WiFi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

WiFi

12.05.2007 | 02:33
Imam Mac minija spojenog putem etherneta na Kasda ADSL router (T-Com). Na isti je router, također ethernetom, spojen i MaxTV IPTV prijemnik (ako je to bitno). Na routeru su još dva slobodna ulaza.

Nedavno sam nabavio PowerBook G4 550 bez Airport kartice. Powerbooka bi htio bežično umrežiti u gore navedeni setup tako da ima bežični pristup internetu i, ako je moguće, da bude umrežen sa minijem.

Obzirom da Airport i Airport kartica košta oko 2000 kn htio bi neko jeftinije rješenje dobavljivo u domaćim PC shopovima.

Nisam upućen u problematiku ali čini mi se da mi treba sljedeće:
- nekakav Access point, ono sa antenicom, kojeg bi spojio na postojeći T-Comov router; i
- PCMCIA wireless kartica za Powerbook?

Sve preporuke, posebno one koje se odnose na konkretne modele koji rade na MacOSX, su dobrodošle!
12.05.2007 | 06:09
Pozdrav!

Najveci ti je problem zakljucan hardwerski legendarno smece Kasada. Nazalost kad su mi promjenili (zbog maxTV, koji naravno nisam uzeo) stari Simensov modem
nisam se vise mogao spojit sa svojim D-linkovim( jos sam probao sa Linksyson, Buffalom isl.). Onda najdoh na forumima kako skinuti sa Kasade cini i slicno i evo sad sve
radi. Nemoj zaboravit ako uzmes rooter, a ne Access point, Kaza je rooter i da te nebi zekala, nek to i ostane...
Meni je mreza u kojoj su dva maca idva PC radila savrseno, a posto nisam nikako uspio naci kvalitetan Print server koji ce se moc konfigurirat i za Mac, danas
potrosih novce i kupih AirPort Extreme koji je savrseno jednostavam i printam bezicno sa Mac i PC...Cool
12.05.2007 | 06:14
I naravno zaboravih jos odgovor na tvoje pitanje, pokusaj nac
PCMCIA karticu od renomiranog proizvodjaca da nebi Powerbook
spaja se 10 godina..Ovdje ti je link na njihovu opremu za Mac www.dlink.com/products/category.asp?cid=38&sec=0
mOZDA DA UZMES usB STICK WIRLESS... iSTRAZUJ.
  • antemati
  • Posjetitelj
26.05.2007 | 23:58
ako nisi jos nabavio bzicnu karticu
za to nema zime
savrsena od edimaxa usb
217.14.221.177/EUWeb/Start.aspx?_command...E4VBYwgPSQg1M6EmNiut
Edimax WLAN EW-7318 USB Card, antena
oko 180 kn
da si malo gledao po forumu
pisao sam o tome prije pola godine
imas je u iq centru
27.05.2007 | 01:05
Da ne otvaram novi topic...

Dakle jedan sadm od sretnika koji imaju KASDU ilitiga \"hrpa smeća\" na korejskom.

I sad sam nabavio jedan acces point. koji naravno nemogu nikako napravit da radi kako treba sa \"Hrpom smeća\" hoćureć, KASDOM...

čini mi se da kasdu treba prebaciti u neki drugi mod, no nikako se nemogu spojiti na kasdine \"preferecese\" preko onog IP-ja koji je isti za sve kasde, valjda me razumijete...

i sad, ima li itko pojma što bi trebalo napraviti da se kasda i accespoint umreže i pljuju okolo jednu lijepu WIFI mrežu?
28.05.2007 | 03:16
Ako imasš wireless router ne moraš kasdu prebacivati u router mod. Meni inače kombinacija Linksys access point i Kasda rade bez problema već godinu dana.
Frke - access point će ti raditi bilo koji, za wireless rješenja za Powerbook su ti pametniji ljudi odgovorili u drugom threadu.
28.05.2007 | 05:20
Riba, da li da uzmem samo Access point ili nešto što prodaju pod imenom \"Access point + router\"?

Pretpostavljam ovo prvo jer je Kasda već router ali pitam za svaki slučaj...
28.05.2007 | 05:24
Nisam još ništa kupio jer čekam bateriju za Pb.

Pogledao sam ovu USB mrežnu ali mi djeluju nekako nezgrapno, previše strši, rađe bi uzeo neko PCMCIA rješenje...

Pitanje: znate li za neki PCMCIA wireless adapter koji provjereno radi na Macu. Npr. da li bi ovo od Linksysa bilo OK: www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=12061
28.05.2007 | 06:01
Mislim da su svi access pointi danas i routeri ali ako nisu uzmi router. Kasda dolazi konfigurirana kao modem, iako se može prekonfigurirati da radi kao i router ali navodno u tom slučaju radi nestabilno, pa ja ne bih ni provjeravao tu teoriju.
28.05.2007 | 07:24
uzeo sam neki samo acces point, jerbo mi kasda treba da šalje MaxTVu signal, nažalost... meni netreba, al ukućani jebiga...

tako da bi morao prebaciti u ovaj \"Router\" mod... čuo sam čak i da se pregrijava u tome... hmmm... pitam se dali ulazi u garanciju ako sjebem...
28.05.2007 | 22:32
Evo naručio sam:
- Buffalo PCMCIA karticu WLI-CB-G54S-3 za koju je netko napisao da radi bez drivera tj. kao Airport a isto kažu i na onom popisu Mac kompatibilnih kartica i
- ZyXEL P-334WT access point + router za kojeg ne znam ništa ali pristojno izgleda, na službenim stranicama piše za podržava OSX a iz davnog doba BBS-a znam da je ZyXEL radio dobre modeme Imali su jedan model koji je primao voice poruke i kad je kompjuter bio ugašen...

Javim kad stigne da li sve radi.

www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=20299

www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=25575
www.thinkbroadband.com/hardware/reviews/2005/q3/zyxel-334.html
30.05.2007 | 20:13
Ovako... Buffalo je utaknut u cardbus i PB ga je odmah prepoznao kao Airport Extreme. Nikakva instalacija, driveri, ništa! Preporučam.

Zato me ovaj Zyxelov acces point/router zeza. Zyxel sa spojio na Kasdu, a Mac ethernetom na Zyxela. Sada bi prema uputstvima u browser trebao ukucati IP adresu od Zyxela i tako ga konfigurirati ali negdje šteka i do Zyxela ne dolazi ništa.

Sve ostalo se čini OK, WAN ledica na zyxelu uredno svijetli što znači da mu kasda daje \"internet\", isto tako airport uredno prepoznaje da tu ima neka zyxel mreža.

Pomagajte!
14.06.2007 | 06:17
Zaboravio sam javiti da je došao Riba osobno i podesio Zyxela koji zadnjih 15-tak dana radi bez ikakvih problema.

Isto vrijedi i za Buffalo \"airport extreme\" karticu. Model je WLI-CB-G54S-3 pa ako neko bude kupovao neka zna da je Mac-approved, bez ikakvih drivera.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 47 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Gjuroo, Riba, Anonimci (1154)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO