20.04.2007 | 20:01
(Sorry sto otvaram novi thread, ali moram vam ovo ispricati)
Prije nekoliko sam vam ispricao kako mi se prosula
piva o MacBook-u.
Prvo sam ga mislio rastaviti, no onda sam odustao jer nisam imao odgovarajucu opremu.
I onda mi je jedan poznanik rekao da ima u blizini jedan \"Mac Specijalist\", reko ajde odnijet cu njemu jer ce on sigurno bolje znati nego ja.
Ostavim ja MacBook, tamo, i cekao sam dva tjedna da mi se lik javi, i kaze lik da se to moze jedino popraviti kupnjom nove maticne ploce, jer kako je on \"ustanovio\" maticna je crkla. Naravno, bio bi lud da kupujem novu maticnu, jer je ona oko 800€, mogu si onda bolje kupiti novoga.
I donesem ja MacBook u srijedu kuci, i gledam i primjetim lik nije niti pokusao rastaviti ga i pogledati kakva je situacija unutra, to me toliko iznerviralo, jer kako onda moze davati takve priglupe izjave i govoriti da je maticna crkla.
Ja popizdio! Sjednem u auto, kupim si mini srafcigere i to najskuplje i najbolje, od Black&decker-a, kupim jos one skrzo male cetkice sa pokretljivom glavom da mogu cistiti bolje nedustupna mjesta, malu pincetu.
Zasukao rukave, rastavio ga, najvise tekcunie zadobili RAM slotovi, operem ja citavu maticnu u destiliranoj vodi, CD drive, HD, i ostale komponente su bile u redu.
Operem maticnu, operem RAM-ove, ostavim susiti.
Sinoca sam ga stastavio, i jutros palim..... Startup sound zvoni!!! MacBook RADI!!!
RADI!!!! A meni kvazi \"specijalista njemacki debeli prdljivi svabo\" kaze da otisla maticna!!
Eto jedino sto vidim da je izgorilo, je jedan RAM, a time jos bolje jer sam i tako planirao ako ga popravim kupiti 2X1 Gig rama, tako da i nije neka steta sto mi je izgorio jedan pisljivi ram.
Eto sad cu ja biti faca, pa cu ja sebe nazivati \"Majstorom za Mac racunala\" :-D
Lijep Pozdrav,