekao da nema pojma, da sumnja da su neke crne rupe ili kako vec na maticnoj i da se to nemre tocno znati...te je narucio maticnu novu oko koje je isto problem jel nesto ih apple.com ignorira - valjda zato sto su hrvati. hehe
u medjuvremenu sam i dobio zamjensku bateriju radi onoga sranja sa samozapaljenjem... (KOJU ISTO NEMOGU UPDEJTATI-veli mi da umetnem bateriju-kao nema je)?
i tako vratim se ja iz servisa i sad je stanje jos gore...naime sada ako ga nesto duze ostavim u sleepu ili ugasenog te kad ga palim on se digne ali ekran je crn, te nakon nekih 15 min (valjda neka cudna aklimatizacija ili sto?) blagim lupkanjem po kucistu ispod, ekran se opet flasha i daje mi dojam kao da gubi kontakt negdje (lik u servisu je navodno provjerio kontaktne unutra)
i tako slika dojde nekako i onda radi te lupkanje od maloprije vise nema nikakvog ucinka- znaci ipak nije kontakt...ili zašto sam ja lupkao jer ako uopce ne lupkam slike nema satima!
TKO JE OVDJE LUD!?
tako sam ja dosao do zakljucka da ga ne smijem gasiti ili u sleep na duze vrijeme! npr. nakon 5 min u sleepu ili ugasen kad ga palim nema tih problema- jedino se javljaju kad je duze vrijeme u sleepu ili ugasen...
totalno sam frustriran jel kao ne kvare se macovi, yeah wright... ali idem na put sad u nedjelju, nema me ohoho, posao je prek neta, komp je neophodan 24h dnevno, brijem da cu gore probati pod garancijom iako mi ovi nasi tvrde da mi ne vrijedi... a zasto ja onda imam onu worldwide garanciju u papirima, tko tu koga laze? Kakve kompjutere apple uopce salje nama hrvatima, losu robu mozda? neke odpatke?
tako da ako mi oni gore ne budu mogli rijesiti problem u rekordnom roku ili ponuditi neku zamjenu dok ga servisiraju, kupujem gore novi bez razmisljanja jer pare nisu bitne iako ne znam odakle mi ali zivci su vrijednija stvar...
pozrdav i samo sam htio podijeliti ove cudne nezgode sto su me spopale!