mis sa DVIJE (!) tipke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mis sa DVIJE (!) tipke

11.04.2007 | 00:44
da, da.... evo jos jednog zadovoljnog switchera (macbook 2.0 giga rama..).
zanima me kakva iskustva imate sa ne-appleovim misevima. ponajprije zbog nedostatka softwarea (da li su zoom, scroll i te stvari podrzane? kod kojih miseva?) any thoughts?

thanx unaprijed.
11.04.2007 | 00:58
Dvije tipke i scroll ti po defaultu rade na bilo kojem misu koji iste i ima. Za one ostale sa 15 ipki i kotaticica po sebi imas third party drivere koji ti omogucuju da ih iskonfiguriras. A neki imaju i drivere za svije miseve, npr. Genius...
11.04.2007 | 01:05
thanx! ono sta me zanima je klasicni mis sa dvije-tri tike i kotacicem koji mogu koristiti na mac za zoom i slicno. nisam neki gamer (vise) tak da mi ne treba 15 tipki i kotacica... samo par njih koji rade
11.04.2007 | 01:08
Sve što sam probao od ne-Apple miševa je bilo lošije, pa sada više uopće ne eksperimentiram - uzmem Appleov i mirno spavam.
11.04.2007 | 01:17
oke, al u logicu i photoshopu je STVARNO lakshe radit s dvije tipke....
11.04.2007 | 02:32
Pa imas i na Appleovom dvije tipke,samo u system pref/keyboard&mouse stavis da ti desnu stranu prepoznaje kao secoundary tipku i sve je isto.
11.04.2007 | 19:45
Nakon što sam se navikao na kuglicu, ovi veliki kotači mi izgledaju kao da sam sjeo u autobus. Mislim da nema nazad.
11.04.2007 | 21:08
ja imam logitech MX 510 vec nekoliko godina i zadovoljan sam. uz njega mi je dosao cd na kojem je driver za mac i tu podesavas za sta ce ti biti koja tipka.
11.04.2007 | 22:46
U slucaju da ti ne treba kretanje u svim smjerovima, koja je tocno prednost kuglice osim sto se prlja i prestane raditi? Uz to, Appleovi misevi su mi premali, ali to je problem tek otkad imam bolove u ruci...
  • User
  • Posjetitelj
12.04.2007 | 00:02
Nakon mighty mousea i kuglice nema povratka, kao sto Davor rece...
12.04.2007 | 02:51
Meni je isto kuglica zakon, a prije ovog misa, najbolji mi je bio onaj od Applea okrugli koji je isao uz stare iMacove i g4 starije... Zumirati se moze ako drzis ctrl i okreces kuglicu, i to ne samo u nekim aplikacijama nego na cijelom sistemu... Zakon:)
12.04.2007 | 06:22
ja imam M$ mis, dvije tipke, skrool, i kada mi se u firmi koja je M$ fan smiju, onda im kazem, da ako nista drugo, rade odlicne miseve
12.04.2007 | 06:33
Mighty mouse je zakon (osim što mi više ne radi kuglica)
12.04.2007 | 09:53
Stvar je u veličini kuglice - ugodna je baš zato jer je malena.

Što se tiče MS-a, da dokažem da nisam Apple-manijak, kupio sam uz tada novi G5 Microsoftov najskuplji miš tada - dizajnerski Starck. Lijepo je izgledao, ali je bio loš u gotovo svemu - od osjetljivosti do preskakanja ako površina nije idealna, a najgore od svega počela mu se ljuštiti boja. Nedopustivo. Toliko od mene što se tiče Microsofta za ovo stoljeće.

Za Dražena: pa kuglica se lako očisti, o tome se pričalo na Jabučnjaku već x puta.
  • User
  • Posjetitelj
12.04.2007 | 10:38
@ Drazen:

Meni je ovako profunkcioniralo. Kupi onu krpicu mekanu za cistit CD-e, okreni misa naopako, ulovi ga za gornju plastiku nekako da ne pritisnes klik i onda mu jako pritisni kuglicu i guraj je po krpici dok se ne procisti.

Eventualno mos malo navlazit krpicu ali malo... Eto, meni je pomoglo... Kuglica rastura, kotacic je los...
12.04.2007 | 23:51
nije los mighty, al je neergonomican i dosta usporava rad u odnosu na neke druge miseve.. po meni su logitechovi mrak, iako sam konfigurirao trackpad da mogu skrolati i zoomati i radit desni klik.... dolje s misevima!
13.04.2007 | 01:32
User, hvala. Pomoglo je, naime prije sam ga cijelo vrijeme čistio odozgo, a ne kontra okrenutog. Valjda sam sad miran jedno određeno vrijeme.
  • User
  • Posjetitelj
13.04.2007 | 19:09
Nema na cemu

A cujes, dok se zavrsi to određeno vrijeme onda ga samo opet tako procistis... meni je proslo vec nekoliko puta
14.04.2007 | 00:27
RAZER pro... odličan... imam ga već 9 mjeseci... za DTP ko rođen
14.04.2007 | 02:08
na piceku imam mx 510 spojen i mis mi je pre pre predobar...savrsen dapace-...al kad ga ustekam na MBP jednostavno mi se ta kvaliteta izgubi i mis je neprecizan da je to strasno...i spor do yaya...
iako sam u system preferenciesima podigo tracking speed do kraja mis mi je i dalje prespor...
u cem je stvar ima neko ideju??
jel trebam kakve drivere za njega za osx mozda da se taj tracking izgladi a ne da imam feeling da zapinje svako malo!?!?
14.04.2007 | 06:18
2 djipster: Stavi si UsbOverdrive ili SteerMouse i u njima mozes puno bolje nariktat misa nego iz sys prefsa jer mozes namjestati i brzinu i akceleraciju
Ja sam si to stavio i za Mightya jer me ove osx opcje nikako ne zadovoljavaju i mis mi je uvijek bio pre spor.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 25 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, Anonimci (1122)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO