26.01.2020 | 12:14
eric_davidich kaže:
Na @smayoo -nu neposlušnost, naručio sam MacBook.. Najviše me privukla njegova veličina i godina proizvodnje, jer što je mlađi, duže je na cijeni a i ima softversku podršku duže. Što se tiče mene, sutra dobijate informacije o laptopu i stanje baterije, pa ćemo prodiskutirati.
U slučaju, da ne bude mi pasao ili bi bio problem sa RAMom kao što Smayoo kaže, uvijek ga mogu prodati po dobroj cijeni nego što sam ga ja dobio za jeftinije pare. U BiH, relativno rijetko ko ima MacBook i svi ga gledaju nekako prestižno i uvijek je na cijeni pa ću izvuci nekih para ako bude bilo nekih problema.
Eto sad kad ti ne paše, možeš ga uvijek prodati po dobroj cijeni nego što si ga dobio za jeftinije pare.
U paketu možeš ponudit i onaj povoljni iphone koji je imao ne jedan nego dva problema... ali prije odnesi i jedno i drugo na dijagnostiku da znaš točno što im je...
Šalu na stranu. Imaš uređaj sa neispravnom elektronikom. Sva elektronika je na pločama raznim i gotovo sve je direktno na MBO.
Ifixit teardown kaže da je repairability 4/10 i to kad znaš što radiš.
Pretpostavimo da je u pitanju I/O board, ifixit kaže 50$ plus shipping u tvoj distrikt. Plus nekom ruke da ti to odradi. I onda recimo da mijenjaš magsafe adapter jer si "sam kriv" i koristio si neoriginalni (40$+shipping).
Matematiku obavi sam i vidi što ti se isplati.