04.02.2020 | 01:31
Ako nije los punjac i ako nije losa baterija (oboje se da provjerit lagano). Kao sto Smayoo kaze, posudi punjac i/ili ak si vican, otvori ga, i otkvaci bateriju (makar je u tom slucaju puno sigurnije IZVADIT ju van i vidi da li radi normalno samo na punjacu....
Prvo sam mislio da ti je riknuo DCin (sto je jednostavan i jeftin DIY popravak), ali ovo ipak smrdi kao da je SMC prdnuo...
Problem sa SMCom je kaj nije centraliziran na ploci, vec je rastrkan okolo i u principu nije lako u potpunosti popraviti, ali moze se...
Lako saznas ako je problem u SMCu jer ga se moze "zaobici" prilikom startanja sistema. Neko vrijeme sam ga i sam tako koristio - imao sam slican problem na 2008 MBP kojem je rikuo SMC, ali nije preporucljivo. Ventilatori se vrte na maximum, komp nije brz kao sto bi trebao biti, ne prepoznaje bateriju itd...
Na tvom kompu bi se trebalo moc napravit da odstekas punjas, drzis tipku za paljenje 10 sekundi i dok ju jos drzis, ustekaj punjac i trebao bi cut ventilatore kao da zele odletit i sistem bi se trebao dici...
Sto kaze Hardware Test?