15.04.2007 | 06:07
Naime, ako malo bolje pratite Forum Jabucnjaka, sjetiti cete se da mi se prije nekoliko dana prolila piva po
MacBook-u
Eh, sad imam ludo razmisljanje (Ipak sam tek pola godine u Macintosh svijetu, no puno sam se trudio da sto brze i vise naucim o doticnim racunalima. Bilo o povijesti, bilo o Steve-u ili Wozniaku, cak sam i knjigu o povijesti Apple-a kupio i procitao).
Nasao sam \"sponzora\" koji ce mi pozajmiti pare za novo racunalo, naravno hitno mi je potreban novi Mac, jer kao studentu Audio Engineeringa, od snimanja u Logic-u, do rezanja audio fajlova u Peaku, to nemogu na PC kantama a ni nezelim vise koristiti ta limena smeca.
Sad palo mi napamet, da nabavim neki polovni G5 upogonjen PPC-om koji je idealan za audio, i novi Apple Cinema display od 20\".
Ako nabavim recimo G5 polovni za 500 € i novi cinema Display je novi 520 € prek Apple Store-a i taman imam toliko para za to dvoje.
Prednost G5-ice je u tome sto je jak kao \"slon\", ali nije lagan za transport kao mali MacBook.
Novi Macbook 950€ preko Apple Store-a, malen, lagan, mozes sa njim gdje zelis, samo ga strpas u torbu i svoje projekte nosis u njemu, netreba ti eksterni disk. No on ima samo 60 gb, i samo 512 Ram-a.
Dobar je zato sto mogu sve nositi u torbi sa njim, ali je slab, a i ovi Intelovi procesori mi nisu nesto prema snagi PPC-a, probao sam PPC Mac i Intel Mac, i mogu reci da ipak je PPC jos uvijek jaci za Audio produkciju nego Intel.
A vi mi pomozite i dajte neke savjete, rectie prednosti G5, i prednosti MacBooka, isto tako i nedostatke potonjih.
Ovako od frendova nitko nezna pomoci, svi su manje-vise PC useri, tako da od njih nema pametnoga savjeta
Unaprijed Hvala!