Umrezavanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Umrezavanje

07.05.2007 | 01:36
Kako umreziti imac i PC tako da djele internetsku vezu preko mreze
imac bi isao na internet preko PCa ,jel mi moze netko napraviti tutorial jer ja stvarno neznam kako
07.05.2007 | 02:04
Da je obratno netko bi ti mogao odgovoriti (da dijeliš Internet vezu na PC preko Maca), no ovako to je pitanje za neku PC skupinu jer se to treba podesiti u Windowsima.
Možda se ipak netko javi...
07.05.2007 | 05:11
Mac fanboy je napisao:
Kako umreziti imac i PC tako da djele internetsku vezu preko mreze
imac bi isao na internet preko PCa ,jel mi moze netko napraviti tutorial jer ja stvarno neznam kako

Napista cu ti ja tutorial samo mi dar malo vremena..koji dan-2
07.05.2007 | 07:07
Mozes li biti malo precizniji? Kakvu vezu imas?
07.05.2007 | 18:31
pearl je napisao:
Mozes li biti malo precizniji? Kakvu vezu imas?

Pa imac ima airport a PC isto neku karticu bezicnu
  • User
  • Posjetitelj
07.05.2007 | 21:07
Najjednostavnije rjesenje - wlan router! Mislim da se isplati kupit ga za tu svrhu...
07.05.2007 | 21:37
Preko cega se spajas? Mislim, kakva ti je veza prema svijetu?
ADSL, modem, isdn, cabel, nesto drugo? Preko bluetootha? Imas li kakav router...? Ako imas wlan modem/router, onda je piece of cake, samo daj malo vise detalja.
08.05.2007 | 04:56
Spajam se preko Max adsla.Router mi je siemensov A 100I
koji je spojen sa laptopom,laptop ima bezicnu karticu i zelim da se mac na njega spaja i da lap djeli internetku vezu s macom
jedini je problm sto ja ne znam kako napraviti takvu vezu
08.05.2007 | 09:04
Mac fanboy je napisao:

Imas router,znaci i mac i pc spajas na njega. Nece ti mac ic preko pc-a. Samo je stvar kako zelis spojit maca(ethernet kablom ili bezicno). U oba slucaja ides na system preferences/network. Pretpostavimo da ti je router vec podesen(jel je?) i da se zelis spojit na njega bezicno,odaberes u sys pref/network/airport i pod tcp/ip stavis configure ipv4 = using DHCP,pod airport stavis join automatic i ime mreze.(ukoliko koristis neku zastitu onda ces morat i upisat wep password,sve zavisi kako ti je podesen router) i pritisnes apply i to je to.
08.05.2007 | 10:00
Kol'ko vidim po netu, masu ljudi ima problema sa ovim modemom. Drugi problem je sto je tesko ista naci o njemu, ali pretpostavljam da je to ovaj koji spajas preko USB-a. Znaci, na njega istovremenu mozes spojit samo jedno racunalo, jel tako?

Iskopa sam ovaj link, pa pogledaj: tinyurl.com/2x3gep

Znam da je ovaj modem bija najjeftiniji i da si vjerojatno potpisa ugovor sa t-comom na 12 mj, za dodatnih 100 kn i ugovor na 24 mj. dobijes siemens se555 wlan i nema problema. Ne mislim kritizirat glede toga, ali savjetujem da nabavis, ako mozes naravno, nekakav adsl wlan router, olaksat ces si zivot.

Sretno!
  • User
  • Posjetitelj
08.05.2007 | 18:18
Fanboy, Siemens A-100I nije router vec obican DSL \"modem\". Kao sto je pearl rekao - uzmi onaj Siemensov SE555 ako ikako mozes izvuc od TComa za 100kn ili u nekoj trgovini kupi neki normalni router (koji u sebi ima i modem, na to moraš dobro pazit). Drugačije se ne isplati komplicirat
08.05.2007 | 20:56
A da ipak pokusate odgovoriti covjeku na pitanje umjesto da pricate o desetim stvarima? Dakle u nacelu, trebao bi na PC-u podesiti wireless karticu da se ponasa kao hot spot (na macu bi to napravio tako da odaberes opciju \"create network\"). Kad to napravis, onda trebas podesiti da ti se ethernet veza dijeli na wireless mrezu na PC laptopu. Nakon toga se samo spojis Macom na wireless i to je to.
Zao mi je sto ti ne mogu dati precizne informacije kako to napraviti na Windowsima, zato sam i rekao da ces odgovor prije naci negdje drugdje. Mozda da ti mac bude spojen na ethernet i dijeli wireless konekciju na PC?
09.05.2007 | 01:34
Zato sam covjeku i poslao link gdje su rjesili isti problem. A, ovaj modem je ziva jeb..ada i nekako sumnjam da ce radit na Mac-u (gledao sam upustva od t-coma i iskona koji daju taj modem u ponudi) i izgleda da nema podrsku za mac, jer da bi radio, moraju se instalirati jos neke stvari.

Nek me netko ispravi, ako grijesim, glede modema.
09.05.2007 | 06:39
Sutra zovem t com i trazit cu taj siemensov se555
problem rijesen
  • User
  • Posjetitelj
09.05.2007 | 22:31
Mac fanboy je napisao:
problem rijesen

I to na najbolji nacin
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 17 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (850)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO